Pohár zná své semifinalisty

0

Ve středu se odehráli všechny čtvrtfinálové zápasy Poháru hejtmana můžu Královehradeckého kraje. V semifinále uvidíme tři zástupce krajského přeboru a jednoho zástupce I.A třídy

SK Jičín - SK Libčany (0:2)

Jičín doma přivítal přivítal Libčany. Ani jednomu z týmu se vstup do jarní části přiliš nevydařil a vítězství v poharovém zápase pro ně mohla být pozitivní vzpruha. Díky dvěma brankám v první půli nakonec ze zápasu vyšly vítězně Libčany a v semifinále zavítají na půdu Železnice.

Komentář asistenta trenéra Jičína Aleše Gaubmanna:

"Dnešní pohárové utkání bylo z naší strany velice nepovedené, ale i přes to jsme měli 2 gólové šance, které opět nedokážeme proměnit."

Komentář sekretáře Libčan Františka Bárty:

 

"Zasloužená výhra nás posunuje mezi nejlepší 4 pohárová mužstva."

 

TJ Sokol Železnice - FK Jaroměř (4:1)

V dalším zápase došlo k překvapení, když Železnice doma jasně porazila Jaroměř 4:1. Dvěmá góly se na výhře domácího týmu podílel Michal Miler

Komentář trenéra Železnice Vladimíra Blažeje:

"Jaroměř je mimořádně kombinačně vyspělým celkem, který výborně diriguje Radek Gorol. Náš tým se zpočátku rovnal, poté, co jsme stabilizovali rozestavení, jsme zápas pozvolna dostávali do režie. Musím říci, že tolik šancí na naší straně jsem nečekal, průběžný stav mohl být vyšší než 4:0. Nakonec jsme tento skvělý postup zakončili humorně, když široko daleko nikdo od soupeře nezabránilo tomu, aby si naše duo vyzkoušelo i síť naší svatyně. Mužstvo hodně chválím, semifinále je mimořádným úspěchem."

 

FK Rojek Kostelec nad Orlicí - SK Solnice (2:3)

Třetí zápas proti sobě svedl Kostelec se Solnicí. Oběma týmům poslední soutěžní zápasy nevyšly a ztratily body. Do zápasu vstoupil lépe Kostelec a už ve 20. minutě vedl po gólech Poledna a Kotyzy 2:0. Solničtí ale dokázeli ještě do poločasu zásluhou Motla a exkosteleckého Dostálka srovnat na 2:2. Vítězství Solnice vystřelil v 55. minutě jejich nejlepší střelec Marek Vítek.

Komentář statutárního zástupce klubu Kamila Kaplana:

Do utkání jsme vstoupili aktivně a ujali se vedení 2:0. Soupeř však stihl do poločasu vyrovnat. Náš srdnatý bojovný výkon však na kvalitu hostů nestačil, ti ve druhém poločase třetí brankou rozhodli o svém těsném vítězství.

Komentář trenéra Solnice Pavla Potužníka:

"Katastrofální začátek! Ve 20.minutě prohráváme 0:2. Zlepšenou hrou jsme zvládli do přestávky vyrovnat, a ve druhém poločase otočit výsledek v náš prospěch. Ale je to už 4.zápas stejná ,,písnička,,! Hrubé individuální chyby, střelecká nemohoucnost a současná forma hráčů na bodu mrazu. Ještě, že nám jdou teď zápasy v rychlém sledu za sebou a věřím, že se už v sobotu odrazíme v Náchodě od pomyslného ,,dna,, a začneme se zase fotbalem bavit."

 

SK Dobruška - Spartak Police nad Metují 0:1

Poslední zápas mezi Dobruškou a Policí se rozhodoval až v závěru. Dobruška hrála velmi disciplnovaně a dokázala tak lídrovi krajského přeboru vzdorovat až do posledních minut. Poslední šancí hostů ale ubránit nedokázala a Ivan Lehkobyt vystřelil Polici postup.

Komentář trenéra Dobruška Milana Petříka:

 

"Sehráli jsme velmi dobré utkání, ve kterém jsme museli plnit stoprocentně taktiku na soupeře, abychom uspěli. Hosté byli lepší v 1. poločase, ale postupem času jsme jim dovolovali čím dál méně. Proto je velká škoda, že to nedošlo do penalt. Za výkon jsme si to zasloužili. Už před sezonou jsem dal cíl, že dojdeme do finále. Nepovadlo se. Mrzí nás to, ale s takovým soupeřem to úplně ostuda není. Hráčům děkuji a soupeři gratuluji."

Komentář trenéra Police Libora Vacha:

 

"Pohárové utkání v Dobrušce bylo hodně podobné tomu mistrovskému. Hrajeme na míči, ale chybí tomu pohyb a moment překvapení. Když se dostaneme do šance, chytne ji gólman nebo král vzdušného prostoru Vlasta Karal. Na druhé straně nám nebezpečně zatápí domácí z brejků. Když už se začínají připravovat jména střelců pokutových kopů, z posledního centru dáváme gól a postupujeme."

 

V semifinále Železnice přivítá doma Libčany a zároveň se utká třetí s prvním týmem krajského přeboru! Solnice doma přivíta vedoucí Polici

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou