Zajímá postava na lavičce Třince

0

Po konci Martina Pulpita na lavičce Třince nastala nečekaná změna, na lavičku usedne Tomáš Hejdušek, který po konci v Karviné má před sebou nelehký úkol.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér Tomáš Hejdušek přebírá roli hlavního trenéra Třince, jeho asistentem bude Tomáš Jakus. Naposledy trenér Hejdušek působil v nejvyšší lize, kde jako hlavní trenér vedl MFK Karvinou, dříve působil také u rezervy Baníku jako hlavní trenér. 

V pondělí 8.1 se hlásilo do přípravy oboum trenérům dvaadvacet hráčů, trenér Hejdušek má před sebou velmi náročný úkol, zvednout Třinec, který má určitě na víc než zatím ukázal.

Třebaže úvodní společný sraz byl v plánu dnes, třinečtí fotbalisté mají za sebou týden individuální přípravy zaměřené na běh a posilování. „Všichni hráči si své povinnosti plnili svědomitě, ostatně jsou to profesionálové. Těší mě především to, že všichni byli zdraví a mohli trénovat naplno, aby přišli rozběhaní,“ podotkl nový trenér mužstva Tomáš Hejdušek.

Místem zahajovací tréninkové jednotky bylo hřiště s umělou trávou. Po rozcvičení a rozběhání fotbalisty čekala průpravná hra. „Někteří fotbalisté měli individuální plán, trénovali v posilovně. Úvodní měsíc přípravy bude pro hráče nejnáročnější. Budeme se připravovat dvoufázově – dopoledne na hřišti a odpoledne v posilovně anebo v terénu,“ nastínil kouč.

Zatímco v předešlých letech třinečtí fotbalisté zhruba v polovině ledna pravidelně vyráželi na několikadenní kondiční soustředění do Luhačovic, letos budou nabírat fyzickou kondici v Třinci. „Místní sportoviště nám zaručují výborné podmínky, tudíž není třeba někam jezdit. Pokud to bude možné, před startem jarní části MSFL bychom se rádi vydali na herní soustředění – s uzavřeným kádrem, který budeme mít k dispozici pro jarní část,“ vysvětlil Hejdušek.

Před startem jarní části MSFL jeho svěřenci podstoupí osm herních prověrek. Doma se představí pouze dvakrát – 20. ledna v duelu s Havířovem a v půlce února v zápase s Považskou Bystricí. „Osm přípravných utkání je, myslím, tak akorát. Prověří nás celky různé úrovně, jsou mezi nimi také mužstva ze Slovenska a z Polska. Proti našim třetiligovým soupeřům jsme hrát nechtěli,“ poznamenal trenér Třince.

Do přípravy naskočilo několik odchovanců a hráčů, kteří do Třince dorazili na zkoušku. „Máme svou představu, kterou budeme chtít realizovat. Na jednotlivé posty hledáme typologicky vhodné hráče, na kterých jsme se shodli s trenéry. V mužstvu dojde ke změnám, ale zatím nelze nic předjímat. Odchody a příchody hráčů zůstávají prozatím v jednání,“ sdělil ředitel klubu Karel Maceček.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou