J. Dvořák 83. (p.)
1:1
(0:1)
41. O. Komma
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2022 14:30

13.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj skvělých obran skončil remízou, Benátky si z Mýta odváží bod


Branky


83. J. Dvořák (p.) - 41. O. Komma
12

Dlouhodobá kvalitní defenzíva je stěžejním bodem týmu z Benátek a stejně tak Vysokého Mýta, které se navíc dlouho pyšnilo absolutně nejlepší obranou v soutěži. Oba týmy se snaží udržet na předních příčkách, a tak se dal očekávat souboj vyspělých obran. Nakonec se ale oba trenéři shodli na tom, že konečná remíza je spravedlivá. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benátky tlačily a šly do vedení

Souboj dvou kvalitních týmů se odehrál na hřišti Vysokého Mýta, kam zavítaly Benátky nad Jizerou. Domácí se dlouhodobě chlubí kvalitní defenzívou a hosté z Benátek zatím prohráli pouze na hřišti prvního Liberce. Proto bylo od začátku jasné, že asi nepadne moc branek, což se nakonec také potvrdilo.

 

Bylo evidentní, že oba týmy jsou herně vyspělé, ale přeci jen více ze hry měl tým z Mladoboleslavska. Benátky si vypracovaly více šancí a na konci prvního poločasu se také dostaly do vedení. 

 

Skvělou individuální akci předvedl hostující Ondřej Komma, který se uvolnil na levé straně a následně přesně mířenou střelou zařídil vedení Benátek. Od 41. minuty tedy museli domácí dotahovat, což bylo také téma pro kouče Martina Pulpita, který o poločase připravil hněd dvě střídání.

Vyrovnání přišlo z penalty

Tomáš Lněnička a Filip Wimmer museli uvolnit místo Vratislavu Valáškovi a Vítězslavu Hrubému. Nicméně ani tyto dvě změny nepřinesly kýžený účinek a domácí se stále nedokázali prosadit. Právě produktivita trápí Vysoké Mýto od úvodui sezóny a domácí lodivod to zmiňuje při každém hodnocení. 

 

Zjevně právě domácí trenér Pulpit nebyl spokojen s výkonem svého mužstva, protože během zápasu sáhl ke všem pěti střídáním, zatímco na druhé straně Tomáš Staněk se rozhodl vyměnit pouze dva hráče. A právě Benátky mohly zvýšit své vedení, ale ani jedna jejich akce se neujala, a tak muselo zákonitě zahrozit na druhé straně. 

 

V 83. minutě se do soboje uvnitř vápna dostal Holakovský, kterého trenér Staněk poslal na hřiště jen deset minut před tím. V souboji fauloval a rozhodčí Svoboda neváhal, aby nařídil pokutový kop. K tomu se postavil zkušený kapitán Jan Dvořák a ranou doprostřed branky srovnal skóre utkání. 

 

Vstřelená branka změnila chod utkání a domácí mohli v závěru ještě dokonat obrat. Benátky se ale dokázali ubránit, a tak si oba týmy body rozdělily.



Ohlasy k zápasu


SK Vysoké Mýto
Trenér Martin Pulpit pro benátecký web: Musíme uznat kvality soupeře. Myslím si, že hosté měli po celou dobu utkání blíže k vítězství. Za stavu 1:1 po vyrovnání jsme měli situaci dvou hráčů na jednoho, kterou jsme mohli vyřešit lepší finální přihrávkou na hráče, který stál sám před brankou. Pak bychom utkání dokonce třeba vyhráli. Soupeř hrál ze zabezpečené obrany, zaměřil se na rychlý protiútok a na dobře zahrávané standardní situace. V prvním poločase jsme měli mírnější převahu tím, že jsme drželi míč. Nemohli jsme se ale do soupeře dostat na posledních třiceti metrech. Ve druhém poločase jsme jako by ustoupili od naší hry, protože to nikam nevedlo. Přešli jsme ze 4-2-3-1 na 4-4-2 a hru jsme zjednodušili. Více jsme centrovali a nakopávali míče za soupeřovu obranu. Po jednom nákopu brankáře se nám podařilo vybojovat penaltu, z níž jsme vyrovnali. Ve druhém poločase musím vyzdvihnout bojovnost našich hráčů. Benátky měly asi dva nebezpečné protiútoky, z nichž jeden volal po gólu. Jinak si myslím, že jsme ve druhé půli byli bojovnější a lepší.

SK Benátky nad Jizerou
Trenér Tomáš Staněk pro klubový web: Dnešní hodnocení je takové hořké. Myslím si, že jsme tu dnes měli na to, abychom odtud odvezli tři body, což se nestalo. Když to vezmu v nějakém kontextu celého týdne, přijeli jsme sem s okleštěným kádrem, protože momentálně máme sedm hráčů zraněných. Toto se projevilo na naší lavičce. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Věděli jsme, v čem jsou domácí dobří a v čem můžou hrozit, to se nám dařilo eliminovat. Až do nějaké 80. minuty si domácí nevypracovali nějakou gólovou situaci. Měli jen jednu hlavičku po centru v prvním poločase, která ale byla nebezpečná. Za stavu 1:0 jsme měli tři brankové situace, dvakrát Bočanem (Jan Boček) a jednou Tomášem Slichem, který měl uklidit míč do prázdné brány. Vedli bychom 2:0 a neřešili bychom, jestli penalta byla či nebyla. Po naší standardní situaci jsme inkasovali z penalty, kdy nám propadl míč a náš hráč se dostal do kontaktu ve vápně. Troufám si říci, že jsme tu pětaosmdesát minut mysleli na tři body. Od té doby ale můžeme ještě být rádi za remízu. Soupeř měl v té době jednu brankovou situaci a ještě jednu situaci, která zaváněla další penaltou. Z tohoto pohledu si říkám, že ta remíza je spravedlivá. Je to ale o nás. Jak jsem říkal, za stavu 1:0 jsme měli proměnit jednu nebo dvě šance a nebylo co řešit.



Sestavy


SK Vysoké Mýto
E. Zavřel [-] - D. Haladei [-] (70. J. Mokrejš [-] ) , V. Habrman [-] , F. Wimmer [-] (46. V. Hrubý [-] ) , P. Tomášek [-] (79. K. Kabrhel [-] ) , J. Dvořák [-] , A. Kopřiva [-] , M. Javůrek [-] (70. D. Fišer [-] ) , L. Trnka [-] , T. Lněnička [-] (46. V. Valášek [-] ) , J. Hlavsa [-]

SK Benátky nad Jizerou
L. Dědek [-] - O. Komma [-] , L. Glöckner [-] , J. Knobloch [-] , D. Komárek [-] , P. Vobořil [-] , J. Zabilanský [-] (71. V. Holakovský [-] ) , R. Kopa [-] , J. Boček [-] (81. T. Mbah [-] ) , T. Slicho [-] , M. Macek [-]

ŽK: 84. J. Dvořák - 57. J. Boček , 70. M. Macek .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Svoboda Ing. Radek - MATĚJKA Jakub, KLEČKA Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 21:44
Ctibor Jarkuliš

Expert: Karel Krejčík
Tip experta: remíza

Tipuji remízu. Oba týmy mají vyrovnané mančafty.

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 06:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 12:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 10:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 09:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 16:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 06:26

Tip: remíza