3:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2016 14:30

1.kolo, Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyrovnaný zápas nakonec po penaltách ovládli domácí Ze Staré Paky, když 3:2 pk porazili Sokol Železnice.


Branky


0

Vyrovnané utkání, kdy míč na kopačkách měli více přeci jenom hosté ze Železnice. V první půlce šla do vedení Stará Paka a Železnice dokázala v samém závěru prvního poločasu srovnat krok. V poločase druhém se podařilo Staré Pace opět se dostat do vedení. Železnice přidala na obrátkách a krok opět srovnala a výsledkem 2:2 i zápas skončil, byť oba dva týmy mohli strhnout vedení na svou stranu, šance na to měli. K poslednímu zápasu podzimu hráči Staré Paky přivítali jeden z nejlepších celků na okresu Jičín, celek Železnice. Stará Paka po mnoha let bodové bídy, kdy teprve na jaře 2016 získala první bodíky proti tomuto celku při výhře 2:0, mohla opět pomýšlet na bodový zisk. Tento podzim je Stará Paka o mnoho sebevědomější a houževnatější protivník, a tak nebylo od věci se opět pokusit protivníka překvapit. Po dvou zápasech v trestu mohl Viktor Vavrinec opět nastoupit, tudíž palební síla Staré Paky byla opět v plné polní. Poslední zápas podzimu mohl začít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas byl ukončen za remízového stavu 1:1.

Začátek utkání byl opatrný. Železnice, pod tíhou břemene favorita, nemohla najít ten správný recept na pokoření obranného valu Staré Paky. Oproti předpokladům byli staropačtí aktivnější a s náznaky šancí hrozili soupeřově brance. Vavrinec dělal obraně Železnice nemalé problémy, a když k tomu přidáme podporu v podobě Rolfa a Pánka, první gól nenechal na sebe dlouho čekat. Vavrinec z velkého vápna vystřelil tak tvrdě, že míč brankář hostí vyrazil pouze před sebe a Aleš Pánek svou slabší nohou nekompromisně zavěsil. Poté přišla další obrovská šance domácích. Pánek šel neohroženě do souboje s gólmanem Železnice a následovala srážka obou dvou aktérů. Rozhodčí usoudil čisté úmysly a nechal hru pokračovat. Vavrinec ale prázdnou branku netrefil. Poté přišla série nezáviděni hodných situací. Železnici se postupně zranili tři hráči, kteří museli vystřídat. Brankář, po souboji s Pánkem a dva hráči z pole. Stará Paka své šance nezúročila a nemohlo přijít nic jiného, než-li trest. V 45. minutě, chvíli před písknutím hlavního arbitra do píšťalky, nastalo vyrovnání ,kdy přenesení hry nezastavila obrana s brankářem Staré Paky a hráč Železnice velice pohodlně zakončil svůj únik. Gól do šatny, jak se říká ve fotbalové hantýrce,mohl staropacké srazit do kolen. Bylo na trenérovi Drusanovi, jak o poločase připraví po psychické stránce své svěřence na druhé dějství, kde se dal očekávat tlak a fotbalovost Železnice.

Druhý poločas vítěze zápasu nepřinesl.

Opak byl pravdou. Neuběhlo ani patnáct minut a Stará Paka šla do jednobrankového vedení zásluhou Davida Pakosty. Stará Paka se zčistajasna dostala opět do vedení. Poté byla Železnice ve všem rychlejší, kombinace na jeden dotek, individuality, které chtěli rozhodnout. A také se tak stalo. Rohový kop na přední tyč usměrnil, za svá záda i za záda brankáře Musila, útočník hostí. Železnice se dočkala tolik vytouženého vyrovnání a nechtěla zůstat jen u jednoho bodu za remízu. Staropačtí se ale z posledních sil vzedmuli k poslední zteči. Nejprve dalekonosný pokus Jana Bila skončil na horní tyči branky a další pokus Lukáše Brendla, o několik minut později, taktéž. Ještě pár rán vyšlo zbůhdarma na obou stranách a tak litý souboj, kde o jiskrné souboje nebylo nouze, opět ukončil hlavní sudí svým písknutím do píšťalky.

Pokutové kopy pro sebe nakonec urvali domácí.

Hodnocení penalt ze strany domácích vypadá takto: Penaltový rozstřel o pomyslnou výhru za dva body mohl začít. Exekutoři penalt byli vybráni ze strany – Dominik Rolf, David Pakosta, Jakub Blažek. Další ,,neomylní šutéři,, jako Olda Mercl a Honza Bil byli až v nejposlednější záloze  :) .První s elegantností sobě vlastní nedal brankáři žádnou šanci. Následujícího hráče Železnice bravurně vybruslil Musil, který ještě před samotným kopem odešel klidným krokem na levou stranu, pravá zůstala volná a ,,hle!….pravá tyčka !,,. Neobvyklé, ale účinné zmatení protivníka. Na další penaltu šel dělostřelec ,,baron Prášil,, David Pakosta, který zcela bez problému poslal loptu za záda nešťastníka. Následující penalta Železnice si vůbec nenašla cíl ani na brankové konstrukci a Stará Paka mohla slavit. Na Jakuba Blažka se již nedostalo, z čehož byl rozhořčen, penalty jsou jeho libůstka, ale celkový úspěch týmu mu přeci jen vykouzlil úsměv na rtech, na jinak kamenné tváři. Zaťaté pěsti trenéra Drusana na oslavu vítězství znamenaly jediné – cíl a cifra 21.bodů daných před začátkem sezony byla splněna na výbornou. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stará Paka
Drusan Jan (trenér Staré Paky): Fanouškům, funkcionářům, sponzorům a v neposlední řadě hráčům se nejenom tento zápas, ale i celý podzim musel líbit. Poté již následoval ,,podzimní poslední kop,, v hostinci Na Staré poště s výborným guláškem a neméně vymazleným pivem. Konec podzimu je tu, hráči se rozprchnou do svých příbytků, aby vynahradili čas strávený na hřišti svým drahým a trpělivým polovičkám a rodinám, aby se za pár měsíců opět sešli na prvním tréninku zimní přípravy a opět roztočili kolotoč zvaný – kopaná. Na další zápas nebudeme zvát. Fanoušci, nejvěrnější z věrných, dej pokoj a klid svým hlasivkám a nervům a vraťte se, v co nejlepší formě, znovu pod ,,stánek,,.Děkujeme.

TJ Sokol Železnice
Kozák Pavel (jednatel týmu Železnice): Z mého pohledu byla zásadním momentem pro vývoj utkání 20. minuta, kdy se zranil gólman Čistecký a po pár minutách musel střídat. Do branky šel bek Štěpán Kracík, a když o pár minutek později odnesli i stopera Pejskara, rozpadla se nám dobře fungující obrana. Až do poločasu měli domácí mírně navrch, ale vedení se jim navýšit nepodařilo. Naopak z našeho ojedinělého protiútoku srovnal Procházka. Druhý poločas už jsme měli více ze hry, byli jsme fotbalovější a vytvářeli si brankové příležitosti, které jsme ale poměrně snadno zahazovali. Do vedení šli proto opět domácí, když při přímém kopu využil Pakosta šikovně situace, prostřelil zeď a překvapil Kracíka. Srovnání přinesla hlavička Bičana po rohovém kopu. Následovali další naše zahozené šance, domácí jsme do vápna příliš nepouštěli, dostávali se pouze ke střelám z dálky – i tak mohli rozhodnout, protože nám dvakrát pomohlo břevno. Nepamatuji se, že bychom do poločasu museli střídat pro zranění tři hráče. Zranění Čisteckého bylo nezaviněné, jak se to stalo Crhovi, nebylo ve skrumáži pořádně vidět, zato Vavrincův faul zezadu na půlce na Pejskara byl vidět velice dobře a pro většinu diváků asi bylo překvapením, že tak zkušený rozhodčí, jako je Karel Medlík, sáhl jen pro žlutou kartu. To byl zákrok na kriminál a zřejmě ukončil Pejskarovi kariéru. Vavrincovi by už měl někdo vysvětlit, že být v průběhu 9 kol dvakrát vyloučen a hned poté, co si odpyká dvouzápasový trest, pošle na chirurgii dalšího protihráče, není normální.



Sestavy


TJ Sokol Stará Paka
B. Musil [-] - J. Jerie [-] , E. Bark [-] , D. Pakosta [-] , V. Kazda [-] - J. Patřín [-] (46. J. Blažek [-] ) , V. Pospíšil [-] , J. Bíl [-] - V. Vavrinec [-] (56. L. Brendl [-] ) , D. Rolf [-] - A. Pánek [-] (75. J. Fejfar [-] )

TJ Sokol Železnice
J. Čistecký [-] (32. M. Karban [-] ) - Š. Kracík [-] , J. Bartoš [-] , M. Pejskar [-] (41. J. Nožička [-] ) , M. Daniš [-] - D. Král [-] (68. O. Drahoňovský [-] ) , M. Kahún [-] , M. Beránek [-] , F. Procházka [-] - P. Crha [-] (45. D. Barták [-] ) , P. Bičiště [-]

ŽK: 40. V. Vavrinec , 53. D. Rolf , 84. J. Blažek - 47. J. Nožička , 55. J. Bartoš .
Hráči zápasu: D. Pakosta - P. Bičiště .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Medlík Karel - ŠOTEK Jan, STŘÍŽKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.