Příprava na jarní část soutěže celku FK Žákava B míří do cíle!

0

Po podzimní části třetí celek Okresního přeboru Plzeň-jih FK Žákava B aktuálně finišuje přípravu na jarní část soutěže. Do letošního ročníku vstoupil hodně omlazený tým s vizí postupně vedle zkušených fotbalistů zapracovávat mladé hráče na dospělý fotbal a zároveň poskytovat dostatečnou herní praxi hráčům širšího kádru A týmu, hrajícího 1.A třídu. Toto se zatím daří, během podzimní části zasáhlo do mistrovských utkání v okresním přeboru postupně celkem 12 dorostenců.

Hráči žákavské rezervy trénují společně s hráči A mužstva, zimní přípravu zahájili 7. ledna a první měsíc byl zejména o nabírání hrubé fyzické kondice a síly. V únoru žákavské týmy mužů A+B a tým dorostu absolvovali společně sportovní soustředění v Liblíně, kde od středy 8.2. do neděle 12.2. absolvovali dvoufázové intenzivní tréninky. V oddíle se prohlubuje synergie mezi celky A a B týmů mužů a dorostem jak v tréninkovém procesu, tak při utkáních.

 

 

V sobotu 11. března sehrál celek FK Žákava B na stadionu v Nezvěsticích přípravné utkání s Rakovou, vedoucím celkem rokycanského okresního přeboru a nedávným účastníkem 1.B třídy. V zápase se prostřídalo 17 hráčů, z toho 10 dorostenců a věkový průměr činil necelých 20 let. Jednalo se o klasické zimní přípravné utkání, kde se střídaly lepší momenty s těmi slabšími. Oba celky využily příležitost pro vyzkoušení a rotaci hráčů, utkání skončilo výsledkem 2:3 ve prospěch Rakové. Za Žákavou B se trefili Ivo Kašpar a Matyáš Froněk.

FK Žákava B – Raková 2:3 (1:1).

 

V neděli 19. března sehrála FK Žákava B další přípravné utkání ve Zdemyslicích a zvítězila 3:1. Generálku na jarní část soutěže sehrála Žákava s loňským účastníkem okresního přeboru na jeho trávníku. V prvním dějství chyběla oběma celkům přesnost ve finální fázi, skóre otevřel krásnou ranou ze střední vzdálenosti Richard Škala, když si ve středu pole narazil míč s Pavlem Malým. Ve druhém poločasu hosté hru rozhýbali a po hezkých akcích prokázal své střelecké schopnosti Pavel Malý, když se dvakrát tváří v tvář brankáři nemýlil. Domácí zkorigovali z pokutového kopu.

 

Zdemyslice - FK Žákava B 1:3 (0:1).

 

Cílem Žákavy B v nové sezóně je spojit zkušenosti a mladou dravost, přivést do své hry něco co žádný tým z ligy nedělá, a tak i útočit na vítězné pozice v tabulce. Přeji z redakce fotbalunas ať se tento ambiciózní plán vydaří a povede se mladé hráče adaptovat na hru mužů.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou