2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

14.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí rezerva Rudolfova začala jaro výhrou nad Žabovřesky


Branky


19

Po podzimní vysoké porážce 0:6 přijeli hosté ze Žabovřesk zkusit si napravit reputaci na rudolfovské hřiště v prvním jarním kole. Nečekalo je ale opět nic jednoduchého, protože domácí hráči měli výsledkově vydařenou nejen podzimní část soutěže, ale i zimní přípravu. Možná jim trošku do karet hrál fakt, že hrací plocha na rudolfovském hřišti nebyla po zimě ještě úplně v ideálním stavu a pro tvořivé mužstvo, kterým zajisté mladý tým domácí rezervy je, to ku prospěchu rozhodně nebylo. Navíc hosté přijeli do Rudolfova se statečnou dvanáctkou a museli tak odehrát celý zápas, jistě fyzicky náročný, takřka bez střídání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí z tlaku vytěžili pouze jednogólové vedení

Zápas zahájili domácí hráči náporem a trvalému tlaku hosté odolávali prakticky celý poločas. Je pravda, že po chybě v domácí rozehrávce mohl jít soupeř v 5. minutě do vedení, kdy po centru Jakuba Hály se ocitl sám před prázdnou bránou jeho bratr Jan, ovšem svojí velkou šanci promarnil. A mimo dvou brejkových situací, kdy se mával ofsajd, tak hosté branku neohrozili. Rudolfovští se snažili hrát kombinační fotbal plný pohybu, využívat krajní hráče, jejich náběhy ze stran a centry do pokutového území. Ovšem mimo pár akcí byli nepřesní zejména ve finální fázi, akce zbytečně přehrávali i kombinací v útočném velkém čtverci, místo toho, aby do toho několikrát jednoduše „práskli na kasu“. Domácí měli mnoho standardních situací, ale buď je nepřesně zahrávali nebo byli málo důrazní v zakončení. Ale i tak si vytvořili několik šancí, ze kterých měli vstřelit branku. Jenže když se obejde i brankář a netrefí se prázdná branka, tak to je pak těžké. Přesto domácí hráči svoji trvalou převahu přetavili v 18.minutě ve vedoucí branku. To po několikáté z pravé strany zahrával rohový kop levonohý dorostenec Filip Peiger, na zadní tyči našel také po několikáté dalšího dorostence Adama Januru a ten se konečně gólově prosadil - 1:0, kdy se prakticky zády k brance trefil hlavou a poslal své mužstvo do vedení. A od této chvíle až do konce poločasu domácí dobývali obranný val hostů, ale další branku se jim vstřelit nepodařilo.

Druhá půle příliš fotbalovosti nepřinesla, ale pojistku na výhru domácích ano

Ve druhém poločase chtěli domácí jistě svůj výkon ještě podstatně zlepšit, brzy přidat druhou branku a utkání co nejdříve zlomit ve svůj prospěch a definitivně rozhodnout. Jenže předváděli pravý opak. Byli nedůrazní, zcela bez pohybu, bez nápadu, nepřesní, prohrávali prakticky všechny osobní souboje a když si už nějakou pološanci vytvořili, tak jí vyřešili často až tragikomicky… Prakticky celý druhý poločas předváděli hrůznostrašný výkon. Zato soupeř ze Žabovřesk z jeho pohledu za přijatelného stavu zjistil, že se domácím mladíkům nedaří, že zápas je hratelný a k bodům by nemuselo být tak daleko. Najednou bylo hostujících hráčů plné hřiště a domácí se až do konce zápasu obávali o výsledek. Hosté zlepšili pohyb, zvýšili důraz v osobních soubojích a dostali rudolfovské hráče pod tlak. V některých situacích až na příliš tvrdou hru hostů doplatil v 65. minutě zraněním kotníku důležitý hráč Václav Dvořák, kterému přejeme brzké uzdravení a doufejme, že to nebude nic vážného. Nucené vystřídání domácí tým rozhodilo, začali vytvářet až naivní chyby a vrcholem byla situace, kdy místo jednoduchého odkopu hráli míč přes nohu a to tak, že cca 10 metrů za domácí obrannou čtyřkou se v chůzi vracejícího se hráče hostů Jana Zelenku vyslali do samostatného úniku. Ten si i díky nekvalitnímu terénu naštěstí pro domácí míč ukopl a včas vyběhnuvší gólman David Keřka celou situaci vyřešil. Hosté měli přitom několik šancí na vyrovnání, ale pouze díky své nepřesnosti a zbrklosti se jim branku vstřelit nepodařilo. Rudolfovští hrozili pouze z brejkových situací, ale i oni je řešili velmi nepřesně a nedůrazně. Přesto do již otevřené obrany podnikli protiútok, kdy domácí nejlepší střelec Jaroslav Machovec snad svou jedinou přesnou a kvalitní přihrávkou za celý zápas vysunul Adama Januru a ten svůj průnik do pokutového území proměnil střelou z úhlu k tyči brankou v 87. minutě na 2:0 a tím stanovil konečný výsledek zápasu se třemi body ve prospěch domácího Rudolfova "B".



Ohlasy k zápasu


SK Rudolfov B
Petr Hlubocký ( vedoucí ) a Josef Dvořák ( trenér ): Po vydařené zimní přípravě a výborně odehrané generálce jsme se na první mistrák všichni těšili a hlavně na přírodní trávník. Chtěli jsme zopakovat proti Sokolu Žabovřesky výkon z podzimu, tentokráte v domácím prostředí. V prvním poločase se nám to víceméně dařilo, hráli jsme prakticky celých prvních 45 minut na jednu bránu, ale výkon týmu nebyl úplně podle našich představ. Ale kvalita hry v první půli snesla alespoň nějaké měřítko. Za to v druhém poločase jsme předvedli něco neskutečného… Ani se nám to nechce moc hodnotit, to nemělo s fotbalem z naší strany nic společného. Nechápali jsme, jak je možné zapomenout hrát fotbal za poločasovou přestávku... Dopředu ve výklusu, zpátky v chůzi… Takhle si opravdu fotbal v pojetí našich mladíků nepředstavujeme! Ale zase z jednoho nepovedeného poločasu po delší době nebudeme dělat nějakou tragédii. Víme, že to je pouze v hlavách, že fotbal kluci hrát umí a jen si to v nich musí srovnat! Musíme také za druhý poločas pochválit kluky ze Žabovřesk, kteří když vycítili šanci, tak nám zle zatápěli a nebyli daleko minimálně k bodu. Naštěstí pro nás gól nedali, zato my dva ano a proto zůstaly 3 body na Ruďáku. Z našich hráčů snesou přísnější měřítko pouze oba dva stopeři. Michal Žoček, který ještě druhý den v neděli pomáhal našemu áčku v krajském přeboru v důležitém a vítězném utkání v Dražicích, kde odehrál výborně celý zápas. Druhý stoper Radek Tyrpák, který odehrál utkání prakticky bez zimní přípravy a tréninků, dále brankář David Keřka s vychytanou nulou a střelec dvou branek, dorostenec Adam Janura. V týdnu se důkladně připravíme na nedělní zápas s rezervou Hluboké nad Vltavou a věříme, že předvedeme o poznání kvalitnější výkon.

TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): Do Rudolfova jsme přicestovali pouze s dvanácti hráči. K soupeři jsme měli velký respekt a jejich převaha se ukazovala od první minuty. My se teď musíme soustředit na domácí zápas s Úsilným a doma získat tři body.



Sestavy


SK Rudolfov B
D. Keřka [-] - M. Žoček [-] , R. Tyrpák [-] , P. Kryeziu [-] , M. Šefl [-] - V. Dvořák [-] , F. Peiger [-] , J. Machovec [-] , A. Janura [-] , M. Sládek [-] - M. Foglar [-]

TJ Sokol Žabovřesky
V. Eliáš [-] - J. Horský [-] , P. Schacherl [-] , J. Zelenka [-] , J. Hála [-] , R. Polanský [-] , L. Formánek [-] , J. Hála [-] , V. Hrabčák [-] , P. Božovský [-] , T. Hála [-]

ŽK: 65. T. Hála .
Místo: Rudolfov. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Kubát

Expert: Petr KUBÁT
Tip experta: výhra domácích

Jedno z nejofenzivnějších mužstev podzimu přivítá na úvod jara na svém stadionu nováčka letošního ročníku OP ze Žabovřesk. Přestože se hostující hráči na podzim uvedli výbornými výsledky a ukázali, že jsou i v o level vyšší soutěži konkurenceschopni ostatním, v tomto duelu budou pány na hřišti fotbalisté Rudolfova B.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 12. 2018 10:32

Tip: výhra hostů