0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2018 15:00

10.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby dvou Sokolů od Humpolce vyhrál efektivnější Plačkov


Branky


16

Nutno říct, že velmi očekávaný duel se odehrál na hřišti Čejova, kam k dalšímu Humpoleckému derby dorazil Plačkov. Minimálně pro boje ve spodní polovině tabulky šlo o dost zásadní střetnutí, protože oba tábory se od hrozby sestupu ne a ne odloučit. Tím šťastnějším celkem byl po konečném hvizdu Plačkov, který se k míči sice nedostával tak často jako domácí, zato ve svých šancích dokázal být na rozdíl od soupeře maximálně efektivní a podruhé za sebou obrat soupeře na jeho vlastním hřišti o všechny tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Za svá selhání v koncovce domácí zaplatili inkasovanou brankou

Že v tomhle zápase půjde o hodně, to dokládaly již první minuty utkání, do kterého vstoupil o něco lépe Čejov, který se i poměrně brzy dokázal dostat k prvnímu vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky. Svůj buldočí styl  na hřišti uplatnil Lukáš Kratochvíl, který po pravé lajně pronikl k hranici velkého vápna, jenže místo centru zvolil z velkého úhlu nečekanou střelu mířící mezi tři tyče, jíž hostující gólman včasným zákrokem zastavil. Ten samý hráč po deseti minutách podstoupil zprvu nenápadný souboj, z něhož si vinou špatného došlápnutí odnesl zranění kolena kvůli kterému se po čtvrthodině hry musel poroučet ze hřiště. To byla velká ztráta pro domácí tým, který mnohdy těží z pracovitosti právě tohoto hráče. Na svou gólovou šanci si Plačkov ještě musel počkat a znovu to byli domácí, kdo měl unikátní příležitost skórovat. Po průniku Patrika Mračka až do vápna a jeho následné přihrávce  se před osamoconou bránou ocitnul Lukáš Moravec, jenže trestuhodně přestřelil. V tu chvíli se začínali projevovat i hosté, jenže jejich spíše náznaky šancí končili na nepřesném zakončení. Situaci nepomohl ani fakt, že po třiceti minutách musel dolů i plačkovský rychlonohý útočník, který si z předchozího souboje odnesl znovuobnovené zranění rovněž kolena. Spíše než střelba a ofenzivní podívaná tak byla k vidění spíše urputná bitva ve středu hřiště, které ke změně nepomáhalo ani velké množství nepřesností, které produkovaly oba dva týmy. K šanci se dostal přeci jen i Plačkov. První náznak ještě dokázal, navzdory nepřijemné teči obránce, brankař Krupička udržet před brankovou čarou, jenže razantní střelu po průniku od levé lajny z produkce střídajícího Pavla Janďourka na zadní tyč, už pronikl do sítě. Aby těch zranění nebylo málo, tak chvíli před odpískáním prvního poločasu nevydržel znovu bez cizího zavinění ani kotník i druhého plačkovského útočníka Jana Svobody, který stejně jako Lukáš Kratochvíl v předchozích okamžicích opustil hřiště s vydatnou pomocí spoluhráčů i protihráčů. První půle tak skončila o gól lépe pro hosty z Plačkova.

Ani větší držení míče Čejovu skutečnou herní převahu nepřineslo

Stejně jako první poločas, tak i ten druhý se nesl v podobném duchu. Míč na svých kopačkách drželi hlavně domácí hráči, jenže ti se ve finální fázi trápili a jen stěží pronikali skrze připravenou obranu vedenou zkušeným Radkem Tesařem. Jeden z průniků ale přeci jen vyšel. Dlouhý balón za obranu našel sbíhajícího Tomáše Marka, kterého ale vychytal vybíhající brankař Novotný. Šance k vyrovnání se tak využít nepodařilo, naopak udeřilo na straně druhé. I tentokrát to byla razantní střela z úhlu proti níž ještě dokázal brankař Čejova reflexivně zasáhnout, jenže zkoprnělá obrana se k míči nedokázala dostat včas a pro Pavla Janďourka šlo o naprostou rutinu doklepnout míč do prázdné brány, 2:0. Od této chvíle už se jen dohrávalo. Čejov začal působit dojmem,že si jen dobře vědom toho, že s utkáním už nemá šanci nic moc udělat a Plačkov neměl problém těch posledních pár náznaků šancí včas zažehnat. Podruhé za sebou si tak tři body z venku vezou domů plačkovští, kteří navíc udělali další významný krok k záchraně. To Čejov se pro tuto chvíli propadá na místo předposlední a už by konečně i on potřeboval začít sbírat body.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): V předchozích sezónách jsme tyhle typy zápasů v nichž nebyl předem jasný favorit nezvládali a body zbytečně ztráceli. Teď se daří pravý opak, po Obratani si připisujeme další cenný skalp z čejovské půdy. Vítězství se rozhodně lehce nerodilo, po většinu utkání měl Čejov míč na svých kopačkách, jenže směrem dopředu nepředvedl vůbec nic, čím by si výhru zasloužil. My naopak z ojedinělých šancí dokázali díky nové posile Pavlu Janďourkovi, který nám byl představen 20 minut před zápasem, vyhrát a konečně se odpíchnout ode dna. Černou kaňkou na utkání jsou tři zranění hráči, kteří utkání nedohráli.



Sestavy


TJ Sokol Čejov
M. Krupička [-] - L. Moravec [-] , L. Kratochvíl [-] (17. A. Romaniuk [-] ) , P. Mraček [-] , P. Nápravník [-] , T. Marek [-] , J. Rohovec [-] , R. Smrčka [-] , J. Semrád [-] , O. Beneš [-] , J. Hložek [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Zemek [-] (28. P. Janďourek [-] ) , J. Svoboda [-] (43. Z. Svatoš [-] ) , L. Ehrlich [-] (88. M. Schoula [-] ) , T. Vrána [-] , J. Kašpar [-] , R. Tesař [-] , Z. Štěpán [-] , R. Štěpán [-] , K. Vaňous [-] , M. Němec [-]

ŽK: 58. O. Beneš , 65. P. Mraček - 74. R. Štěpán , 90. P. Janďourek .
Hráči zápasu: P. Nápravník - P. Janďourek , R. Tesař .
Počet diváků: 69. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - SVOBODA Bohumil (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Vojtěch Kolář
Tip experta: výhra domácích

Velmi vyrovnaný zápas, ale vyhraje Čejov.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích