Dočká se Eden rozšíření kapacity na 32 tisíc? Je to realistické, říká Tvrdík

0

Slávistický Eden. Kapacitou největší ligový stadion. Ochozy tohoto stánku pojmou přes 19 tisíc diváků. Je možné, že se v blízké budoucnosti jeho kapacita rozšíří. V klubovém podcastu Totální podcast to uvedl šéf představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík.

 

“V současné době velmi intenzivně pracujeme na tom, zda je to ještě aktuálně možné, jestli se něco v konceptu nezměnilo. Zatím se ukazuje, že ta varianta na rozšíření na 32 tisíc je stále realistická, že by byla reálná třeba do 5 let. To znamená 3 roky projektových, povolovacích a přípravných prací. Během dvou let by pak mohlo být rozšíření o 12 tisíc potenciálních dalších fanoušků připraveno," začal mluvit o rozšíření stadionu Jaroslav Tvrdík.

 

"Diskutujeme ten koncept uvnitř Slavie z pohledu jeho ekonomické smysluplnosti, jestli bychom takový stadion dokázali vyprodat," naťukl Tvrdík ekonomickou stránku věci s tím, že by se výstavba mohla vyšplhat až do řádů miliard korun.

 

“Děláme k tomu takový investiční záměr, jehož součástí je doplnění infrastruktury kolem stadionu a před stadionem, kde bychom byli rádi za nějakou revitalizaci území do zelené zóny. Edenu chybí nesporně parkoviště - proto také dnes nemáme dokončené všechny kolaudační povolení na velké hromadné akce jako jsou koncerty." Výstaba se tak netýkala pouze stadionu jako takového, ale i okolí včetně infrastruktury.

 

“Budeme chtít majiteli připravit vše tak, aby viděl, že tento projekt dává logiku. Naplnit stadion 32 tisíci fanoušky je velká výzva pro celý klub, pro fotbal, pro marketing klubu a také samozřejmě pro naše fanoušky, aby na Slavii začali aktivně chodit v tom vyšším množství,” uvědomuje si Tvrdík složitost naplnění takto velkého stadionu. Doplnil ale, že se chystá projekt, se kterým by to takový problém být neměl.

 

Na otázku, zda by po dobu stavebních prací byl Eden uzavřený odpověděl předseda představenstva Slavie takto: “Byla to pro nás velká překážka, protože původní záměr s tím takhle počítal - Eden by se musel na rok uzavřít. Teď se zdá, že se v posledních dnech našlo řešení, kde by rekonstrukce mohla proběhnout bez uzavření stadionu." Slavia by v opačném případě musela hledat azyl nejspíše u jiných ligových klubů.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou