Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 15:00

10.kolo, Zlínský | Kroměříž | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žalkovice po několika letech vyhrály v Němčicích


Branky


8

Žalkovicím se dlouho nedařilo porazit Němčice, ale tentokrát se jim to povedlo a to dokonce právě na půdě Němčic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Utkání hned od začátku nebylo pro diváka zrovna koukatelné, oba týmy hrály hlavně na rychlé protiútoky, domácí vsázeli na rychlého Darebníčka, hosté zase na zkušenosti útočného dua Pala-Petřík. Prvních dvacet minut se hrálo hlavně uprostřed hřiště se spoustou ztrát a spoustou osobních soubojů. Náznaky šancí se objevovaly na obou stranách, ale ani jedna ofenziva se nedokázala prosadit. Až v 26. minutě se dostali do vedení hosté, když vyzkoušel střelu z dálky Otáhalík, brankář míč vyrazil ale jen do míst, kam stihl doběhnout Radomír Pala a doklepával míč do prázdné branky. Žalkovice tak vedly 1:0 a celkem překvapivě šly do vedení. Po tomto gólu se do hry dostávali více domácí a to vyústilo v gól, který vstřelili v samotném závěru prvního poločasu, když se na přední tyči prosadil Milan Roubalík a skóre se tak vyrovnalo na 1:1.

Hosté rozhodli v půlce poločasu

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří drželi míč a snažili se navázat na srovnávací branku z konce první části zápasu. Stačilo jim 9 minut, aby vstřelili druhou branku v zápase a to znovu z nohy Roubalíka, který tedy vstřelil druhý gól v zápase a poslal svůj tým do vedení. To ale netrvalo dlouho, protože hned z rozehrávky se dostali do slibné šance hosté, vybojovali outové vhazování v blízkosti šestnáctky, míč se dostal k Vojtěchu Němčíkovi a ten uklidil míč do branky, a tak skóre bylo znovu srovnané v 55. minutě. Tohle hosty nakoplo a v 67. minutě zvyšoval na 3:2 Němčík, když dostal centr za obranu a po šťastném odrazu se mu podařilo dotlačit míč až do branky. Do konce zápasu se dostaly oba týmy do dobrých šancí, hlavně domácí se dostali do velkého tlaku v posledních patnácti minutách, ale skórovat se jim nepodařilo, a tak si Žalkovice odváží všechny tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Němčice
Michal Štěpánek (trenér): První poločas se nehrál dobrý fotbal, pouze se bojovalo v osobních soubojích, nakopávaly se míče bez mezihry. Hosté se ujali vedení po dorážce z ofsajdu, ale nám se podařilo v poslední minutě poločasu vyrovnat na 1-1. V druhé polovině jsme začali lépe a po pěkném zakončení jsme Roubalíkem šli do vedení 2-1. Náš výkon jsme zlepšili, soupeře tlačili a vytvářeli jsme si gólové akce, které jsme trestuhodně zahazovali. Hosté čekali na svoji příležitost v brejcích. a v 55 minutě po nedůrazu a zmatcích v naší šestnástce vyrovnali na 2-2. Hráči chtěli vyhrát a tak hru dost otevřeli a hráli na riziko, což po brejku v 67 minutě potrestal hostující Němčík svou druhou brankou a skore otočil na konečných 2-3. Dnes nás může mrzet řada neproměněných šancí, která rozhodla o naší prohře. A jen poznámka - hostující útočník by si mohl uvědomit že už nehraje hokej, ale fotbal, po jeho zákrocích jsou dva hráči zraněni a jeden dokonce skončil v nemocničním ošetřením s otřesem mozku.

Sokol Žalkovice
Ján Horký (vedoucí mužstva): Němčice patří k našim nejméně oblíbeným soupeřům, když jsme s nimi za poslední čtyři roky prohráli všechny zápasy. V silně kombinované sestavě jsme šli do zápasu s tím, že musíme vycházet ze zajištěné obrany a pokoušet se o rychlé přenesení hry na naše hrotové útočníky. Tato taktika se ukázala dobře zvolená. V kombinaci s malým hřištěm a pouhým nakopáváním míčů od soupeře. První poločas se odehrával hlavně mezi oběma šestnáctkami. V 26. minutě vystřelil za šestnáctkou David Otáhalík, brankář Němčic míč pouze vyrazil a Radek Pala neomylně křížnou střelou skóroval. Hra pokračovala pořád ve stejném duchu a když už to vypadalo, že do šaten půjdeme s jednobrankovým náskokem, po první chybě v naší obraně z hranice šestnáctky trefil branku Milan Roubalík a bylo vyrovnáno. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a opět to byl Roubalík, který se trefil podruhé v zápase. Hned po rozehrání se naši kluci rychle dostali do pokutového území Němčic a dorážkou ze skrumáže vyrovnal s chutí hrající Vojta Němčík. Od této chvíle změnili domácí taktiku a pokoušeli se o kombinační hru. My jsme se dostávali pouze do sporadických, ale velmi nebezpečných akcí, jejichž výsledkem byla nejdříve tyč po krásném lobu Edy Petříka téměř z půlky hřiště. Další naše akce již byla gólová. Průnikovou přihrávku domácí podcenili dostal se k ní opět Vojta Němčík a i po chybě domácího brankáře, přes důrazný atak obránce, dal svůj druhý gól v zápase. Poslední čtvrtina utkání již byla ve znamení zoufalé snahy domácích o vyrovnání. My jsme měli ještě jednu vyloženou brankovou příležitost, když jen do tyče hlavičkoval Radek Pala. Několik šancí zakončených nepřesnými střelami měli ještě domácí, ale na výsledku se již nic nezměnilo a tak si z Němčic odvážíme překvapivé, ale zasloužené tři body. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za koncentrovaný výkon po celé utkání. Vyzvedl bych výkon brankáře Romana Máčaly, který nastoupil poprvé v ročníku a několika výbornými reflexivními zákroky nás podržel.



Sestavy


TJ Sokol Němčice
D. Vajda [-] - M. Zavadil [-] , V. Kříž [-] , A. Vymětal [-] , M. Roubalík [-] (55. A. Hamrla [-] ) , R. Darebníček [-] , L. Sklenář [-] , L. Batoušek [-] , S. Kadlec [-] , J. Zlámal [-] (80. D. Holý [-] ) , T. Císař [-]

Sokol Žalkovice
R. Máčala [-] - H. Netopil [-] , D. Otáhalík [-] , E. Petřík [-] (88. R. Krejčí [-] ) , R. Pala [-] , V. Němčík [-] , V. Říkovský [-] , V. Pospíšil [-] , P. Otáhal [-] , Š. Kojetský [-] , T. Netopil [-]

ŽK: 85. R. Darebníček - 44. R. Pala , 77. T. Netopil .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: CALETKA Bedřich - NĚMEC Karel (N), HORKÝ Josef Ján (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích






Tabulka Z Skóre B
1 Rymice 18 54:27 38
2 FK Lubná 1959 16 63:26 38
3 Žeranovice 17 50:33 36
4 TJ Sokol Němčice 18 58:37 35
5 FC Morkovice B 17 60:37 31
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Ančinec 27
2 Marek Měrka 24
3 Milan Roubalík 19
4 Petr Zámorský 13
5 Radim Darebníček 13
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 49 58,3% 0
2 Libor Adamik 46 53,5% 0
3 Lenka Vaculíková 41 44,6% 0
4 Jiří Klik 33 48,5% 0
5 Pavel Kouřil 32 50,8% 0
Zobrazit celou tabulku