Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.06.2016 15:30

25.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poslední Hořepník potrápil dalšího favorita, s Počátkama bral bod


Branky


0

Fotbalisté Sokola Hořepník se s Poutník ligou loučí sympatickými výkony. Před týdnem, ač v deseti, trápili Obrataň, ve 25. kole se hořepnickým dařilo ještě více, když po kvalitním představení vybojovali cennou remízu s neoblíbeným soupeřem z Počátek. Hořepník měl výborný vstup do zápasu, v sedmé minutě vedl již o dva góly. Zaskočení hosté se vzpamatovali až po přestávce, kdy skóre dokázali otočit. To už domácí ale postrádali brankáře Tomáše Dlouhého, který v průběhu první půle sice skvělým zákrokem zabránil jistému gólu při šanci exdruholigisty Tomáše Vlčka, způsobil si však při něm tříštivou zlomeninu malíčku, takže druhé dějství musel odchytat záložník Tomáš Jelínek, jenž se tak stal již osmým!! hráčem, který se v této sezóně alespoň na chvíli postavil do hořepnické brány...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup Hořepníka hosty zaskočil, domácí radost překazilo vážné zranění gólmana Dlouhého

Do Hořepníka netradičně v neděli přicestoval soupeř, se kterým Hořepničtí nebodovali dobrých deset let. Domácí se však narozdíl od předchozích zápasů sešli v konkurence schopné sestavě, a tak se historie přepisovala. Hořepničtí, smířeni s beznadějnou situací v tabulce vlétli do zápasu jako uragán. Ve druhé minutě hrstku nejvěrnějších fans rozjásal po rychlé akci Martina Jelínka a ideální kolmé nahrávce z první zakončující Vojta Filip. Radost kotle ani pořádně nestačila utichnout a už se panáčky poroučely podruhé. To když se po nádherné akci záložní řady technickou střelou prosadil Martin Jelínek.

 

Hosté, vstupující do zápasu v roli velkého favorita, byli v tu chvíli na ručník. Jejich nejhvězdnější hráči, Vláďa Kocourek s Tomášem Vlčkem, dávali hlasitě najevo, co si o hře svého týmu myslí. Jejich spoluhráči si ostrá slova vzali k srdci a začali sjednávat nápravu. Byl to právě exdruholigový Tomáš Vlček, kdo představoval největší hrozbu pro hořepnické řady. Nejprve se prezentoval chytrou střelou z hranice šestnáctky, která šla těsně nad, stejně jako hlavička stejného hráče z bezprostřední blízkosti. Skóre se neměnilo ani po několika slibných šancích z obou stran.

 

Asi zlomový okamžik zápasu přišel ve 25. minutě a byl u toho opět Tomáš Vlček. Ten si nejprve z hořepnické obrany udělal slalomové kužely, své úchvatné sólo pak chtěl ještě vyšperkovat kličkou brankáři. Svého bývalého spoluhráče z Pelhřimova ovšem nepřelstil, ten mu konečky prstů míč zpod nohou na poslední chvíli vyškrábl. Pro Tomáše Dlouhého však měl tento zákrok, jak později ukázalo vyšetření v nemocnici, fatální následky. Hořepnický gólman ale i přes ukrutné bolesti se rozhodl v zápase do poločasu setrvat. Co na tom, že ani s přispěním spoluhráčů nedokázal nasadit si zpět brankářské rukavice, touha nenechat tým v úzkých byla rozhodující.  

 

Počátečtí však zjevného handicapu domácího gólmana nedokázali využít. Jejich kombinační akce byli sice na oko pohledné, ve většině případů však neúčelné. Své ale také sehrála skvěle pracující hořepnická obrana, která zraněného gólmana nenechávala na holičkách. Největší šanci na snížení stavu měli hosté v závěru první půle, kdy nejdříve střelu z vápna T. Dlouhý vyrazil, dorážka Kocourka šla poté mimo tři tyče. Gólem neskončila ani šance Doležala, jehož zakončení zblízka neortodoxním zákrokem T. Dlouhý "čapnul". Domácí tak šli do kabin s překvapivým, ale nikoliv nezaslouženým, dvougólovým vedením.

 

 

K obratu zavelel počátecký Měkuta, zasloužený bod domácím vystřelil Honza Jelínek

O poločase se v domácí kabině řešila pouze jedna věc, a to, který z hráčů si odbyde svou brankářskou premiéru. Volba nakonec padla na Tomáše Jelínka, jehož místo v poli se snažil zaujmout Tomáš Dlouhý. Ten si však v nedávném zápase proti Jiřicím poranil koleno, a tak v poli vydržel celou jednu minutu, poté naštěstí usoudil, že by další působení v tomto zápase bylo sebezničující, takže na plac šel mladíček Martin Severa. Hořepnického kapitána nyní čeká několikaměsíční fotbalová pauza. Pro domácí to bylo v dobře rozehraném zápase citelné oslabení, hosté naopak vycítili šanci a pomalu se začali probírat z letargie.

 

Hosté si paradoxně ve druhé půli, ač měli více ze hry, nevytvořili prakticky žádnou loženku, přesto dokázali třikrát v krátkém sledu gólově udeřit. Stalo se to až po znechuceném odchodu vystřídavšího Tomáše Vlčka. Hořepnická obrana si zřejmě v tu chvíli řekla, že už není koho hlídat, ale opak byl pravdou. Nejprve ale přišla akce domácích, v jasné šanci byl hraničním zákrokem faulován Roman Filip, trestný kop z nadějné pozice ale Ondra Petrů doručil pouze do Novotného rukavic. A pak to přišlo. 64. minuta - rychlou akci hostů zakončil nepokrytý Měkuta. 71. minuta - po centru z prava se do míče z voleje krásně opřel Kocourek, na jeho střelu se Tomáš Jelínek natahoval marně. Černou pasáž domácích pak dokonal opět Radim Měkuta, který se trefil chytatelnou střelou ze dvaceti metrů.

 

Domácím v průběhu druhé půle evidentně začalo ubývat sil, na závěr si ale ještě nějaké ponechali. V 80. minutě se dokázal do gólové šance drze prodrat skvělý Honza Jelínek, jenž zblízka nekompromisně prostřelil Novotného - 3:3. A v domácím kotli u bufetu opět bylo veselo. Rozuzlení poté měl na kopačce počátecký Měkuta, který z úhlu postupoval sám na Jelínka, místo zakončení však volil pozdní přihrávku na již obsazeného Vláďu Kocourka, jenž poté z plných plic svého spoluhráče za prováhanou akci pokáral. Poté již výborný sudí Faltýnek pohledný duel, kde bylo dostatek místa pro kombinační hru, ukončil. Domácí derniéra v Poutník lize se tak hořepnickým vydařila, když favorizovanému soupeři byli více než vyrovnaným soupeřem.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: V tomto zápase jsme podali dobrý výkon a nemáme se za co stydět. Nevyhráli jsme jen z toho důvodu, že se nám zranil obětavý a vynikajícím způsobem chytající Tomáš Dlouhý. Musím ale říct k celé soutěži svůj názor. Dělám do fotbalu 55 let a nikdo mi nemůže věšet "bulíky na nos". Tato soutěž je kapr liga a je asi tak stejně kvalitně řízená, jako nejvyšší fotbalová soutěž. Naše mužstvo se chovalo fér, sestupujeme, jelikož hráči k zápasům nechodili, ale my jsme své zápasy ovlivňovali jen svým sportovním výkonem, ctíme zásadu, ať zvítězí ten lepší. Náš zápas v Č.Řečici však řídil tajemník OFS s vazbami na červenořečický klub, náš zápas s Jiřicemi pro změnu hráč Č.Řečice. Ano, ani jeden ze zápasů nebyl nakonec rozhodčími ovlivněn, v prvním jsme byli jasně lepší, ve druhém pro změnu jasně horší. Ale takovéto delegování sudích je nejen pro mne naprosto nepochopitelné. Toto není od OFS fair play. Mrzí mne i výsledky některých týmů, Maraton měl na jaře s téměř všemi ohroženými mužstvy jakoby zázrakem nenadálou ztrátu formy a přenechal jim body. Pokuď se Červená Řečice zachrání, upřímně jí k tomu blahopřeji, ale myslím si o tom své. Nás by taková záchrana určitě netěšila...




Sestavy


TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] (47. M. Severa [-] ) - R. Filip [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , P. Buchta [-] , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] (78. P. Vesecký [-] ) , V. Filip [-]

TJ Spartak Počátky
F. Novotný [-] - V. Kocourek [-] , D. Blažek [-] , T. Vlček [-] (57. T. Vít [-] ) , J. Doležal [-] , D. Kopečný [-] , M. Pavlíček [-] , V. Šatara [-] , T. Pavlíček [-] , R. Měkuta [-] , J. Vojta [-]

ŽK: 64. T. Pavlíček .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 50. Rozhodčí: FALTÝNEK Martin - DLOUHÝ Pavel (N), BRÝNA David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.