Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 17:30

26.kolo, Jihomoravský | Blansko | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spravedlivá remíza nepomohla Vysočanům k druhému místu


Branky


2

V neděli se v Šošůvce odehrál poslední zápas sezóny 2022-23 a zároveň šlo o přímý souboj o druhou příčku tabulky. V prvním poločase byl k vidění dost opatrný fotbal, ovšem po přestávce se tempo hry zvedlo, přibylo i zajímavých situací, aby nakonec střetnutí vyústilo ve spravedlivou remízu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Boskovice po poločase v těsném vedení

Od úvodního hvizdu vsadili hosté, kterým stačila k udržení 2.místa remíza, na opatrnou hru ze zajištěné obrany, které se přizpůsobili i domácí a tak se prvních deset minut hrálo převážně ve středu hřiště. K první vážnější situaci došlo až v 11. minutě, kdy se odhodlal ke střele z 25-ti metrů nejlepší střelec domácích Maňoušek, ale míč mířil těsně vedle brány. V 15. minutě už byli domácí hráči blízko změny skóre. Krátký poslal vysoký míč z vlastní „šestnáctky“ až před pokutové území Boskovic, na (snad 70 metrů) dlouhý pas, který přeletěl obránce, si naběhl Crhonek, přehazoval vyběhnuvšího gólmana, jenže ten stačil konečky prstů přizvednout míč, který skončil na břevně! O nějaký vzruch se dlouho staral především domácí celek. Ve 25. minutě centroval zleva Svoboda, na míč si naběhl Kadlec, ale jeho pohotové zakončení skončilo nad bránou. Hned za minutu se dostal do nadějné pozice Crhonek, ale z hranice „šestnáctky“ minul těsně levou tyč. A ve 35. minutě se diváci dočkali první branky utkání, ovšem v síti domácích. Hosté předvedli ve středu hřiště rychlou kombinaci na jeden dotek, po které následovala přihrávka mezi naše obránce, Matviienko se rázem ocitl sám před Valachem, ten sice střelu směřující k levé tyči rukou ztlumil, ale míč stejně doskákal do brány a hosté se ujali vedení 0:1. Ve 40. minutě domácí mohli vyrovnat. Po rohovém kopu se prosadil Krátký, ale s jeho nedůrazným zakončením si brankář poradil. Ve 43. minutě mohli hosté zvýšit svůj náskok, když se jeho hráč, v situaci zavánějící ofsajdem, ocitl sám před Valachem, ale brankář vytáhl parádní zákrok a střelu hostujícího útočníka vyrazil.

Závěr přinesl vyrovnání a body se rozdělily

Úvod druhé půle vyšel lépe hostům, měli více ze hry a velkou šanci ke skórování hned ve 47. minutě. Po rohu hlavičkoval jejich hráč, Valach byl už překonán, naštěstí ho na brankové čáře zastoupil Bezděk a odhlavičkoval míč do bezpečí. Domácí tým postupně přebral iniciativu, tempo hry se oboustranně zvedlo a hrálo se víc před brankou hostů. Vyrovnání se diváci dočkali v 54. minutě. Svoboda zahrával roh z pravé strany, poslal míč na zadní tyč, kam si naběhl Krátký a prudkou hlavičkou překonal brankáře a srovnal na 1:1. Domácí tým měl sice nadále převahu, ale i soupeř využíval každou příležitost k zaútočení a v 58. minutě, po centru před naši bránu a zaváhání Maňouška, hlavičkoval v šanci hostující hráč, ale netrefil bránu. Domácí celek se snažil překlopit stav na svoji stranu, ale dost komplikovaně kombinoval na polovině hostů a tak i přes převahu se do šancí téměř nedostával. Až v 62. minutě se prodral k odraženému míči Kadlec, ale jeho střela z hranice „šestnáctky“ minula cíl. V 69. minutě prošel centr před domácí bránu na osamoceného hráče Boskovic, ten se ocitl sám před Valachem, ale nezasáhl ideálně míč a ten šel mimo bránu. V poslední dvacetiminutovce se dařilo hostům držet míč na svých kopačkách a tak se žádný náš tlak dlouho nekonal. Navíc se mohli hosté v 75. minutě opět dostat do vedení. Hráč soupeře se ocitl za domácí obranou, ovšem včas se vrátil Maňoušek a nedovolil mu zakončit. Jenže co Boskovicím nevyšlo teď, to si vynahradily v 79. minutě. Po ztrátě domácích na polovině soupeře se jim povedl brejk, do zakončení se dostal Preč a střelou z pravé strany poslal míč přes celou bránu k levé tyči a znovu poslal Boskovice do vedení, tentokrát 1:2. Až v závěrečných minutách se povedlo domácímu celku hosty zatlačit před bránu a nakonec se dočkal v 89. minutě vyrovnání. Situace se hodně podobala první brance domácích. Zase zahrával Svoboda roh z pravé strany, znovu šel centr na zadní tyč a znovu to byl Krátký, který hlavou poslal míč do sítě. A ještě domácí mohli v nastaveném čase rozhodnout utkání v jejich prospěch. Crhonek uvolnil na pravé straně Kováře, ten byl v dobré pozici, jenže jeho nepříliš důraznou střelu brankář nohou vyrazil a tak zápas skončil bez vítěze, což znamená, že FK Vysočany / Šošůvka obsadil celkové 3.místo v okresním přeboru. Boskovice si pohlídali 2. místo.



Sestavy


Vysočany - Šošůvka
J. Valach [-] - P. Kovář [-] , L. Bezděk [-] (80. K. Gryc [-] ) , M. Krátký [-] , D. Svoboda [-] , T. Crhonek [-] , J. Maňoušek [-] , M. Kadlec [-] , A. Petržel [-] , T. Wágner [-] , L. Škvarenina [-] (46. M. Grmela [-] )

FC Boskovice - Letovice B
A. Svoboda [-] - J. Odehnal [-] , P. Bayer [-] , L. Jurka [-] (57. D. Sychra [-] ) , A. Preč [-] , P. Stria [-] , S. Matviienko [-] (90. P. Pelíšek [-] ) , J. Fidler [-] , R. Müller [-] , M. Stanček [-] , F. Sychra [-]

ŽK: 78. T. Wágner , 81. M. Grmela - 82. J. Odehnal .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: BUREŠ Martin - NAVRÁTIL Daniel, HEGER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Vysočany potvrdí rostoucí formu a obsadí 2. Místo