2:4
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2024 18:00

23.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zvonkohra na Smíchově. Rapid musel dohánět dvoubrankové manko, pětkrát se třásla jedna z tyčí


Branky


1. J. Louda , 21. M. Chudoba - 31. M. Strejc (vl.) , 63. J. Holík , 80. M. Brůček , 91. M. Čupalka
17

Kdo by čekal, že právě Smíchov dostane jediný stoprocentní tým jara do největších potíží. Úvodní poločas patřil právě domácím, kteří se ujali dvoubrankového vedení. Stoupající a místy až drtivý tlak hostů ve druhém poločase ale neustáli a nadějný náskok bohužel pro ně nedotáhli ani k bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rapid neztratil na jaře zatím ani bod. Na Smíchově ale jakoby ho tento fakt uspokojil. Domácí se soupeře vůbec nezalekli a hned v 1. minutě šli do vedení, když hosté propadli na levé straně a do centru se ve vápně opřel Louda. Pro vedoucí tým soutěže mohlo být ještě hůře. Střela z dálky, která vypadala, že přeletí branku hostů skončila totiž k překvapení všech na břevně. Pak už zahrozili i hosté. Křižná střela skončila, možná i s přispěním drnu v malém vápně, vedle tyče. A tak na druhé straně znovu rozvlnili domácí. Znovu to bylo na útočné právé straně, kde sám postupoval Chudoba a s přispěním tyče zvýšil v 21. minutě náskok. Hostům se vidina dlaší výhry začínala vzdalovat. Tomu chtěl zabránit Čupalka, ale jeho pokus z vápna vytěsnil Pretl na roh. Snížení tak přinesla až střela Holíka v 31. minutě, kterou nadzvedl a poslal mimo dosah brankáře Strejc. Na konci poločasu znovu rozezvonil tyč Chudoba, který trefil tísněný v úniku spojnici tyče a břevna. A když střílel vedle po závaru domácí Jaroš, zůstalo tak skóre na výsledku 2:1.

 

 

 

 

 Ve druhém poločase ale domácí na velmi dobrý výkon nenavázali. Rapid byl od začátku jasně lepší a zdálo se být otázkou času, kdy bude obrana domácíh kapitulovat. Nejprve střílel střídající Ledvina po úniku ze strany vedle, aby o pár minut poté střílel úplně sám z výborné pozice do boční sítě. Pak se vyznamenal Pretl, který vyrazil pokus Votavy po přiťuknutí Křena zpoza vápna. Přihrávající Křen v další šanci pálil na zadní tyči nad. Branky se hosté dočkali až v 63. minutě. Čupalka našel Nového, který hlavou sklepl na Křena. Jeho střelu ještě gólman vyrazil, bohužel pro něj ale jen k volnému Holíkovi. Času tedy měli hosté stále dostatek a jejich tlak stoupal. Do vápna se krátce po vyrovnávací brance prosmýkl Ledvina a připravil míč Kořenkovi, který div že nepřelomil břevno, od kterého se balon odrazil na čáru a poté ven z branky. Jedna z tyčí této branky pak zvonila v zápase už dokonce popáté, když oblouček Křena, který využil centrovaný balon, vyrazil právě na břevno a na následný roh perfektním zákrokem Pretl. Domácí brankář v tu dobu doslova zářil. V 80. minutě ale nestačil na slabou, ale zato naprosto přesnou střelu od Brůčka, která zapadla po přihrávce pod sebe od Ledviny přesně k tyči. V závěru dal v poslední akci před závěrečným hvizdem konečnou podobu výsledku Čupalka, který dorazil obstřel Harmadyho za hranicí vápna.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Václav Duspiva, hráč: Zasloužená prohra se vztyčenou hlavou. Podařilo se nám Rapid zaskočit hned z rozehrávky, když jsme se krásnou kombinací dostali až do vápna a ještě než se hosté stihli dotknout míče, tak jsme vedli. Průběh zápasu byl jinak stabilní - Rapid na míči si vytvářel šance a my v obranném bloku čekali na protiútoky. Z jednoho takového se nám podařilo odskočit dokonce na dva góly. Poté bohužel na tečovanou střelu nemohl dosáhnout skvěle chytající Aleš. Další okénka v obraně hostů jsme bohužel využít nedokázali a dvakrát orazítkovali břevno a jednou zakončili těsně mimo branku. Ve druhé půli se čekání na protiútoky změnilo v čekání na smrt. Dopředu už jsme se vůbec nedokázali dostat a Rapid postupně utahoval smyčku a nakonec utkání 10 minut před koncem otočil na svou stranu. Řekl bych, že se nemáme za co stydět, mohli jsme jen překvapit. Rapid je v tuhle chvíli někde jinde a my musíme posbírat body hlavně v zápasech s jinými soupeři.

SK Rapid Plzeň B
Pavel Nový, hráč: Hezky "prochrápanej" začátek utkání a bylo z toho po čtvrt hodině 2-0 pro domácí. Pak byly šance na obou stranách a poločasový výsledek mohl být tak 4-4. Nakonec půle 2-1 a troufnu si tvrdit, že druhých 45 minut už v naší režii, se třemi góly a se spoustou dalších zahozených šancí nebo výbornými zákroky domácího brankáře. Těžké utkání, které jsme museli otáčet. Domácí, především v první půli, hodně dobrý výkon.



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
A. Pretl [-] - V. Marushchak [-] , M. Řehoř [-] , M. Chudoba [-] , A. Zikmund [-] , J. Jaroš [-] , J. Louda [-] , K. Fajfrlík [-] , M. Strejc [-] , V. Duspiva [-] , J. Vurm [-]

SK Rapid Plzeň B
L. Páník [-] - M. Brůček [-] , M. Kořenek [-] , J. Harmady [-] , J. Řežáb [-] (29. P. Nový [-] ) , T. Křen [-] , M. Klimeš [-] , J. Holík [-] , M. Votava [-] , M. Čupalka [-] , M. Novák [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: Lhoták Luděk - RYBINSKI Lukáš, KRŇOUL Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Daniel Kořenek

Expert: Petr Starý
Tip experta: výhra hostů

Tady není o čem. Smíchov sice na jaře sbírá body pravidelně, prohrál jen jednou a vypadá to, že utíká ze hry o sestup, ale Rapid zatím v šesti zápasech neztratil ani bod a vypadá suverénně. I když to na podzim vypadal taky, vyhrál prvních sedm kol a pak v dalších dvou dostal 16 gólů. Takže mi to vychází tak, že na Smíchově vyhraje, to bude posedmé a série skončí za týden – s Unionem :)

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů