3:0
(2:1) kont.
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2020 17:00

1.kolo, Plzeňský | Rokycany | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Skomelno si v závěru vybojovalo výhru na hřišti favorita soutěže


Branky


2

Kompletní report ze zápasu nám do redakce, spolu s pár fotografiemi ze zápasu, zaslal přímo hráč Skomelna, Michal Rückauf.

Upozornění pro čtenáře - Jedná se tedy o zaujatou reportáž ze strany jednoho z celků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Strašice rychle vedly

Začátek zápasu nám vůbec nevyšel. Hned z první akce, po centru z pravé lajny, podskočil brankář Turek míč a Pospíšil ho snadno poslal do odkryté branky. Soupeř na nás vlítnul a nechtěl nás nechat vydechnout. Těžko se nám kombinovalo, jelikož nás domácí rychle dostupovali a z toho pramenily časté ztráty. V minutě číslo 8 došlo k chybě na trase Staněk-Turek, když prvně jmenovaný pod nátlakem nedůrazně poslal míč našemu brankáři, který nereagoval dostatečně rychle a strašický Dezort mohl pohodlně jeden na jednoho uklidit míč na bližší tyč. Za tohoto stavu nejeden domácí příznivec odpočítával desítku a nebylo se čemu divit. V našich řadách došlo k menší bouřce při výměně názorů, což vedlo alespoň k tomu, že jsme začali inteligentněji napadat. Občas jsme si i narážečkou vyměnili míč, do útoku jsme se však dostávali těžko. V 18. minutě se nám podařila akce po levé straně přes Holečka a Eichingera, od kterého přišel centr skrz vápno na zadní tyč, kde výborně zavíral Novák a snížil tak vedení domácích na 2:1. Hra se poté více vyrovnala, i když Strašice měly zvláště v držení míče stále navrch. Do poločasu se tak stav nezměnil, jelikož se slabšími střeleckými pokusy si golmani na obou stranách zvládali poradit. 

Domácí brankář daroval body hostům

V druhé půli jsme čekali od začátku kolotoč, který se ale nedostavil. Hráli jsme pokud možno co nejjednodušeji a přinášelo to ovoce v té podobě, že jsme drželi hru na půlící čáře a naše obrana si vždy stihla orazit. V 52. minutě podnikl výpad Holeček po svojí straně, ze které se na úrovni šestnáctky pokusil o centr, který mu sjel a mířil přímo na brankáře domácích, který si balon nešťastně srazil do vlastní svatyně. Za nerozhodného stavu jsme se mohli více zatáhnout, což nám pomáhalo se vypořádat s náporem soupeře. Ten vyvážel míče do útoku především přes střed pole, kde jsme několikrát jen těžce stíhali dostupovat. K zásadnímu momentu zápasu došlo přibližně v 65. minutě, kdy v závaru v našem vápně došlo k souboji Dibuse a jednoho z domácích forvardů, po kterém došlo ke kontaktu a oba spadli na zem. Sudí nejprve nařídil pokutový kop, poté však svoje rozhodnutí vzal zpět, což se logicky vůbec nelíbilo pořádajícímu celku. Dohady trvaly ještě několik dalších minut, než se obě party začaly opět soustředit na fotbal. Nápor strašických pokračoval a několikrát museli situaci hasit až Staněk s Turkem. Čekalo se především na balón za obranu od Štycha nebo standartní situaci, které nám dělaly problémy, nicméně i my jsme dokázali zazlobit.

V 80. minutě dostal na střed směřující nahrávku Dibus, který bez váhání z první nádherně napálil míč tak, že orazítkoval levou tyč soupeřovo branky jen pár centimetrů pod hranící břevna. My jsme v této situaci remízu brali všema deseti, nicméně těsně před koncem vypršení základní hrací doby převzal neúnavný bojovník Novák balon přibližně 30 metrů od branky a střelou s nepříjemnou dráhou letu, za značné pomoci domácího golmana, ukradl vedení zápasu v náš prospěch. Následovala bujará oslava vstřelené branky a několik našich zoufalých odkopů, díky kterým jsme přežili i 4 minutové nastavení. Z této horké půdy jsme si tedy odvezli vzácné tři body, které se v sezóně jistě ještě budou hodit.



Ohlasy k zápasu



Sokol Skomelno
Michal Rückauf, obránce hostů: Na první zápas nové sezóny jsme jeli do Strašic, které po podzimu a následně nedohraném jaru obsadili 1. místo, ač nepostupové. Před papírově nejtěžší prověrkou jsme se stihli sejít na 5ti trénincích a sehráli jsme dvě přátelské utkání, což je na naše poměry ještě ucházející. V sestavě chyběl dlouhodobě zraněný kapitán Véna Hašek, který právě podstupuje rekonvalescenci, od července s kolenem zraněný Michal Jaroš a s nataženým svalem odpočívající letní posila Pavel Turek. Dan Veselý čerpal dovolenou, tudíž se do branky postavil Pepa Turek. Pokoj nám všem také stále nechce dát koronavirus, který nám do nové sezóny odepřel společné nástupy a podávání rukou na konci zápasu. Děkuji celému týmu za bojovnost a za fyzickou i psychickou výdrž. Dokázali jsme otočit stav celého utkání, což by v 10 minutě tipoval pouze blázen. Plusem také bylo, že si za náš mančaft odbyl debut Jarda Kesner ml., naše nová akvizice a nejspíše i nejmladší hráč, který za nás kdy zasáhl do Okresního přeboru.



Sestavy


TJ Spartak Strašice
R. Paur [-] - P. Pospíšil [-] (84. O. Pech [-] ) , J. Dezort [-] (60. T. Krákora [-] ) , M. Huttr [-] , R. Štych [-] , L. Planeta [-] (84. P. Klička [-] ) , V. Šlapák [-] , J. Hrách [-] (74. P. Harčarik [-] ) , M. Kolařík [-] , T. Kunc [-] (60. Š. Bartišek [-] ) , L. Mička [-]

Sokol Skomelno
J. Turek [-] - Z. Maier [-] (89. F. Solar [-] ) , Š. Eichinger [-] (74. J. Kesner [-] ) , J. Holeček [-] , V. Novák [-] , M. Bělohlávek [-] , P. Dibus [-] , M. Rückauf [-] , P. Staněk [-] , T. Bauš [-] , J. Med [-]

ŽK: 56. L. Mička - 73. T. Bauš .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kalík Michal - PETEREC Ivan (N), VESELÝ Daniel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích