Muž 20 kola brankářské řemeslo zdědil po otci

0

   Svobodný technik správy nemovitostí začínal s fotbalem v Kohoutovicích, aby se tam přes Zbrojovku, Spartu Brno a Lipůvku vrátil. Baví ho všechny míčové sporty a aktivně hraje ještě tenis a malou kopané. Jedním dechem dodává, že s otcem se měřit nemůže,Martin Rabušic muž 20 kola. 

Jméno Rabušic není ve fotbale neznámé. Brněnskou Zbrojovkou prošel brankář Radek a útočník Michael. Nemáte s nimi něco společného?     

Radek je můj otec. Ten mě také do branky někdy v mladších žácích nacpal J . S ním se ale měřit nemůžu. Ve fotbalové kariéře toho dokázal strašně moc. 

       
Máte nějaké před zápasové rituály? Jste pověrčivý?     

Pověrčivý nejsem. Fotbal na takové úrovni se hraje hlavně pro žízeň a tak si myslím, že se hrou musíme hlavně bavit. Proto je nejdůležitější mít v kabině před zápasem  dobrou náladu a nedělat z komára velblouda, když se prohraje.  

  
Co byste ve svém životě (fotbalovém i osobní) nezměnil a naopak?     

S odstupem času je m i   trošku líto, že jsem tomu v mládežnických kategoriích nedal všechno, ale ne z těžuji si. Na druhou stranu jsem díky tomu na Lipůvce poznal kouzlo vesnického fotbalu, což opravdu stojí za to. 

       
Když se řeknou Kohoutovice, co se Vám vybaví?     

Nejkrásnější část Brna a spousta příjemných lidí. Nic nám tu nechybí.   

  
Když jste byl malý, měl jste nějaký fotbalový cíl, kde byste chtěl hrát anebo s kým byste chtěl hrát?     

Vždycky jsem chtěl chytat ligu. Moje srdcovka byla a je Zbrojovka. Jako malý kluk jsem obdivoval hráče jako Nedvěd, Zidane, Totti.  

  
Co chybí Kohoutovicím, aby hrály vyšší soutěž?     

Myslím, že je pouze otázka času, kdy muži postoupí. Už teď za nás pravidelně nastupují 3 výborní dorostenci, kteří jsou opravdu talentovaní.  S mládeží   se tu  pracuje   velmi dobře. Jinak v téhle sezóně to musím chodit na naše obávané útočné duo Božek, Cupák. Před každým zápasem z nich má každý soupeř strach, ale v 5 min zjistí, že ubránit je, není vůbec těžký  J 

  
Prozraďte nějakou perličku z kabiny? Práskněte nějakou zajímavost na spoluhráče?   

V kabině je všechno v pořádku. Občas vám v poločase kolem hlavy proletí stůl, ale asi je to potřeba. Nejvíce si asi dobíráme našeho stařečka Luďka Koubka , který mezi nás věkem moc nezapadá. Je to takový náš Pavel Horváth, ale klobouk dolů před jeho výkony.

 

   


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou