Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 17:00

2.kolo, ČFL B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápy předvedli heroický výkon a i v deseti lidech dokázali uhrát remízu


Branky


6

Bronzový tým loňského ročníku ze Živanic si potřeboval v domácím zápase proti Zápům spravit chuť, když v prvním kole padnul s nováčkem z Kolína. Zápy oproti tomu už první bod uhrály, když remizovaly s béčkem Pardubic. Duel dvou stálic ČFL bavil už od samého počátku. Hrál se útočný fotbal a diváci viděli čtyři branky. Nakonec se oba týmy rozešli smírně a do tabulky si připsali po bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Turbulentní první poločas nabídl penaltu i červenou kartu, Zápy čekalo sedmdesát minut v deseti

Zápy nejvíce hrozily ze svých tradičních standardních situací a netrvalo dlouho a podařilo se jim udeřit. V 15. minutě zahrával Patrik Kavalír rohový kop, Václav Pardubský pak zkraje malého vápna míč hlavou prodloužil až na zadní tyč, kde číhal Tomáš Matějka. Jeho první hlavičkový pokus gólman zneškodnil, ale na dorážku už byl krátký. Nicméně vedení hostů ale nemělo dlouhého trvání. Velmi nepříjemná situace pro hosty se totiž udála ve 22. minutě. Nepopulární dvojitý trest si vysložili díky zákroku Patrika Růžka, který už za zády brankáře Hrubeše zahrál rukou a vysloužil si od rozhodčího červenou kartu. K pokutovému kopu se postavil domácí Petrus, ale tíhu okamžiku neunesl a naopak se vyznamenal brankář Hrubeš, když penaltu chytil. Jenže odražený míč se objevil přímo u Petruse a ten už střelu na podruhé uklidil do sítě a vyrovnal na 1:1. Do konce poločasu se Živanice snažili yužít přesilovku, ale nepodařilo se jimk prorazit hostující obrannou hráz, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Živanice nedokázali přesilovku proměnit ve vítězství, Zápy zachránili remízu těsně před koncem

Plán pro druhoun půli byl jasný. Živaničtí chtěli co nejdříve využít početní převahu. To se jim povedlo v 55. minutě, kdy po volném kopu hlavou skóroval kapitán Langr. Živaničtí se i nadále hnali do útoku, dobře pracující obrana v čele s výborným Hrubešem ale jejich šance zastavovala. V 70. minutě došlo k trojitému střídání, když za Matějku, Jelínka a Tarasiuka na hřiště naskočili Kubů, Woitek a Tvaroh. Zatímco domácí marně dobývali obranný val, zápští se do zajímavých příležitostí dostávali díky brejkům. V 87. minutě se přímého kopu na polovině hřiště ujal Kavalír, který nacentroval do vápna. Tam se k hlavičce propracoval důrazný Tomáš Dočekal, ke skákavému míči se pak přiřítil Václav Pardubský a prudkou ranou vyrovnal. Ani přes soustavný tlak v závěru včetně tříminutového nastavení se Živanice už neprosadily a i v oslabení si ták Zápy odvezli velmi cenný bod. 



Sestavy


TJ Sokol Živanice
J. Vaníček [-] - L. Kopecký [-] , D. Pánek [-] (72. V. Horčička [-] ) , S. Langr [-] , L. Polák [-] , D. Petrus [-] (78. P. Štěpánek [-] ) , J. Nikodem [-] , M. Buriánek [-] , T. Kakrda [-] , J. Vobejda [-] , M. Spěvák [-]

SK Zápy
K. Hrubeš [-] - T. Dočekal [-] , T. Matějka [-] (70. M. Kubů [-] ) , P. Kavalír [-] , M. Petrlák [-] , J. Eliáš [-] , J. Jelínek [-] (70. L. Woitek [-] ) , O. Tarasiuk [-] (70. P. Tvaroh [-] ) , P. Růžek [-] , J. Duben [-] , V. Pardubský [-]

ŽK: 77. M. Buriánek , 86. V. Horčička - 67. J. Eliáš . ČK: 22. P. Růžek .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: Vitvar Martin - JEŽEK Václav, TRYZNA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích