Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.05.2015 16:30

24.kolo, Jihomoravský | Vyškov | Okresní přebor , 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Lysovicích bod nic neřeší


Branky


0

Za krásného slunného počasí se odehrálo v Lysovicích 24. kolo. Oba týmy potřebovaly brát všechny tři body, ale realita byla jiná. Zápas byl velice hektický, nahoru dolů. Druhou půly měli více převahu domácí, ale tutové šance se jim proměnit nepodařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na excelentně připraveném trávníku se střetla mužstva ze spodu tabulky, která potřebují každý bod, a tak se čekal litý boj. Úvod zápasu byl ale ospalý, diváci čekali na větší šanci až do 16 minuty, kdy se do velké šance dostal domácí Čestmír Malcher náběhem za obranu, ale míč měl na dlouhou nohu, a tak nedokázal zakončit přesně. Ve 20 minutě poslal centr do velkého vápna Švábenic Petr Beránek, balón se dostal k volnému Lukáši Foldynovi, jenomže ten ve vyložené šanci selhal a bránu vysoko překopl. Ve 21 minutě zahrávaly Lysovice roh na krátko, z rohu šestnáctky vystřelil křížnou střelu na bránu Jan Staněk, ale brankář Weiss jeho projektil vyrazil na roh. Z následného rohového kopu hlavičkoval domácí Aleš Martínek těsně nad břevno. Ve 25 minutě Švábenice poprvé vystřelily na bránu Lysovic a hned z toho byl gól. Hladký střelou k tyči zpoza obránce překvapil gólmana Lukáše Plhala – 0:1. Ve 27 minutě měli hosté velkou šanci navýšit své vedení, ale Lukáš Plhal nebezpečnou střelu vyrazil a odražený míč uklidil odkopem do bezpečí obránce Martin Brovják. Ve 33 minutě vypálil asi ze dvaceti metrů lysovický Petr Beránek, ale kousek nad. Do kabin odcházely s jednogólovým vedením radostněji švábeničtí hráči.

 

Do druhé půle nastoupili aktivně domácí borci, kteří svého soupeře přišpendlili na jeho polovině. Ve 49 minutě přiťukl kousek za šestnáctkou Lukáš Foldyna míč Ondřeji Bačovskému, jenomže jeho levačka mířila těsně nad bránu hostujícího gólmana Weisse. V 57 minutě hlavičkoval po rohu Ondřej Bačovský, bohužel pro domácí na brankové čáře zastoupil svého gólmana obránce a balón směřující do brány odkopl. O minutu později zkoušel ranou ze dvaceti metrů překonat Weisse domácí Jakub Poprik, ale jeho dělovka minula šibenici. Lysovice mačkaly svého soupeře, šance střídala šanci, ale vyrovnávající branka ne a ne přijít. V 60. minutě znovu po rohu, netrefil dobře míč hlavou Aleš Martínek, a tak z dobré pozice Weisse neohrozil. Hosté se dostali až k vážnější šanci v 63 minutě. Rychlý protiútok po pravé straně skončil až nebezpečnou střelou, kterou Lukáš Plhal nohama s námahou vyrazil. V 65 minutě zahrával přímý volný kop lysovický Ondřej Bačovský, který orazítkoval ale pouze břevno. V 67 minutě  zahrávaly Lysovice znovu standartku, Jan Staněk našel na malém vápně volného střídajícího Michala Bédiho, který hlavičkou ve velké šanci trefil jen brankáře Weisse. Za minutu znovu velká šance domácích. Lukáš Foldyna však z bezprostřední blízkosti nedokázal zakončit. V 70 minutě byl ve velkém vápně hostí faulován pronikající Aleš Martínek a rozhodčí Smutník po signalizaci asistenta odpískal penaltu. K té se postavil sám faulovaný Aleš Martínek a nekompromisně vyrovnal – 1:1. V 78 minutě byl po výkopu od brány domácích faulován Aleš Martínek, rozhodčí si ale faulu nevšimnul, míč se dostal rychle zpátky na polovinu Lysovic, kde se ho zmocnil hostující Kuška, který překonal střelou na zadní tyč gólmana Lukáše Plhala a poslal svůj tým znovu do vedení – 1:2. O minutu později skončila střela jednoho z hostujících hráčů těsně vedle. Devět minut před koncem napálil míč snad ze dvaceti metrů domácí Aleš Martínek a nádherným gólem do šibenice znovu vyrovnal – 2:2. V 83 minutě mohl poslat Švábenice opět do vedení útočník Hladký, ale s jeho gólovou hlavičkou si gólman Lysovic poradil a vyrazil ji na roh. Za tři minuty postupoval sám na lysovickou bránu po pravé straně Gruber, ale Lukáš Plhal svůj tým výborným zákrokem podržel. V poslední minutě kopali domácí rohový kop, Jan Staněk ho zakroutil až do brány, kde byl ale připravený obránce Švábenic, který na brankové čáře balón dokázal odhlavičkovat na břevno, od kterého se dostal do bezpečí. To byla poslední akce zápasu, takže si oba soupeři rozdělili po bodu.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Lysovice
Zdeněk Gryc (trenér Lysovic): Takovou smůlu, jakou máme teď na jaře, jsem dlouho nezažil. Celý zápas jsme byli lepším týmem, Švábenice hrozily jen občas z rychlých brejků, protože útočili i naši obránci, a tak v obraně občas vznikala okénka. Přesto jsme ale převahu nedokázali využít a zápas do vítězného konce znovu nedotáhli.“

Sokol Švábenice
Hlas z kabiny Švábenic: Do Lysovic jsme si jeli pro 3 body, ale nakonec jsme byli rádi za remízu. Sportovně musím uznat, že soupeř měl více šancí a při více štěstí mohl získat všechny body. My jsme po většinu utkání hrozili z brejků a dva takové nám vyšly. Na konci utkání jsme měli ještě dvě velké příležitosti, ale Milda Gruber je bohužel nedokázal proměnit. Bod je sice pro nás málo, ale po průběhu utkání ho musíme brát.



Sestavy


TJ Lysovice
L. Plhal [-] - J. Staněk [-] , M. Brovják [-] , M. Brovják [-] , P. Beránek [-] - P. Neděla [-] , O. Bačovský [-] , A. Martínek [-] , J. Poprik [-] - L. Foldyna [-] , Č. Malcher [-] (17. M. Bédi [-] )

Sokol Švábenice
M. Weiss [-] - T. Orel [-] , R. Novotný [-] , P. Navrátil [-] , R. Dvořák [-] - V. Kuška [-] , Z. Hrda [-] (75. M. Novotný [-] ) , J. Stříž [-] , Š. Hladký [-] (46. K. Přecechtěl [-] ) - M. Gruber [-] , J. Hladký [-]

Hráči zápasu: A. Martínek .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.