FOTO: Žabovřesky porazily Neplachov a získaly první jarní body


Branky


20

Na jaře trápící se Žabovřesky přivítaly na domácím hřišti soupeře z Neplachova. Ze statistik připomeňme, že podzimní vzájemný zápas vyhráli neplachovští v poměru 3:1. Domácí tým ještě na jaře nezískal bod ve 4 duelech, za to hosté se mohli pyšnit již 2 výhrami a remízou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Standartní situace rozhodla o poločasovém výsledku

První šance zápasu měli hostující hráči. D. Štěcha orazítkoval z trestného kopu břevno a pár minut na to běžel z pravé strany sám na gólmana M. Dušák. M. Škaroupka mu však včasným vyběhnutím znemožnil skórovat. V 15. minutě přišla zbytečná chyba hostů a domácí zahrávali roh. K jeho exekuci se postavil L. Formánek, neplachovští hráči jej těžce podcenili a Josefu Pilnému pak už jen stačilo v malém vápně nastavit nohu - 1:0. Tenhle okamžik domácí celkem povzbudil, ale i tak na míči byli více hosté. Jenže na tvrdém hřišti jim balón často odskakoval a nemohli si připravit finální přihrávku. Domácí povzbuzeni vedoucím gólem hráli důrazně a čekali na brejky či standartní situace. A opět zahrozili z rohového kopu L. Formánka, když se dobře uvolnil T. Hála, ale z voleje nezamířil přesně. Poté ještě Žabovřesky předvedly hezkou akci na pravé straně hřiště, odkud přišel centr do vápna a hlavičkující J. Hála nedokázal usměrnit míč do branky. I hostující fotbalisté měli několik rohů či standartních situací, ale buď dobře zasáhl gólman M. Škaroupka, jako tomu bylo při přímém kopu D. Štěchy v úvodu zápasu nebo se nepodařilo přejít do gólovky přes zataženou obranu domácích, která i několik střel zblokovala. Na přestávku tak odcházeli spokojeněji domácí.

Produktivnější domácí rozhodli během 3 minut

Ve druhém poločase se podařilo záhy po jeho začátku vstřelit domácím hráčům další branku. V 50. minutě opět zahrál perfektně další rohový kop L. Formánek, který padal na zadní tyč, tam se několikrát odrazil od hráčů do tyče a do paty Jana Horského, který v tu chvíli stál na správném místě - 2:0. Pro hosty nepříjemná sprcha. A aby toho nebylo málo, tak za pár minut v 53. minutě domácí hodili dlouhý aut a nabuzený Jan Horský v podstatě rozhodl utkání, když se ač obsazený dokázal prosadit a umístil skákající balón k levé tyči M. Dvořákovo branky - 3:0. Domácí pak bojovali a soustředili se na defenzívu a na brejky. Těch se jim i pár povedlo, ale branku už netrefil ani D. Smejkal nebo J. Hála. Hosté poté měli několik šancí se ještě vrátit včas zpět do zápasu a bylo by to ještě zajímavé, jenže své šance neproměnili J. Hruška, O. Čada a několik možností měl Martin Dušák. Tomu se přeci jen podařilo vstřelit kontaktní gól, který ale přišel příliš pozdě, až v 87. minutě, když křížnou střelou vymetl šibenici domácí branky - 3:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek ( hráč ): I když nepředvádíme nějaký fotbal na krásu, už konečně dokážeme bojovat jako jeden tým a snažíme se nevypustit žádný souboj a to nám v prvních jarních zápasech chybělo. Snažíme se nepolevit v soubojích a obranu soupeře presovat z obou stran i ze středu. Podle mě zaslouženě 3 body zůstaly doma. Konečně jsme se dočkali a na tento výkon musíme navázat i v dalších kolech.

TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( hráč ): Těžko se hodnotí takovéto utkání, když v podstatě každý balón, který směroval mezi tři tyče tam také skončil. I když náš tým teď připomíná spíše lazaret, a někteří hrají se zraněním, řekl bych, že jsme nebyli herně horší. Ale prostě nám to tam né a né spadnout. Šancí jsme přitom měli dost a prohrát jsme určitě nemuseli. Ale fotbal se hraje na góly a ty ze třech standartních situací dali domácí. Pro nás těžce smolný zápas, pro domácí naopak šťastný, kdy jim do brány padlo vše, do čeho kopli. Škoda jen těch negativních emocí ke konci utkání, kdy se ukázalo, proč by neměl dělat pomezního trenér. To co tam předváděl do fotbalu opravdu nepatří. A takové "finty" jako schovat náhradní míče, aby se co nejvíce času prozdržovalo, to snad také ne. Domácí se nás asi báli i za stavu 3:0 :)



Místo: Žabovřesky. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Feitl Jaroslav - ŠTANDA Rudolf (N), ŠÍMA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 4. 2019 23:22
Hodnocení zápasu
Petr Kubát

Expert: Miroslav TRESSL
Tip experta: výhra hostů

Pro hosty těžký zápas, který ale zvládnou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů