Chotěboř si doma poradila s Mírovkou


Branky


0

Domácí se gólem z prvního poločasu, kdy následně tento stav udrželi po celý zbytek utkání posunuli na druhé místo tabulky, kdy tak za svá záda poslali jak Humpolec tak právě svého soupeře z Mírovky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šimoňák poslal domácí do vedení

Do utkání vstoupili lépe hosté z Mírovky, kteří měli od úvodního hvizdu častěji míč na svých kopačkách, lépe kombinovali a domácí tým přehrávali. I přes jejich počáteční aktivitu se však do vedení dostali již v 9. minutě domácí. Poté co přišla ztráta míče týmu Mírovky ve středu hřiště, domácí přenesli těžiště hry na úplně volnou levou stranu hřiště na rozeběhnutého J. Šimoňáka. K tomu se stahoval obránce hostů M. Zacha, ale místo aby proti tomuto hráči vystoupil, tak před ním chybně couval a to až do vápna, kde si již zmiňovaný hráč domácích jednoduchým posunutím míče do středu hřiště připravil míč a střelou na dlouhou nohu bodlem překvapil hostujícího gólmana J. Berkyho, který už pouze pozoroval, jak balón končí v síti jeho brány. Domácí se tak dostali vcelku do překvapivého vedení. I přes tento obdržený gól hosté pokračovali ve svém výkonu a diktovali tempo hry. V 17. minutě se do první šance hostí dostává kapitán M. Netopilík, kdy hlavou zakončuje přesný centr J. Rásla za obranu domácích. Gólman Chotěboře T. Dobrovolný však byl při zakončení na správném místě. V 19. minutě mohlo přijít vyrovnání kdy po pěkné kombinaci na ose Němec-Netopilík-Mejstřík se v jasné gólové příležitosti ocitá F. Valášek. Ten si na hranici pokutového kopu přehodil míč z pravé nohy na levou a volil střelu po pravé ruce domácího golmana Dobrovolného, ten se však vyznamenal, když hokejovým rozštěpem míč zázračně vyrazil. Po dvacátě minutě přišlo srovnání tempa hry od domácího celku a k vidění byl do poločasu hodně běhavý fotbal s velkou aktivitiou obou zúčastněných týmů ovšem bez větších šancí na obou stranách hřiště. Za zmínku stojí pouze příležitost hostů ze 42. minuty,kdy se ke střele na hranici velkého vápna odhodlal M.Netopilík. O malý kousek ovšem minul pravou tyč branky domácích.

 

Hostům se vyrovnat nepodařilo

Do druhého poločasu však mnohem lépe vstoupili domácí, s jasným cílem ponechat si všechny tři body na svém hřišti a nepustit vedení v zápase. V rozmezí 47.-50. minuty měli dvě velké šance na zvýšení svého vedení,kdy hosté propadli na pravé straně hřiště, avšak i hostující gólman J. Berky ukázal své kvality a vynikající postřeh, když šance Chotěboře zlikvidoval. V minutě 53. přichází druhá stoprocentní šance hostí a asi nejlepší kombinační počin tohoto celku v dnešním zápase. Po rychlém a přímočarém brejku M. Netopilík ze středu hřiště výborně vysunul z pravé strany naběhnuvšího F. Valáška, který se neukvapil, podíval se a nezištnou přihrávkou vybídl ke skorování R. Němce, který byl úplně sám na hranici velkého vápna. Míč si mohl ještě zpracovat, volil však zakončení z první do protipohybu gólmana Dobrovolného, trestuhodně však pro hosty o metr přestřelil branu domácích a zahodil tak obrovskou šanci na srovnání stavu skóre. Po zbytek zápasu se hra přelévala a odehrávala se spíše ve středu hřiště. Hosté se snažili o vyrovnání, ale domácí si už vítězství zkušeně pohlídali, přičemž v závěru zápasu už byla znát únava na obou celcích účastnících se tohoto zápasu.



Ohlasy k zápasu


FC Chotěboř B
Turek Jiří - trenér: K vidění byl hodně běhavý a bojovný zápas, ve kterém bylo znát, že se střetla mužstva z vrchních příček tabulky a z obou stran se odehrával poctivě aktivní utkání. Na zápase se podepsal rozhodčí, který nám příliš nepřál, ale nakonec jsme to dokázali uhrát. Kluci zápas poctivě odbojovali a nakonec jsme zvítězili.

TJ Sokol Mírovka
Michal Marek - trenér: Do utkání jsme šli s cílem poprat se o co nejlepší výsledek a jakkoli bodovat, samozřejmě s pokorou a s respektem ke kvalitě soupeře, který se nachází v úplně jiném rozpoložení, než my (čtvrtý zápas za sebou bez výhry). Bohužel pro nás toto utkání rozhodla hodně laciná a šťastná branka domácích. Jinak výsledku by dle mého názoru slušela remíza. Za výkon a nasazení musím své svěřence pochválit, naše hra se lepší, avšak body zatím nepřicházejí...Musíme být trpělivý a již se připravovat na příštího soupeře, kterým bude v domácím prostředí Herálec.



Sestavy


FC Chotěboř B
T. Dobrovolný [-] - P. Chlad [-] , P. Krédl [-] , J. Šimoňák [-] (85. P. Ledvinka [-] ) , F. Tůma [-] , T. Kohout [-] , M. Pfeffer [-] (64. M. Málek [-] ) , O. Bělovský [-] (56. J. Novák [-] ) , R. Odvářka [-] , D. Čapek [-] , J. Neuvirt [-]

TJ Sokol Mírovka
J. Berky [-] - J. Kaplan [-] , F. Valášek [-] , P. Lacina [-] , J. Mejstřík [-] (81. I. Pylypenko [-] ) , M. Netopilík [-] , R. Němec [-] (76. P. Dvořák [-] ) , L. Freudenreich [-] , M. Zacha [-] (80. P. Rázl [-] ) , L. Semelka [-] , J. Rásl [-]

ŽK: 12. J. Šimoňák , 64. T. Dobrovolný , 69. F. Tůma - 42. J. Rásl , 55. R. Němec , 79. J. Kaplan .
Místo: Chotěboř. Počet diváků: 57. Rozhodčí: ROSICKÝ Jakub - PORUPKA František, BUDÍN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.