Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2015 18:00

4.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po infarktovém závěru si z Havlíčkovy Borové odvezl body Dobronín


Branky


0

Sobotní utkání 4. kola I. A třídy sk. A v Havlíčkově Borové slibovalo velmi slušnou podívanou. Havlíčkova Borová, která do nové sezony vstoupila s nebývalou formou, zvítězila ve všech třech předchozích utkáních a hostila na svém hřišti taktéž rozjetý a útočně laděný Dobronín. Vstup do utkání však domácím vůbec nevyšel a už po čtvrthodině hry prohrávali o dvě branky. Když po třech minutách druhé půle Diňa zvýšil na 3:0, vše nasvědčovalo tomu, že utkání bude plně v režii hostů. Ovšem opak byl pravdou. Domácí utkání nezabalili, vzmohli se k závěrečnému tlaku a dokázali snížit až na rozdíl jediné branky. V závěrečných vteřinách viselo vedení Dobronína doslova na vlásku, když domácí neproměnili tutovou šanci a pouze orazítkovali břevno Kotrbovy branky. Dobronín si tak z Havlíčkovy Borové odvezl cenný skalp a potvrdil vynikající formu z posledních týdnů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Špatný vstup do utkání se domácím vymstil

Ležérní vstup do utkání se domácím fotbalistům zle nevyplatil. Už ve 4. minutě totiž prchnul v protiútoku šutér Tomáš Sedláček a potvrdil pověst kanonýra - 1:0. To ale nebylo vše. Než se laxně hrající Borová rozkoukala, byl náskok hostů dvojnásobný, protože se v dalším z protiútoků objevil v 15. minutě znovu Tomáš Sedláček a vstřelil svou šestou branku v sezoně. Dobronín, který do Havlíčkovy Borové přijel s nezvykle defenzivní taktikou, se snažil kontrolovat utkání a vyrážet do brejků. To se mu podařilo vzápětí, když sám na bránu uháněl Mikšíček a jen skvělý zákrok brankáře Veselého odvrátil třetí havlíčoborovskou pohromu. Když svou šanci nevyužil ani vedle mířící Meloun, odcházelo se do šatny na přestávku za pro Borovou milosrdných 0:2.

V závěru se přiklonila štěstěna na stranu hostů

Havlíčkově Borové se nepovedl vstup ani do druhé půle. Ve 48. minutě nechali domácí obránci trestuhodně osamoceného Tomáše Sedláčka, který vyzval do úniku Diňu a ten bez problému zvýšil na tříbrankový rozdíl. Nikdo v těchto chvílích již nepochyboval o tom, že utkání spěje do vítězného konce pro hosty. Jenomže to jako by domácí fotbalisté vycítili, jako fénix vstali z vlastního popela a vzmohli se k závěrečnému tlaku. Zatlačili dobronínské do hluboké defenzivy, která jen stěží odolávala. V 58. minutě rozehráli domácí nacvičený rohový kop, na nějž hosté nedokázali zareagovat, k míči se dostal Klimeš a z hranice velkého vápna výstavní střelou snížil na 1:3. Tlak domácích i nadále sílil a bylo jen otázkou času, kdy obrana Dobronína povolí. Povolila v 85. minutě, kdy se domácí útočník uvolnil a nacentroval před bránu. Tam si míč našla další ze ždíreckých posil Votava a hlavou nekompromisně snížil na rozdíl jediné branky. Euforie domácích mohla být ještě větší! V posledních vteřinách totiž Votavu vychytal Kotrba, od něj se míč odrazil ke zcela osamocenému Fikarovi a na toho zívala zcela prázdná brána. V infarktovém závěru však domácí záložník selhal a nastřelil břevno, čímž zcela pohřbil naději Havlíčkovy Borové na bod. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Havlíčkova Borová
Roman Brukner, trenér Havlíčkovy Borové: Podle mého si hosté výhru zasloužili, zejména za první poločas a předvedený výkon Sedláčka. Na druhou stranu mě trochu mrzí, že jsme nevyrovnali, protože by si to kluci za snahu a bojovnost, když hráli celou druhou půlku do zavřené obrany, zasloužili. Za to bych jim také chtěl poděkovat, že za stavu 3:0 nic nezabalili a snažili se s výsledkem něco udělat. Nicméně to z naší strany nebyl úplně povedený zápas, a to po obranné stránce celého týmu.

TJ Jiskra Dobronín
Jan Chramosta, trenér Dobronína: Z naší strany to byl bojovný výkon. Chyběli nám asi čtyři hráči ze základní sestavy, takže jsme asi nic víc hrát nemohli. Hráli jsme vyloženě defenzivně. Na druhou stranu musím vyzvednout soupeře, který za stavu 3:0 nic nevzdal a bušil do nás až do poslední minuty.



Sestavy


TJ Sokol Havlíčkova Borová
P. Veselý [-] - J. Janáček [-] (46. J. Fikar [-] ) , M. Votava [-] , K. Šmíd [-] , J. Chlubna [-] - L. Kučera [-] (70. J. Veselý [-] ) , P. Klimeš [-] , P. Kučera [-] , T. Blažek [-] - Z. Frühbauer [-] , P. Rakušan [-] (80. A. Frühbauer [-] )

TJ Jiskra Dobronín
P. Kotrba [-] - J. Pospíchal [-] , M. Cink [-] , J. Červinka [-] , L. Laňka [-] - P. Meloun [-] (89. M. Štefka [-] ) , M. Mikšíček [-] , L. Sedláček [-] , S. Konyk [-] (80. D. Petrek [-] ) - D. Diňa [-] (67. J. Petruš [-] ) , T. Sedláček [-]

ŽK: 16. K. Šmíd , 83. P. Klimeš .
Hráči zápasu: M. Votava - T. Sedláček , J. Červinka , M. Cink .
Místo: Havlíčkova Borová. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.