Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2021 16:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. D, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Neplachov v derby zválcoval Dolní Bukovsko


Branky


25

Hned druhé kolo nabídlo klasické derby. Na neplachovský pažit přijel tým ze sousedního Dolního Bukovska. Oba týmy si v předchozích utkáních připsaly tři body. D. Bukovsko za těsné vítězství nad favoritem skupiny Suchdolem nad Lužnicí, Neplachov přivezl body z Olešnice.
Start do nové se oběma týmům tedy povedl náramně. Skvělou kulisu tomuto utkání udělalo více než 250 přítomných diváků, kteří ještě nevěděli, že je čekají doslova brankové hody.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nabídl vysoké tempo, spoustu šancí a po dvou gólech na obou stranách

A na nic se nečekalo, žádné oťukávání či vyčkávání. Od úvodního hvizdu šlo o to, kdo dá první gól. Po nepřesné střele domácích přišel nenápadný kontr hostů a po odpískané ruce zahrávalo D. Bukovsko standardní situaci. Ta se jim povedla na jedničku a ve 4. minutě se v šestnáctce prosadil nejvyšší muž na hřišti Jan Bártík. Razantní hlavičkou poslal balón pod břevno a hosty do vedení.

 

Neplachov odpověděl v 9. minutě tvrdou střelou Patricka Mohameda, kterou na roh vyrazil gólman hostí Nováček. 14. minuta znamenala další navýšení skóre a opět se o to postaral hostující Jan Bártík. Ten potáhl balón po pravé straně, a ať střílel, nebo možná centroval na nabíhajícího spoluhráče, jeho pokus prostě zapadl k překvapení všech, i domácího gólmana Marka Dvořáka, z úhlu za vzdálenější tyč do sítě. A D. Bukovsko bylo na koni, po dvou střelách vedlo o dva góly.

 

Naopak pro domácí to byla studená sprcha. Neplachov ale nesložil zbraně. V 16. minutě mohl z blízka snížit Zdeněk Vařák. Zpola odkrytou branku ale netrefil. V 19. minutě předvedl sólo od své šestnáctky Tomáš Hindy, který se prokličkoval s balónem až do pokutového území hostů. Jeho zakončení však bylo na poslední chvíli zblokované. V 23. minutě byl Tomáš Hindy faulován v úniku za cenu žluté karty. Domácí počítali s pokutovým kopem, hlavní rozhodčí po upozornění asistenta však penaltu nenařídil a domácí zahrávali jen přímý volný kop z hranice šestnáctky. Vytěžili pouze roh.

 

Neplachov se snažil o snížení, ale hosté bránili a čekali na další brejkovou situaci. A na hřišti se přiostřovalo a souboje se dohrávaly. Ve 33. minutě se už ale domácí dočkali. Tomáš Hindy nacentroval do šestnáctky. Přesný balón sklepl Jaroslav Hruška na osamoceného Petra Švece, jenž po zemi z první snížil na 1:2.

 

Ve 37. minutě měli domácí možnost dalšího „přímáku“ ze zajímavé vzdálenosti. Zdeněk Vařák zřejmě překvapil gólmana hostů a bylo srovnáno 2:2.

 

Ve 43. minutě o sobě dali výrazněji vědět hosté. Po levé straně utekl Lukáš Chochol a nebezpečně centroval na Josefa Cihlu, tomu však scházel krok k zakončení. Konec prvního dějství pak patřil domácím, když po rychlé kombinaci Jaroslava Hrušky a Ondřeje Dvořáka nedokázali oba jmenovaní procedit balón za Nováčkova záda po závaru v šestnáctce. Stavem 2:2 tedy skončila první půle.

Druhý poločas ve znamení dominance Neplachova

Druhá část utkání začala větší aktivitou domácích. Ti prostřídali a v 54. minutě přišla odměna ve formě vedoucího gólu. O ten se postaral Tomáš Hindy, který nevypustil dlouhý balón. Stejně tak ale na balón vyběhl i gólman hostů Nováček. Vzájemný souboj mimo pokutové území nezvládl, a protože obránci již nestihli rozběhnutého T. Hindyho zastavit mohl slavit třetí gól Neplachov.

 

Hosté chtěli odpovědět, ale Kokešova střela zpoza velkého vápna skončila v náručí Marka Dvořáka. V 57. minutě domácí rychle rozehráli roh. Mohamed chytře prostrčil Ondřeji Dvořákovi a ten z hranice velkého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě - 4:2.

 

Hned na to, po rozehrávce, přišli hosté o balón. Ondřej Dvořák přenesl hru na Martina Dušáka a ten překvapil hostujícího gólmana Jiřího Nováčka – 5:2.

 

Další navýšení skóre přišlo v 64. minutě. Rozběhnutý Martin Dušák byl v samostatném úniku faulován Petrem Zahradníkem za cenu červené karty. K „přímáku“ se postavil Patrick Mohamed a umístěnou střelou upravil na 6:2. A teď již bylo na hřiště pouze jediné mužstvo.

 

V 65. minutě střídali hosté gólmana a mezi tři tyče se postavil Lukáš Chochol. Čisté konto ale dlouho neudržel. V 70. minutě si skvěle naběhl Tomáš Hindy, který šel do kličky a následně byl podražen. Pokutový kop s jistotou proměnil domácí gólman Marek Dvořák a skóre poskočilo na 7:2.

 

A stále to nebylo vše. V 76 minutě Jaroslav Hruška vybojoval balón ve středu hřiště, přihrál Janu Švecovi a ten předložil gólovku nabíhajícímu Martinu Dušákovi, jenž z první uklízí balón za Chocholova záda - 8:2.

 

80. minuta znamenala završení hattricku Martina Dušáka, který zkušeně využil špatné rozehrávky hostů – 9:2.

 

V další možnosti domácích se ocitl Jan Švec v 83. minutě. Z blízka však skóre nezaokrouhlil. V 90. minutě se pak dokázali prosadit hosté, když domácí zaváhali a nechali po centru do šestnáctky dost času Ondřeji Malechovi, jenž upravil na konečných 9:3.

 

Report sepsal: Lukáš Blažek, redakčně upraveno



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek: "My jsme samozřejmě chtěli navázat na výkon z Olešnice a zvítězit i doma. Jenže derby jsou vždy nevyzpytatelná a brzo jsme prohrávali o dva góly. Myslím, že v 15. minutě za stavu 0:2 by si na nás nikdo nevsadil. Ale my věřili, kluci bojovali a nepříznivý stav dokázali otočit. A ještě vyhrát takovým rozdílem! Jsme opravdu rádi, že se nám tohle divoké utkání podařilo před skvělou diváckou návštěvou nakonec takhle zvládnout."




Sestavy


TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - O. Šíma [-] (46. J. Švec [-] ) , Z. Vařák [-] (70. P. Dušák [-] ) , P. Švec [-] (46. M. Dušák [-] ) , T. Hindy [-] , J. Hruška [-] , O. Dvořák [-] , P. Mohamed [-] , M. Hruška [-] (65. O. Čada [-] ) , J. Láník [-] , L. Svobodný [-]

TJ Dolní Bukovsko
J. Nováček [-] (65. L. Hejl [-] ) - P. Kokeš [-] , P. Zahradník [-] , V. Kotyza [-] , F. Hruška [-] , J. Bártík [-] (61. J. Svoboda [-] ) , J. Cihla [-] (54. J. Venčovský [-] ) , F. Cihla [-] , L. Chochol [-] , J. Jareš [-] , O. Malecha [-]

ŽK: 12. J. Láník - 23. V. Kotyza , 35. O. Malecha . ČK: 63. P. Zahradník .
Hráči zápasu: M. Dušák - J. Bártík .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - TŮMA Filip Pavel, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Lokomotiva České Velenice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Lukáš Hulec

Expert: Jiří Matoušek
Tip experta: výhra hostů

Co jiného než výhra hostů? Na Neplachov si věříme a vyhrajeme tam.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

18. 8. 2021 11:40
Vojta Brozman udělal velký posun Neplachovského fotbalu . Jednička

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Pro mě jasná vyhra domácích, větším brankovym rozdílem a pořádný vítězný řev trenéra Brozmana...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích