Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2015 16:00

6.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Gólové i karetní hody, to byla neděle U Jechovce!


Branky


7. P. Pokorný , 9. I. Rygl , 19. L. Karkula (p.) , 40. L. Karkula (p.) , 42. M. Pokorný , 86. F. Florián - 10. K. Havlíček , 16. K. Havlíček
0

V nedělním odpoledni se na stadionu U Jechovce představil celek Batelova, který v minulém kole pro někoho překvapivě porazil přední tým tabulky ze Ždírce 2:1. To domácí se v minulém kole "namlsali", když dokázali pětkrát skórovat na hřišti trápícího se Antonínova Dola. Staré Říši se však na domácím hřišti příliš nedaří, naposledy zde uhrála pouze remízu s houževnatým týmem z Cejle. Možná i z tohoto důvodu posílili "B" tým dvě tváře z ačka - Ivo Rygl a Michal Pokorný. A bylo to znát, jelikož oba dva prokázali rozdílovost a zkušenosti s vyšší soutěží a pomohli domácím k jasné výhře 6:2. Avšak ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, na hřišti to tak jednoznačné nebylo....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Divoký první poločas s krutým výsledkem pro hosty

Domácí chtěli zvrátit dosavadní nelichotivou bilanci v domácích zápasech a jejich plán na zisk tří bodů se začal jevit reálně již v 7. minutě zápasu. To zakončil pohlednou akci domácích hráčů do branky Chába staroříšský Petr Pokorný, a bylo to 1:0. Ještě veseleji bylo v domácím táboře v minutě deváté, svoji kvalitu prokázal Ivo Rygl, který se v zakončení opět nemýlil a rázem to bylo již 2:0, hostující celek byl jako opařený a nestačil se divit. Ovšem hráči Batelova i přes špatný začátek nesložili zbraně a hned za minutu, tedy v 10. minutě, snížil záložník Karel Havlíček, a upravil tak na průběžných 2:1. Kdo očekával po první čtvrthodině zápasu klid, toho vyvedl z omylu opět batelovský Karel Havlíček, který zamířil podruhé v zápase přesně a vzal domácím vítr z plachet, když upravoval na remízových 2:2. Zlomový moment prvního poločasu, možná i celého zápasu, nabídla 19. minuta. Do vápna hostujícího celku naběhl domácí útočník, udělal kličku Chábovi v brance Batelova, ten útočníka domácích podrazil a následoval pokutový kop a žlutá karta pro Chába. Míč si na puntík postavil Lukáš Karkula a penaltu zkušeně proměnil, 3:2. Od 20. minuty se fotbal příliš nehrál, přibývalo spíše faulů a diskuzí s rozhodčím Fabešem. Žluté karty postupně dostali domácí Lukáš Pivonka (20. minuta) a ve 25., respektive ve 26. minutě hostující duo Blašků - Pavel a Marián, který vystřídal teprve ve 21. minutě zraněného Ondřeje Besedu. Ke karetním hříšníkům se přidal i domácí kapitán Petr Pokorný. Nicméně i přes rozkouskovanou hru se zhruba 50 přihlížejících dočkala i dalších branek. Ve 40. minutě se individuálně snažil prosadit Ivo Rygl, ve vápně byl opět sražen, a tak i v tomto případě následoval pokutový kop. Provedení si vzal na starost opět Lukáš Karkula, a ani tentokráte se nemýlil - 4:2. Krutý poločas pro hosty dovršil Michal Pokorný, který skóroval ve 42. minutě a upravil tak na poločasových 5:2. Poločas pak ukončil právě Michal Pokorný ziskem další žluté karty v minutě 44., o minutu později před závěrečným hvizdem ještě žlutý kartonek obdržel i František Florián. Do konce poločasu už žádný gól nepadl, a tak se šlo do šaten za stavu 5:2 pro domácí mužstvo.

Definitivní tečku za zápasem udělal Florián

Zdecimovaní hosté, kteří i přes solidní výkon v prvním poločase dostali pět branek, chtěli s průběhem zápasu logicky něco udělat. Příliš se jim však nedařila mezihra, domácí dispečeři Rygl s Pokorným hru svého týmu zkušeně dirigovali a hosty do žádných větších šancí nepouštěli. Naopak to byli domácí, kteří si vypracovali ještě několik solidních možností, ale koncovka byla o poznání horší než v poločase prvním. Ztroskotali například Rygl nebo Karkula, které vychytal Cháb v brance Batelova. Hosté v druhé části druhého poločasu nepředváděli již tak bojovný a kvalitní výkon jak v první půlce, do žádné vážnější šance se nedostali, naopak šestou branku do jejich sítě jim přichystal František Florián, který povedenou střelou ukončil zápas výsledkem 6:2 pro Starou Říši. Ta tak konečně doma naplno zabrala, pomohly ji k tomu i dvě akvizice z áčka, Rygl s Pokorným, kteří prokázali své divizní parametry a byli rozdílovými hráči. Batelov však nedal kůži lacino a na svém výkonu z první půle může jistě stavět. Šanci opět bodovat bude mít příští týden v domácím utkání s Rantířovem, to Stará Říše si to rozdá v duelu béček v Telči.



Ohlasy k zápasu


FSC Stará Říše B
Miroslav Nedvěd - předseda a vedoucí, FSC Stará Říše: "Nakonec celkem zasloužené vítězství, které se ale nerodilo vůbec lehce. Batelov se od minulé sezóny změnil, hrál velmi dobře a sympaticky a i po dvou obdržených brankách se nevzdal a nepříjemně kousal. Nám přinesly uklidnění až tři branky, do té doby jsme měli se svoji hrou problémy. Určitě pomohli kluci z áčka, bez nich bychom měli s Batelovem velké problémy!"

1. FC Batelov
Miroslav Marek - obránce, 1. FC Batelov: "Domácí se dostali do rychlého vedení, na to jsme dokázali ještě rychleji odpovědět a vyrovnat. Je škoda, že v momentě, kdy jsme se dostali do zápasu, inkasovali jsme další branku. V prvním poločase jsme určitě nebyli horším týmem, ale domácí na co sáhli, to jim padlo do branky. My své šance bohužel nevyužili. Druhá půle přinesla opět vyrovnaný fotbal s jednou brankou v naší síti. Fotbal se hraje na branky, domácí předvedli daleko lepší produktivitu než my, proto zasloužené vítězství domácích."



Sestavy


FSC Stará Říše B
R. Břinek [-] - D. Kouba [-] , M. Holub [-] , P. Dohnal [-] , L. Pivonka [-] - M. Pokorný [-] (58. J. Štěpnička [-] ) , P. Pokorný [-] , F. Florián [-] , M. Petráš [-] - I. Rygl [-] , L. Karkula [-]

1. FC Batelov
M. Cháb [-] - D. Ramach [-] , M. Marek [-] (73. M. Janoušek [-] ) , Z. Poledna [-] , O. Beseda [-] (21. M. Blažko [-] ) - R. Hlaváček [-] (73. P. Barák [-] ) , P. Blaško [-] , J. Hradecký [-] , M. Houzar [-] - Z. Koreš [-] , K. Havlíček [-]

ŽK: 20. L. Pivonka , 32. P. Pokorný , 44. M. Pokorný , 45. F. Florián , 77. L. Karkula - 19. M. Cháb , 25. P. Blaško , 26. M. Blažko , 61. D. Ramach .
Hráči zápasu: I. Rygl - K. Havlíček .
Místo: Stará Říše. Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.