S odevzdaným Hořepníkem si po Žirovu pohrály i Jiřice


Branky


0

Zmar a bezmoc. Takové pocity nyní prožívají v Hořepníku. V klíčovém zápase proti Jiřicím chyběli domácím tři hráči, kteří oproti všem předpokladům zůstali na hasičském cvičení, přitom se na ně do poslední chvíle čekalo - marně. Hořepničtí narychlo museli překopávat sestavu, když doslova hrál ten, kdo šel zrovna kolem. Sestava plná náhradníků pak nemohla hostům stačit, Jiřice zejména druhý poločas zcela ovládly. Hořepničtí, smířeni s osudem, nyní uvažují o nepřihlášení se do příštího ročníku soutěží či o dobrovolném pádu do IV. třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oslabený Hořepník v první půli držel herně krok, do kabin ale šel s jednobrankovým mankem

Záchranářský duel mezi posledním Hořepníkem a sestupem rovněž ohroženými Jiřicemi měl oproti očekávání jasného vítěze. Nejdůležitější moment zápasu tentokrát přišel ještě před jeho začátkem, když domácí do poslední chvilky nevěděli, kdo vlastně nastoupí v základu a kdo ne. Marné čekání na tři hráče, účastnící se hasičského cvičení, nakonec do hry poslalo náhradníky - Zdeňka Šonku, jenž obul kopačky po třech letech, zdravotně indisponovaného Tomáš Jelínka a šestnáctiletého Martina Severu, jenž se fotbalovému řemeslu začal učit teprve nedávno. Když se domácím ještě v průběhu první půle zranil kapitán Tomáš Dlouhý, bylo nad slunce jasné, že potřebné body budou i tentokrát pro hořepnické viset příliš vysoko.

 

První půle ale očekávaný tlak Jiřic nepřinesla. Domácí obrana pracovala spolehlivě, když hosty do šancí příliš nepouštěla. Jiřice poprvé zahrozily střelou z trestného kopu, který jen těsně minul šibenici Lapáčkovy brány. Chvíli poté se hosté ujali i vedení, když se po ideální přihrávce prosadil nepokrytý Petr Příhoda. To bylo ale na dlouhé minuty od hostujícího týmu vše. Hořepničtí se v první půli do vyložených šancí sice nedostávali, několikrát však dobrou kombinací dokázali hostující obraně zatopit. Hned třikrát se do střeleckých pozic dostal aktivní Tomáš Dlouhý, ani jednou mu však rána ideálně nesedla. Domácí v této fázi hry přehrávali jiřické zejména ve středu hřiště, kde dobrou práci odváděl Pavel Moravec s Martinem Jelínkem.

 

Když by jsme ale hovořili o čistých šancích, ty se rodily pouze před hořepnickou bránou. Několik hlaviček čahouna Jakuba Vincence, stejně jako další dvě nadějné příležitosti hostujícího mužstva však změnu skóre nepřinesly, když střely buď netrefily zařízení či našly rukavice pozorného gólmana Lapáčka. Do kabin se tak šlo za těsného vedení jiřického týmu.

 

Rozklad hořepnického týmu přišel po přestávce

Druhý poločas se již odehrával v jiřické režii. Domácí zmar naplno odstartoval druhý gól hostů, který vstřelil brzo po přestávce Miroslav Jirků. Stejný hráč poté přidal i třetí branku, čímž definitivně zatloukl hřebíček do hořepnické rakve. Po tomto gólu již domácí naprosto rezignovali. Zraněný Tomáš Dlouhý si šel stoupnout do brány, jeho místo v útoku pak zaujal gólman Jiří Lapáček. 

 

Hosté s blížícím se koncem zápasu čím dál častěji podnikali rychlé výpady do rozhozené domácí obrany. Dvě přečíslení pak dotáhli až do gólového konce, když se trefili dva střídající hráči. Nejprve se po přihrávce z levé strany z gólu radoval zblízka střílející Jakub Frantál, v samotném konci duelu pak ještě využil dalšího okénka v domácí obraně Jiří Rohovec, jenž ze tří metrů prostřelil marně se po míči natahujícího Dlouhého. To byla tečka za zápasem, při kterém byly karty rozdány jasně. Hořepnický tým si za svůj naprosto nezodpovědný přístup k fotbalu nic jiného než sestup nezaslouží.

 

Zajímavostí duelu byla také nominace rozhodčího. Je s podivem, že zápas mezi sestupem ohroženými týmy píská hráč Červené Řečice, která taktéž bojuje o záchranu. Tentokrát je však nutné dodat, že sudí Dušan Obranec předvedl bezchybný výkon, roli mu korektní hrou dost usnadnili hráči obou týmů, když v průběhu duelu nebyl k vidění jediný ostřejší zákrok.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: V podstatě není co hodnotit. Hloupost či nedisciplinovanost některých nepřítomných hráčů nás v podstatě posílá o soutěž níže. Kdyby včas nahlásili hasičské cvičení, hrálo by se v neděli. Jsem tímto, stejně jako někteří hráči, otráven a znechucen, ani se jim nedivím, že chtějí končit. Hrát v tomto týmu by asi nebavilo nikoho.




Sestavy


TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - R. Filip [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , M. Joneš [-] , T. Dlouhý [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Buchta [-] , L. Havlín [-]

SK Jiřice
M. Krupička [-] - J. Vincenc [-] , R. Čepl [-] - P. Příhoda [-] - T. Jůzl [-] , J. Dvořák [-] (67. P. Novák [-] ) , M. Hájek [-] (71. J. Rohovec [-] ) , V. Babinec [-] , D. Vincenc [-] (61. J. Frantál [-] ) , J. Jůzl [-] , M. Jirků [-]

Místo: Hořepník. Počet diváků: 35. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - DLOUHÝ Pavel (N), SADSKÝ Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.