Borek doma opět neprohrál, ale o body se podělil se Zliví


Branky


23

I do dalšího kola OP Českobudějovicka nemusel nováček z Borku nikam vycestovat a potřetí za sebou se představil na domácí půdě. Tentokrát přijela otestovat pevnost domácí tvrze Zliv, která je v soutěži doposud stoprocentní stejně jako domácí hráči, kteří měli trochu problémy se sestavou ( chyběli Diviš, Endlicher, Bíca ), ale i tak dali nakonec dohromady dvanáct lidí do pole. Zato Zliv přijela nažhavená k zápasu s počtem šestnácti lidí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Remízový poločas

Zápas začal za úmorného vedra, ale i tak se hrál ve vysokém tempu. Na obou stranách padlo po jednom gólu, které však nebyly uznány pro údajné ofsajdy. Šance se střídaly na obou stranách. Výborný zákrok předvedl domácí brankář V. Sýkora proti hlavičce hostujícího útočníka a další hlavička olízla břevno domácí branky. Na druhé straně prokličkoval do vápna J. Frank, prudkou střelou však branku přestřelil. Další šanci měl po centru D. Eliáše agilně hrající O. Hanžl, ale hlavou těsně minul. Další střela O. Hanžla také jen těsně minula pravou tyč. Největší šanci domácích v prvním poločase měl na kopačce D. Eliáš, ale sám před gólmanem J. Remtou o kousek minul levou tyč a tak se odcházelo do kabin za stavu 0:0.

Ani druhá půle neměla vítěze

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního, avšak domácí měli přeci jen víc tutových šancí. První z nich měl po ideální přihrávce od D. Eliáše R. Horejš, jenže v zakončení selhal. V další šanci se ocitl při chuti hrající O. Vaník po krásném centru J. Franka. Míč si ideálně zpracoval, pak ale branku těsně přestřelil. I hosté zahrozili, když míč od K. Jindrleho mířil do prázdné branky, ale domácí obránce tečoval na poslední chvíli míč mimo bránu. Po nevyužitých šancích udeřilo na hostující straně v 85. minutě. Na dlouhý balon od R. Hanzala si naběhl zlivský Jan Kubeš, ač byl natěsno bráněný O. Hanžlem, dokázal přehodit domácího gólmana - 0:1. To byl pro domácí šok, avšak se nevzdali a v závěru Zliv přitlačili před svojí branku. R. Horejš v 89. minutě rychle rozehrál roh na J. Franka ten poslal čechraný centr na zadní tyč, kde jej hlavou do sítě usměrnil Ondřej Vaník a bylo srovnáno - 1:1. V závěru utkání ještě dostal hostující kapitán Jaroslav Zrun zbytečnou červenou kartu, když nesouhlas s výroky rozhodčího vyjádřil sudímu vlastními slovy. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Ondřej Hanžl a Radek Horejš ( hráči ): Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že Zliv bude těžkým soupeřem. Zápas měl již od začátku velmi dobré tempo a šance se objevovaly na obou stranách. V závěru jsme ukázali pevné nervy a dokázali vyrovnat v posledních vteřinách utkáni. S konečným výsledkem tak můžeme být spokojeni. Nutno dodat, že obě mužstva se prezentovala dobrým fotbalem a přítomným fanouškům se utkání muselo líbit. Za týden vyjíždíme k prvnímu venkovnímu utkání, kdy nás bude hostit tým Jankova B. DĚKUJEME ZA PODPORU.

SK Zliv
Martin Tesař ( trenér ): V první půli jsme podle mého byli aktivnější, více na míči a tím pádem i lepším týmem. Také si myslím, že jsme vstřelili regulérní gól po akci Jakuba Slavíka, kdy míč dopravil do brány jeden z našich útočníků, ale k údivu všech pomezní po dokončení akce zvedl praporek a hlavní sudí dal na jeho pokyn a branku neuznal. Tenhle moment nás do poločasu trošku rozhodil a domácí se dostali do dvou obrovských šancí. Druhý poločas hráli domácí jednodušeji a dostávali se do větších šancí. Přesto jsme se dostali do vedení v závěru utkání, které se nám ale bohužel nepodařilo udržet. Možná i trošku naší neschopností odkopnout míč z vlastní poloviny jsme se nechali soupeřem sérií několika rohů zatlačit, což domácí takřka poslední akcí zápasu zúročili ve vyrovnávací branku. Odehráli jsme vyrovnaný zápas a body se asi spravedlivě rozdělily, ale pokud dáte za stavu 0:0 branku v 86. minutě, jak se říká, ten výsledek by jste už měli ukopat a získat všechny body. I tak jsme s bodem z Borku spokojeni.



Sestavy


FK Borek
V. Sýkora [-] - O. Vaník [-] , P. Schandl [-] , M. Leština [-] , M. Votruba [-] - D. Eliáš [-] , L. Kantor [-] - O. Dosek [-] , R. Horejš [-] , J. Frank [-] , O. Hanžl [-] -

SK Zliv
J. Remta [-] - R. Hanzal [-] , J. Trnka [-] , J. Zrun [-] , T. Kučera [-] , M. Pícha [-] , O. Šťastný [-] , M. Fürst [-] , J. Slavík [-] , J. Kubeš [-] , M. Viktora [-]

ŽK: 57. J. Slavík . ČK: 89. J. Zrun .
Hráči zápasu: O. Vaník - J. Kubeš .
Místo: Borek. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Zevl Karel - KOLOUCH Radek (N), JINDRLE Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 9. 2019 22:01
Hodnocení zápasu
31. 8. 2019 20:37
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Jaroslav JERHOT
Tip experta: výhra domácích

Hosté budou pro domácí těžkým soupeřem, ale Borek potvrdí svoji domácí neporazitelnost.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích