Borek doma zdemoloval Žabovřesky


12

Ve 23.kole zavítalo na Borek mužstvo Žabovřesk a nečekalo ho nic lehkého. Domácím sice chyběl D.Hájek, M.Bárta, O.Bíca, C.Introcaso, ale po zranění se vrátil R.Horejš. Zato hosté měli velké problémy poskládat alespoň základní jedenáctku a tak museli sáhnout pořádně hluboko do svého hráčského archývu. Zápasu pak předcházelo slavnostní loučení s letitou oporou zadních řad Miroslavem Votrubou, který po sezoně pověsí kopačky na hřebík. Míro za celý FK Borek Ti děkujme a doufáme, že na nás nezanevřeš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půlka určila ráz zápasu

Od prvních minut bylo jasné, kdo že bude udávat tempo zápasu a podle kterých not se bude hrát.V úvodu zápasu domácí dobře kombinovali, drželi míč a hosty sevřeli na jejich polovině. Přesto se do zakončení dostávali spíše ze střední vzdálenosti a gólman M.Škaroupka si s jejich pokusy dokázal poradit. V 10.min už ale přišla první gólová akce domácích. Vjačeslav Baščevan si ve vápně narazil  s R.Horejšem a s trochou štěstí levačkou překonal gólmana hostí 1-0. Borek dál pevně držel otěže zápasu ve svých rukou, ale druhý gól ne a ne přijít. Ve 30.min ovšem J.Houška našel krásně ve vápně Vjačeslava Baščevana ten si zkušeně pokryl balón a s přehledem zavěsil 2-0. Hosté sice nic nevzdávali, ale síli ubývali a okénka v jejich obraně se postupně otavírali. Ve 37.min předložil D.Šťastný míč Liboru Horejšovi a ten neměl problém poslat ho do sítě potřetí 3-0. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

 

Ani v druhé půli Borek neubral

Domácí trenér Stanislav Bryx si vzhledem k početné střídačce mohl dovolit o půli vystřídat hned čtveřici hráčů. Už v 50.min se po autu dostal s  míčem na vápna Jakub Frank a pohotovou střelou levačkou překvapil brankáře Škaroupku 4-0. V 58.min Radek Horejš vystihl rozehrávku hostí narazil si s J.Frankem a tváří v tvář gólmanu Škaroupkovi obloučkem zavěsil na zadní tyč 5-0. Ani ne za minutu byl před vápnem faulován J.Houška. Míč si postavil Radek Horejš a nechytatelnou střelou přes zeď s pomocí tyče zvýšil na 6-0. (střelu by chytil snad jen Martin Pytel :D) Domácí jasně ovládali utkání což mohl potvrdit i David Eliáš po vysunutí od J.Houšky, ale tentokrát se ještě zastřeloval a  bránu minul. Vše si ovšem vynahradil v 72.min ,kdy ho ideálně našel před brankou O.Vaník 7-0. V 74.min opět O.Vaník našel ve vápně Vjačeslava Baščevana, který střelou pod břevno dovršil HATTRICK 8-0. Do další šance se i přes faul hostujícího obránce dostal O.Hanžl, jeho únik z pravé strany však zakončil střelou těsně vedle hostující branky. Hosté už toho měli v těchto chvílích plné kecky a tak mohl O.Hanžl z  pravé strany připravit gólovou přihrávku pro Ondru Vaníka, který jí s přehledem využil 9-0. Poslední slovo si mohl vzít J.Endlicher,  ale jeho samostatný únik plny brazilských fines zakončil jen střelou do gólmana. I tak mohlo být domácí obecenstvo spokojeno s předvedenou hrou i výsledkem.



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Radek Horejš (FK Borek): Předvedli jsme dobrý výkon, proti silně oslabenému soupeři před kterým smekám za to, že zápas nevzdali a odmakali až do poslední minuty. Za sebe jsem rád, že jsem se asi po měsíci dostal zase na hřiště a dohrál bez zranění.

TJ Sokol Žabovřesky
Martin Vašíček (hráč): K zápasu jsme přijeli bez pěti opor týmu a tři hráči museli nastoupit se zraněními a pod prášky. Hodně týmů by v našem případě k zápasu ani nepřijelo nebo by se v průběhu utkání „hráči zranili" a zápas by byl ukončen. My chtěli utkání odehrát za každou cenu a tak si zahráli kluci, kteří už fotbal ani aktivně nehrají a vypomáhají jen, když opravdu teče do bot. Všem klukům patří velký dík zato, že jsme zápas mohli odehrát. Samozřejmě musíme sportovně uznat, že borečtí hráli opravdu moc hezky a o jejich zaslouženém vítězství není pochyb. My hráli celkem slušnou partii jen v prvním poločasu a ve druhé půli už se o fotbalu z naší strany nedá ani mluvit. Každopádně i tak je radost si zahrát na takovém pažitu. Příští zápas nás čeká na domácí půdě Římov a to už budeme v konkurence schopné sestavě.



Sestavy


FK Borek
M. Pytel [-] - M. Leština [-] , J. Endlicher [-] - O. Vaník [-] , D. Šťastný [-] - J. Houška [-] , O. Hanžl [-] - R. Horejš [-] , M. Michal [-] , L. Horejš [-] , V. Baščevan [-]

TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - D. Lukač [-] , T. Hála [-] , J. Hüttner [-] - V. Caletka [-] , J. Hála [-] , M. Velík [-] , L. Formánek [-] - M. Vašíček [-] , J. Horský [-] , J. Pilný [-]

Hráči zápasu: V. Baščevan , R. Horejš .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 5. 2022 22:37
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích