Shovívavější trest pro Příbram. Stanovisko klubu? “Zvážíme odvolání až k orgánům FIFA”

0

Po konci podzimní časti sezóny potrestala Etická komise FAČR fotbalový klub z Příbrami odečtem čtyř bodů za maření verdiktu Sboru rozhodců a nesplacení dluhů bývalým hráčům. Příbram se odvolala a s odvoláním uspěla. Stále si ale představuje menší trest.

Ztráta čtyř bodů. V nabité horní polovině F:NL dost závažný postih. Příbram by se rázem ze třetí příčky dostala až na osmou. 

 

Nyní přišlo pozměnění trestu. Dva body se sice Příbrami vrátí, budou ale muset zaplatit 30 tisíc korun. Nyní je tak Příbram šestá se ztrátou už zmíněných odebraných dvou bodů na třetí příčku zajišťující místenku v barážových bojích.

 

“Respektujeme rozhodnutí disciplinární instance i oznámení Odvolací komise FAČR. Klub bere dvoubodový trest na vědomí; ovšem považujeme jeho přísnost za neadekvátní, zejména ze sportovního hlediska. Tímto způsobem jsou postihnuti především sportovci, kteří tvrdě bojovali o body na hřišti,” zní vyjádření druholigového klubu.

 

“Z naší strany rozhodně nebereme věc za uzavřenou. Zvážíme všechny možnosti jak rozhodnutí zvrátit včetně odvolání až k orgánům FIFA jako CAS (Court of Arbitration for Sport),” pokračovala Příbram s tím, že zváží odvolání k mezinárodním orgánům.

 

“Ujišťujeme, že se aktivně snažíme řešit finanční situaci, což komise uznala snížením trestu. Snažíme se zajistit, aby se podobné problémy neopakovaly. Vedení klubu plně spolupracuje s relevantními orgány a chce čelit výzvám a vrátit věci na pozitivní směřování,” doplnila ještě Příbram vyjádření na svém webu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou