Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.08.2015 14:00

17.kolo, Karlovarský | Sokolov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Omlazené Sedlo chodovského favorita zaskočilo, ale poté téměř vyhraný zápas neudrželo


0

Nová sezóna je tady a první zápas za sebou už mají dva velcí favorité na boj o nejvyšší příčky letošního ročníku. Chodov na svém hřišti přivítal omlazené Nové Sedlo a opravdu bylo nač koukat. Chodov se snažil využít svých zkušeností, ale zpočátku nemohl na soupeře najít recept a v první půli hned třikrát kapituloval z dobře sehraných brejků. Ve druhé půli se ale dokázali domácí semknout, dokonat obrat, který načali už v první půli a první tři body sezóny vytrhnout novosedelským hráčům z rukou. Oba týmy ale ukázali, že nikomu nebudou snadnou překážkou a o stupně vítězů se dozajista chtějí a nejspíš i budou hladově hlásit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli dominovalo přímočařejší Sedlo

Od prvních minut se doácí snažili svého soupeře spíše poznat a postupnými kombinacemi se dostávat skrz jeho defenzivu. Povětšinou drželi v poklidu míč a snažili se vyčkat, s čím přijde soupeř. Ten dokázal ale domácí tým hodně zaskočit, když ukázal, jakou hrou se chce s omlazeným kádrem letos prezentovat. Baník hrál velmi dravě a přímočaře a jakmile získal balón, už si to v rychlosti šinul na soupeřovu polovinu a už v šesté minutě slavila jejich hra první úspěch, když do míst, kde leží značka pro pokutový kop, dostal přihrávku Miloš Zajačík a střelou k tyči načal tak své střelecky úspěšné odpoledne.  Poté se o slovo přihlásili také chodovští, kteří nechtěli svého soupeře dlouho ponechávat ve vedení. Jesipčuk perfektně unikal středem a našel v dobrém náběhu osamoceného Machalu, který však svou střelou našel poze brankářovu náruč. Poté ještě z hranice vápna šikovně vypálil Smolka, ale v tu chvíli bylo zatím souzeno, pouze hostům. A ti tak zahájili další protiútok, v jejímž závěru dostal opět přihrávku k pravé tyči Miloš Zajačík, který udělal v bezprostřední blízkosti rychlou kličku brankáři a asi ze dvou merů zakončil do prázdné brány. To už ale Spartak nenechal bez odezvy a ihned se hrnul do útoku. Asi o minutu a půl déle Jakub Smolka šikovně pronikl po pravém křídle a přes jediného obránce našel po zemi v dobrém postavení Lubomíra Machalu, který zamířil přímo do odkryté poloviny Rychnovy klece a poprvé v sezóně tak rozjásal chodovské diváky. 

Poté se hra na chvíli uklidnila a hrálo se spíše ve středu hřiště. Zdálo se, ale, že domácí přebírají nadvládu na hřišti a budou bojovat o brzké vyrovnání a následné převzetí vedení v utkání, ale stále se nemohli dostat do výhodné palebné pozice, až udeřili opět hosté. Tentokrát to bylo však ve velkém stylu, posední novosedelská trefa možná totiž bude aspirovat na trefu roku. Daniel Petřík, který po celou dobu prvního poločasu předváděl výborný výkon a pohrával si s chodovskou defenzivou, unikl po pravém křídle a balón nacentroval do vápna, odkud ve vzduchu zklopil nohu, namířil míč přímo do šibenice a nádhernou ranou z první, trochu po vzoru Zinedina Zidana ve finále LM proti Leverkusenu v roce 2002, zkompletoval hattrick Miloš Zajačík. Domácí ale stále neházeli flintu do žita, vrhli však všechnu sílu do útoku a mírně opoměli na defenzivní činnost. Do samostatného úniku se dostal kapitán hostů, Tomáš Tefr, který obhodil brankáře, ale jeho pokus směřoval pouze do tyčky. Domácí měli štěstí a díky tomu byli stále ve hře. Po chvíli málem Jesipčuk snížil střelu z hranice vápna zpoza hráčů, ale proti té ještě Rychna dokázal perfektním zákrokem zasáhnout, když to však Radek Jesipčuk zkusil o chvíli později znovu, konečně se mu to podařilo, i když s pomocí gólmanovy pravé tyčky. Jeho zásah tak ukončil první poločas a domácí byli tak stále ve hře.

Zranění na straně hostů a disciplína domácích rozhodli o třech bodech pro Spartak

Chdovští vlétli do druhé půle tentokrát trochu svižněji a snažili se, co nejdříve vyrovnat. Hned z kraje měl na noze vyrovnání domácí hrot Machala, když stál osamocen s balónen v rohu vápna, ale namísto pohodlnější střely levou nohou, zvolil nepřirozený pokus pravou šajtlí přes levou nohu, který napířil jen těsně vedle levého vinglu obstřeleného Rychny. O chvíli později se však už Lubomír Machala dočkal. Jakub Smolka totiž vyslal na branku perfektní ránu, která Rychnovi vypadla z náruče přímo k chodovskému útočníkovi, a ten dorážkou do prázdné brány rozvlnil síť. Poté mělo dobrou šanci zase Sedlo, ale hostující hráč po dobré pětné přihrávce z křídla na vápno bránu vysoko přestřelil. O chvíli díle se zase po pravém křídle prosmýkl Machala, ale pálil poze do brankáře. Až v 73 minutě se domácí konečně definitivně dočkali obratu. Centrovaný míč přistál přímo na noze Machalovi, ten to však nečekal a míče s od něj poze drazil k brankáři, kde se k němu po špatné domluvě hostující obrany dostal Jiří Frána a dorazil ho do odkryté branky. Poté se dlouho nic nedělo, oba celky prostřídávaly a asi patnáct minut se vůbec nic nedělo. Až v závěru Baník Union opět nastartoval a se vší vervou se pustil do útoku. Nové Sedlo mělo v závěru velký tlak, ale hrálo bez nápadu a beze střel a gólu už se nedočkalo. Utkání nakonec ukončil až protiútok domácích, když opět unikal Smolka, který úplně stejně, jako při prvním gólu domácích, našel Machalu, který však tentokrát branku vysoko přestřelil. Mrzet ho to ale nemusí, tři body totiž bere jeho tým, což je nejlepší začátek sezóny, jaký může být.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Chodov B
Jiří Andrš (Spartak Chodov): Byl to první zápas sezóny a to nikdy nemůžete vědět, co vlastně čekat, jak od soupeře, tak sami od sebe. Kluci si s tím ale poradili, bylo vidět, že každou minutou jsou silnější a rozehranější. Nakonec z toho bylo vítězství, což je výborný start do sezóny, takže jsme určitě spokojení. Navíc jsme zkoušeli poprvé nového obránce, prvním rokem dorostence, Petra Macáka ml., který předvedl výborný výkon, skvěle se osvědčil a řekl bych, že byl od nás dokonce nejlepším na hřišti.

TJ Baník Union Nové Sedlo B
Tomáš Tefr (Baník Union Nové Sedlo): My jsme do Chodova dorazili v oslabené sestavě. Před utkáním nám přišli od tří hráčů ze základu omluvenky, že nemohou dnes hrát. Řekli jsme si, že to tady teda zkusíme nějak uhrát a já si myslím, že jsme hráli daleko nad očekávání s ohledem na to, že jsme vůbec netrénovali. Viděli jsme se vlastně teprve podruhé, před týdnem jsme akorát sehráli jedno přátelské utkání, jinak vůbec nic. Z jedné strany je to tedy herní spokojenost, ze druhé nás to zase mrzí. Je to škoda, tři body jsme měli ve svých rukách a zbytečně jsme si to pokazili. Měli jsme na výhru. V padesáté minutě se nám navíc zranil hráč, dá se říct, že klíčový hráč, takže jsme dohrávali v deseti. Přes léto jsme hodně nechali omládnout kádr, takže jsme nyní živější a dravější a já myslím, že pokud to takhle půjde dál, myslím, že se můžeme prát o přední příčky.



Sestavy


TJ Spartak Chodov B
J. Skalický [-] - P. Macák st. [-] , Š. Kiss [-] (46. J. Mařík [-] ) , P. Macák ml. [-] , L. Rau [-] - J. Pinc [-] , J. Smolka [-] , R. Jesipčuk st. [-] (70. V. Dolejš [-] ) , P. Jankovský [-] (78. P. Havelka [-] ) , J. Frána [-] (73. D. Divkovič [-] ) - L. Machala [-]

TJ Baník Union Nové Sedlo B
R. Rychna [-] - Z. Rubáš [-] , M. Pešák ml. [-] , J. Punčochář [-] - P. Wýstrach [-] , K. Farkaš st. [-] , S. Suchý [-] , D. Petřík [-] (53. D. Matejka [-] ) , P. Kiss [-] (46. D. Patera [-] ) - M. Zajačik [-] , T. Tefr [-] -

ŽK: 37. P. Macák ml. , 84. P. Macák st. .
Hráči zápasu: P. Macák ml. - M. Zajačik .
Místo: tráva. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Ďugel Pavol - HANILEC Přemysl, HENYCH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.