1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 14:30

11.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SOKOL PO HUBENÉM VÝSLEDKU UBRÁNIL SVOU DOMOVINU


Branky


17

Na domácím hřišti se chvalšinskému Sokolu v aktuálním ročníku nadále daří. Důkazem toho bezesporu je i poslední představení, v němž tým kolem kapitána Michala Postla přehrál ambiciózní Roudné a to po stejném výsledku jako v sezóně minulé. Zápas o jediném gólu rozuzlil Milan Babinský a zajistil tak svému celku důležité vítězství. Červenožlutí jsou na vlastní půdě jako jediní zatím neporaženi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mladičký tým Malšanů, jenž čítal nejstarší hráče ve věku třiadvaceti let, započal utkání v aktivním tempu. Domácí mužstvo o této skutečnosti vědělo a také s ní počítalo, přizpůsobit se soupeři bylo proto naprosto nezbytné. A zatímco Roudenští byli dopředu velmi chtiví a aktivní, zkušená obrana Chvalšin si věděla rady a naopak více nebezpečné kontry pramenily z domácí iniciativy. 

Zatímco Vosejpku prozatím nutnosti složitějších zákroků netrápily, Hošna v protilehlém brankovišti na svou důležitost musel poukázat hned několikrát a to už v první polovině úvodního dějství. Sokol si totiž vydobyl hned dva nadějné brejky, jenže proti brankáři s ikonickým číslem devadesát devět na zádech nejprve neuspěl Fuciman a po něm ani Jakub Decarli. Posledně jmenovaný měl navíc dosud největší příležitost ve dvaadvacáté minutě, jenže jeho rána z jedničky hned nadvakrát zvonila na brankové konstrukci, když se opřela o tyč i o břevno. Na straně roudenské rezervy tentokrát stála notná dávka štěstí.

A protože proti případným výpadům hostů zasahovala zkušená defenziva Sokola podpořená jistým výkonem Vosejpky, ve zbývající pasáži prvních pětačtyřiceti minut branka nepadla a o osudu zápasu musela rozhodnout až jeho následující polovina. 

Na hřišti začalo přibývat osobních soubojů. Jeden z nich navíc znamenal dobrou příležitost pro Chvalšiny v nebezpečné pozici a zároveň jejich vynikající vstup do druhé půle. Už po necelých dvou minutách hry totiž hosté sáhli k faulu Kaprál ze standardní situace svým načechraným centrem našel Milana Babinského, jehož zakončení donutilo Hošnu kapitulovat a domácí tým se tak ujal vedení.

Jelikož koncentrace ve Fábiánově týmu zaznamenala jisté výpadky, otevřelo se před hosty z Roudného několik dobrých příležitostí k vyrovnání. Vosejpku čekala povinnost zasahovat v o poznání těžších pozicích než tomu bylo před změnou stran, avšak chvalšinský brankář prožívá povedenou sezónu a tak si úspěšně hájil svůj čistý štít. 

Chvalšinští fotbalisté své hubené vedení dovedli až do závěrečného hvizdu a právem tak na jejich straně propukla obrovská radost a úleva. Jejich tým se po nevydařeném minulém týdnu vrátil k domácí neporazitelnosti a stále čeká na vyzyvatele, který si odsud odveze plný skalp. Takovou možnost před zimní přestávkou dostanou už pouze Ledenice, ale ještě předtím se Červenožlutí pokusí vyloupit Olešnici, která aktuálně zeje na posledním místě a k zápasu jedenáctého kola neodcestovala.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Doma se nám daří a na to jsme hodlali navázat i tentokrát. Věděli jsme, jak mladý, šikovný a běhavý tým Roudné má, přesto už jsme se dříve ujistili, že se mu můžeme vyrovnat nebo jej i přehrát. Doma jsme v minulém ročníku Malšany vyprovodili stejným výsledkem jako nyní, navíc jsme jim chtěli vrátit jarní prohru, kdy jsme i na roudenské půdě měli na bodový zisk. Zápas to nebyl snadný, začalo se hrát aktivně a přestože to bylo zprvu spíše mezi vápny, postupem času jsme se dostávali do zakončení a byli o poznání nebezpečnější než soupeř. Kdyby se nám v první půli povedlo vstřelit tři góly, nikdo by se nemohl divit. S klidem nás navíc opět držel Roman Vosejpka, který měl těžší zákroky až po změně stran, ale my jsme do druhého poločasu vstoupili skvěle. Velkou měrou se na gólu podepsal Ráďa Kaprál, když výborným centrem našel Milana Babinského a ten si už se zakončením hlavu nelámal. Pár výpadků a chyb nás mohlo stát vedení i výhru, ale soupeř je nepotrestal. A to zásluhou dobře fungující obrany, zajištěnému středu a bezchybného výkonu brankáře. Toho musím znovu vyzdvihnout. Už několikrát nás podržel, tento duel nebyl výjimkou a samotná příprava před sezónou naznačila jeho povedený ročník. Třetí čisté konto už je jen sladkou odměnou. Po rozmluvě s trenérem si pochvalu kromě celého týmu zaslouží také Radovan Kaprál. Dobře odřízený zápas od rozhodčího Křížka, který si do své práce nenechal nikým zasahovat jen podtrhl tento kvalitní zápas. Těší mě zejména fanouškovská podpora, kdy nám k výkonu pomohla další skvělá návštěva a rádi bychom se našim příznivcům odměnili i v posledním zápase sezóny. Budeme je ale potřebovat i venku, kdy už příští týden zajíždíme do Olešnice. Ta je v tabulce sice poslední, rozhodně ji ale nehodláme podcenit, víme, jak dopadl zápas na Hluboké, že?

TJ Malše Roudné B
Michal Rybák (trenér):



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] , M. Babinský [-] , P. Postl [-] (80. M. Anderle [-] ) , P. Zwifelhofer [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] , M. Postl [-] - D. Fuciman [-] , V. Decarli [-] (71. M. Sivák [-] ) -

TJ Malše Roudné B
Š. Hošna [-] - M. Zach [-] , M. Michálek [-] , L. Skála [-] (60. M. Vodák [-] ) , D. Hrouda [-] , P. Červený [-] (82. F. Stieranka [-] ) , J. Král [-] , O. Hlávka [-] , J. Tomášek [-] , F. Pazourek [-] (67. P. Jusufi [-] ) , A. Stankay [-] (46. Š. Kalina [-] )

ŽK: 68. P. Postl - 62. Š. Kalina .
Hráči zápasu: R. Kaprál , R. Vosejpka .
Počet diváků: 125. Rozhodčí: Křížek Danek - ŠVEC Hynek, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 11:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 10:38

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 17:17

Tip experta: výhra domácích

Domácí se vrátí na vítěznou vlnu.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 13:09

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:53

Tip: výhra hostů

25. 10. 2023 09:14
výhra hostů
Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 17:26

Tip: výhra domácích

Domácí získají tři body a soupeře dotáhnou v tabulce.