Deštné odčinilo prohru v Javornici, Lhota si odvezla čtyřgólový nášup


Branky


0

Hráčům deštenského celku se v minulém kole vůbec nedařilo a ze zápasu s Javornicí odjížděli s krutou prohrou 0:4.Před domácími fanoušky proto chtěli své zaváhání napravit a tříbodovou výhrou navrátit své mužstvo do boje o čelo tabulky. Kostelecká Lhota sice neměla být snadným soupeřem, Deštné se však velké výzvy nezaleklo a porazilo silného protivníka 4:2. Dvěma góly se zaskvěl tradiční střelec Lukáš Macháček. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na Lhotu nastoupilo Deštné ve fazoně, za chvíli vedlo 3:0

Ve snaze napravit vlastní reputaci vstoupili domácí do utkání velmi aktivně. V první desetiminutovce Lhotu takřka nepustili k balonu a zaměstnali hostující obranu nespočtem hezkých ofenzivních akcí. Souhra a přechod do útoku se Deštnému dařily především po křídlech, odkud do vápna létal jeden povedený centr za druhým. Snažení domácího týmu korunoval už ve 4. minutě záložník Jiří Černý, který se tak postaral o první branku zápasu. Druhý zásah přidal o osm minut později neomylný snajpr Lukáš Macháček.  Ve 22. minutě se k zahrávání standardní situace na hranici velkého vápna postavil kapitán Petr Drapák a výstavní střelou poslal míč rovnou do brány. Od tohoto okamžiku se hra přelévala ze strany na stranu. Deštné neproměňovalo šance, a protože Kostelecká Lhota nesložila zbraně, do přestávky odpověděla na třígólový příděl trefou Milana Bulavcsjaka zpoza šestnáctky.

Druhý poločas se nesl ve znamení neproměněných šancí, skóre se přesto ještě měnilo

V druhé pětačtyřicetiminutovce se hra z obou stran vyrovnala. Deštenští si sice před brankou soupeře vytvořili velký tlak, fanoušci se však gólu dlouhou dobu nedočkali. V důležitém utkání si tak udržovali dvoubrankový náskok, který se Lhota marně snažila dotáhnout. V 84. minutě zvýšil vedení Deštného svou druhou trefou v zápase agilní Lukáš Macháček. Hostujícímu celku se následně podařilo kosmeticky upravit skóre. Po rychlém protiútoku ze strany Lhoty museli zasáhnout deštenští obránci, čímž svému protivníkovi darovali možnost penalty. Tu proměnil lhotecký Jakubec a stanovil konečný účet zápasu na 4:2 z pohledu domácích. Deštné se po vítězství vrátilo na druhou příčku tabulky, Kostelecká Lhota zůstala čtvrtá. 



Ohlasy k zápasu


FK Deštné v O.h.
Daniel Fidler: Do utkání jsme vstupovali s vědomím, že chceme napravit nepodařený zápas z minulého týdne. Oproti minulému domácímu duelu před čtrnácti dny panovalo poměrně fotbalové počasí. Do zápasu jsme vstoupili aktivní hrou, kdy jsme soupeře prakticky prvních deset minut nepustili k míči. Zápas jsme de facto rozhodli už v první čtvrthodině, když jsme po dvou rychlých gólech vedli už 2:0. Druhý poločas se hra poměrně vyrovnala, i když na našich kopačkách zůstalo mnoho nevyužitých gólových šancí. V utkání dal trenér příležitost celé lavičce, kdy využil možnosti vystřídat pět hráčů.




Místo: Deštné v O.h.. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Vích Pavel - MORAVEC Rudolf, ROLEČEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.