Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.09.2020 14:00

4.kolo, Karlovarský | 1.B třída , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Plesná doma i nadále stoprocentní


Branky


10

Souboj dvou aspirantů na postup do A třídy byl k vidění v Plesné, kde domácí borci, po pěti zápasech stále bez porážky a s 13 body, přivítali silné mužstvo z Lipové, které na tom bylo jen o bod hůře. Maximální povolený počet 50 diváků si našel cestu na tribuny a doufali v atraktivní fotbal dvou kvalitních celků. A nebyli zklamáni.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pět branek ve 14 minutách

Od úvodního hvizdu byl k vidění bojovný a běhavý fotbal. Lipová však byla, v této sezóně již po několikáté, bez téměř půlky hráčů, kteří běžně nastupují v základní sestavě, a na kvalitě a kreativitě jejich hry to bylo výrazně znát. V prvních 20 minutách viděli diváci pouze náznaky šancí, k výraznějšímu ohrožení branky nedošlo a veškeré střely, které nemířily vedle, pochytal buďto domácí Antonín Šulek, který mimochodem brankářem vůbec není, ale při zdravotní krizi v Plesné nebylo zbytí, a nebo Jiří Dašek na straně druhé. První změna skóre přišla ve 23. minutě a byli to možná překvapivě hosté, kdo udeřil. Nicolas Tůma si hezky navedl míč ze strany do středu a z hranice vápna poslal pěknou ránu, na kterou Šulek nedosáhl a poprvé tak kapituloval, hosté vedli 1:0. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 25. minutě pressoval Václav Panuška rozehrávku Lipovských obránců, a z následného souboje se míč odrazil od mladého útočníka přímo k Sebastianu Linhartovi, který se zničehonic řítil sám na gólmana a svým zakončením mu nedal sebemenší šanci. O pouhé tři minuty později už Plesná vedla. Václav Panuška s Ondrou Palukou předvedli hezkých pár narážeček ve středu pole a druhý jmenovaný vyslal toho prvního krásným balónem do útoku. Rychlonohý Panuška tak byl v úprku a před ním stál jen gólman, se kterým si poradil, a ve 28. minutě to tak bylo 2:1 pro domácí. Ani na další změnu skóre se nečekalo dlouho. A byli to hráči Lipové, kterým se povedlo srovnat! Ve 32. minutě se dostal k míči Tomáš Balák a poslal na bránu pěknou střelu k tyči. Nebyla to kdovíjaká jedovka, ale v bráně zastupující Šulek, který si jinak připsal několik kvalitních a velice důležitých zákroků, si s touto střelou neporadil a stav utkání tak byl 2:2. Nerozhodný stav vydržel celých pět minut! Ale pak došlo k další chybě v obraně Lipové a Václav Panuška naservíroval na zlatém podnose míč Sebastianu Linhartovi, který si v podobných situacích ví rady a svou druhou brankou v utkání poslal svůj celek opět do vedení. I přes další šance se už skóre nezměnilo, ale diváci se koukali na velice atraktivní utkání.

Vyrovnaná druhá půle přinesla stvrzení výhry až ke konci

Stejně jako v první půli, i po změně stran se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, velice běhavý a bojovný, oba týmy dobře věděly, že ještě zdaleka není po zápase. Na šancích však ubylo a hlavně na Lipovských bylo vidět, že se každou minutou tenčil jejich fyzický fond. Na vytouženou vyrovnávací branku již prostě nebyly síly. Plesná naopak zahrávala dva nebezpečné přímé kopy, kdy jeden skončil na tyči, a druhý skvělým zákrokem vytáhl gólman  Dašek. Nakonec to však přeci jen byli domácí z Plesné, kdo vstřelil další a poslední branku utkání a stvrdil tak svou důležitou výhru. Ve vápně hostů si mezi sebou poměrně snadno vyměnili párkrát míč kapitán Aleš Votruba se střídajícím Václavem Bláhou, a první jmenovaný pak poslal míč za záda Daška. Zápas odehraný v duchu fair play a s pozitivní atmosférou tak urvali domácí a potvrdili svou sílu, především na domácím hřišti, kde zůstávají stoprocentní. Hosté si připisují druhou prohru v sezóně ale se čtyřmi výhrami jsou stále mezi top týmy 1.B třídy.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Plesná
Sebastian Linhart (hráč domácích): Musím pochválit všechny kluky, opravdu jsme všichni makali na sto procent po celém hřišti a ve všech fázích utkání. Fungovali jsme jako tým, a nakonec bereme zaslouženě tři body, za které jsme velice rádi.

TJ Sokol Lipová
Nicolas Tůma (hráč hostů): Že nám chybělo osm lidí, z toho pět ze základní sestavy, to se samozřejmě projevit musí, ale ani z procenta se na to nechceme a nebudeme vymlouvat. Tento zápas se totiž i přes velké absence dal zvládnout, ale museli bychom se vyvarovat obrovských chyb, které jsme za tento zápas předvedli. Ze čtyř branek jsme domácím tři darovali a to v takto těžkém utkání, kdy je to o tom, kdo vstřelí o gól více, zkrátka neexistuje. Šance byly na obou stranách, ale Plesná si vyhrát zasloužila a gratuluji jim. Nás ke konci od blamáže zachránil gólman Dašek, který pochytal další tři branky. Nezbývá, než příští týden porazit nepříjemnou Aš. Doufáme, že se nám vrátí alespoň dva nebo tři hráči po zranění.



Sestavy


TJ Jiskra Plesná
A. Šulek [-] - J. Štefek [-] , M. Eliáš [-] , P. Malý [-] , O. Paluka [-] , B. Votruba [-] - R. Glazer [-] (72. V. Bláha ml. [-] ) , P. Schaller [-] , A. Votruba [-] - S. Linhart [-] , V. Panuška [-]

TJ Sokol Lipová
J. Dašek [-] - L. Jačka [-] , P. Dulovec [-] , P. Hynek [-] , T. Balák [-] , M. Voborník [-] , N. Tůma [-] , P. Kubinčan [-] , M. Glazer [-] , P. Uhlík [-] (65. P. Mezera [-] ) , P. Bílek [-]

Hráči zápasu: A. Šulek , B. Votruba , V. Panuška .
Počet diváků: 49. Rozhodčí: MAKOVEC Jan - MAKOVEC Lukáš, COUFAL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Míra Daněk
Tip experta: remíza

Určitě největší šlágr kola. Plesná je doma vždy hrozně nepříjemná. Extrémně rychlý Panuška v kombinaci s asi nejlepší středovou dvojicí soutěže jsou velmi silné zbraně. Když už to nejde ze hry, umí si Plesní pomoci výborně kopnutou standartkou. Obrana už ale tak kvalitní není. Podobná situace je i u Lipové. Směrem dopředu velmi silné mužstvo, který hraje pohledný kombinační fotbal. Navíc má letos výbornou formu Pavel Slovák. Myslím že ve šlágru kola přijdou gólové hody a o vítězi budou muset rozhodnout až penalty.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza