MSD "D": Rozhovor s hráčem 24. kola Tomášem Válkem

0

Vítězem 24. kola divize D je střelec Tomáš Válek. Mladý útočník, který hraje teprve třetí sezonu v mužské kategorii, je odchovancem Třebíče. Po úspěšném Kouba Cupu (turnaj krajských výběrů U15, kde byl Tomáš nejlepším střelcem) měl nabídku přestoupit do Jihlavy, zůstal však věrný Třebíči a zejména škole.  Po dvou a půl letech v třebíčských mužích tak v Polné zkouší svoje první "venkovní" angažmá.

Tomáši, dal jste v pěti zápasech v divizi sedm gólů, který byl nejhezčí a který byl nejdůležitější?

Za nejhezčí považuji hned první gól, který jsem vstřelil již po 15 minutách v novém dresu. Nevěděl jsem, co s míčem, a tak jsem se do něj opřel. Rána mi sedla perfektně, navíc tomu trochu dopomohl vítr, a tak se střela z 35-40 metrů proměnila v nečekaný gól pod břevno.

Za důležitý považuji každý gól, jelikož mi to dodává sebevědomí. Nicméně pokud mám vybrat jeden, tak musím říci svůj první domácí gól proti Bystřici, kdy jsem v 86‘ minutě srovnal a následně se nám podařilo v poslední minutě otočit zápas a získat tak po delší době velice důležité 3 body.

Co Vás zaválo do Polné, jak se zrodilo Vaše hostování?

Již delší dobu ve vzduchu viselo hostování, ale jednalo se pouze o celky z krajského přeboru, navíc mě manažer nechtěl pustit, jelikož se mnou v klubu počítal. Až teď v zimě přišel s informací, že Polná a Stará Říše poptávají hráče, a že jsem jednou z prvních možností na hostování z klubu. Divize mi přišla jako skvělá možnost, chtěl jsem zjistit, jestli mám i na vyšší úroveň. Pak už jsem se jen po telefonu domlouval s manažery obou klubů a vyhrála Polná, jelikož projevila větší zájem.

Třebíč má v třetí lize velké problémy s dáváním gólů, na jaře dala jen jeden a to ještě vlastní, proč se Vás zbavila?

Zbavit se asi není to správné slovo. Trenér A mužů pan Zelníček mi řekl, že jsem až čtvrtou volbou do útoku. Situaci jsme vyhodnotili a všichni jsme se shodli, že hostování bude dobrým krokem. To, že to tam klukům nepadá, mě mrzí, ale věřím, že to zlomí a bude se jim dařit.

Dva a půl roku jste hrál za muže v Třebíči, víte, kolik jste dal celkem v mužské kategorii gólů?

Vím to dost přesně, jsem totiž známý tím, že si píšu každý zápas a dělám statistiky (smích). Co se týče soutěžních zápasů, podařilo se mi vstřelit již dříve v divizi 5 gólů - z toho hattrick ještě v dorosteneckém věku. Za béčko jsem pak dal v krajském přeboru jeden gól a v I.A třídě 31 gólů (z toho 10 v zimní části této sezóny).

Asi jste nikdy nehrál o záchranu, jaké to je, jak Vás to pohlcuje hrát o divizní záchranu?

Kupodivu jsem hrál už vícekrát o záchranu, s třebíčským béčkem jsem dokonce jako pomáhající dorostenec sestoupil, ani v dalších letech v I.A třídě se to neobešlo bez problémů. Nicméně zde v Polné se to snažím nevnímat, věřím v náš tým a chci bojovat o co nejlepší příčku a ne o záchranu.

Co je pro Vás v dosavadní kariéře největším úspěchem a proč?

Největším zážitkem je pro mě asi zápas MSFL na půdě Opavy, kdy jsem měl možnost zahrát si pár minut před téměř 1800 diváky. Dále si budu pamatovat dvojzápas v osmifinále Poháru České Pošty proti prvoligovému 1. FC Slovácko a další skvělé momenty. Největším úspěchem je asi toto hostování v Polné, které si velmi užívám.

Váš tip na dva sestupující z divize?

Nejméně se teď daří Napajedlům a Mutěnicím, ale vše se může změnit již po dalším zápase, je ošidné takto tipovat.

Řekněte nám nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry.

Veselých historek bylo spousta, hlavně v mládí. Ale některé jsou nezveřejnitelné a navíc nejsem vypravěčský typ, takže Vás v tomto zklamu. Nyní si již pár měsíců užívám veselé momenty se svými kluky, v Třebíči trénuji starší přípravku


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou