1:0p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 10:15

21.kolo, Divize C, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olympia ztratila na hřišti sedmé Admiry


Branky


0

Olympia HK nastoupila na hřišti pražské Admiry s některými náhradníky a zřejmě to zapříčinilo, že ze zápasu nevydolovala více, než jeden bod.
Nedělní dopoledne patřilo v pražských Kobylisech fotbalu. Přijela první Olympia HK, které se včera Živanice svojí výhrou přiblížily na 7 bodů. Proto se očekávalo, že v zájmu příjemného jara by Olympia měla bodovat plně. Bohužel se tomu tak nestalo. 190 diváků vidělo zajímavou bitvu s hromadou nepřesností a s pramálem nápadu.


Celé utkání nám odkomentoval můj pražský zpravodaj Dan Javorský a tak sem dávám jeho reportáž v nezkrácené podobě.


Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Patnáctiminutový poločas

Utkání začalo plné nepřesností. Trávník byl lehce zkropen deštíkem a mraky se celkově na nebi povalovaly tak, že se dalo počítat s nějakým dalším deštíkem. Každopádně právě takové počasí je pro fotbal jak stvořené. K tomu 15 stupňů, vůně klobás a fotbalovému fanouškovi chyběl k radosti pouze dobrý fotbal, který však nepřišel. Prvních deset minut mělo nasazení, ale zhruba od 11. minuty se ze zápasu stala lehce házená, kdy hráči házeli jeden aut za druhým. Nejzajímavější věcí se tak stalo to, že jsem tatíkovi co kolem mě procházel, omylem propiskou čmárnul na jeho světle hnědou bundu. První střela přišla až po čtvrt hodině a šla po jednoduché střele na bránu Olympie. První pohrání s krevním tlakem fanoušků Admiry přišlo v 19. minutě, kdy domácí Komínek přihrál domácímu gólmanu Víškovi míč do špeku. Víšek si však s útočníkem Olympie na vápně pohrál, zaseknul míč a pak s přehledem rozehrál. V tu chvíli se z tribuny stala továrna na tvorbu oxidu uhličitého z mohutného oddychnutí většiny přísedících. První opravdová šance přišla o minutu později, kdy hráč Olympie vystřelil zpoza vápna těsně kolem levé tyče ze svého pohledu. Celkově se však jednalo o ojedinělou příležitost, protože právě v této fázi měli hráči hostů problém s předfinální přihrávkou. Měli problém dostat se do vápna. Hráči domácích pak v 26. minutě rozehráli skvělou akci, která skončila v náruči brankáře Kobose. Míč potáhl po levé straně Mošna, přihrál Zahálkovi, který nacentroval na malé vápno na osamoceného útočníka Admiry. K jeho smůle však byl u míče brankář dříve a navíc pomezní zvedl praporek. Proto se nic oficiálního nestalo. Tato pohledná akce ale radost divákům udělala. Stejně jako následný rychlý protiútok, kdy šel hostující Demeter sám na branku, ale netrefil ji. Střela mu utekla na špatnou stranu levé tyče z jeho pohledu. Poslední třetina poločasu ale byla zcela hluchým místem zápasu. Zaujaly pouze střely hostujícího Ptáčka. Ne svoji kvalitou, ale smíš mírou ohrožení životů obyvatel Kobylis jeho střelami. Později v zápase sice ukázal, že přes hráče přejít umí a je i do kombinace. Téměř každá z jeho střel levou nohou ale skončila protrhnutím mračen tak, že jsem měl obavu i o obyvatele Bulovky. Nicméně poločas skončil smírně 0:0. Nadějí pro budoucnost byla souhra obou křídel Admiry Kureka se Zolotuchinem.

 

Lepší druhý poločas přinesl jen góly z ofsajdu

Začátek poločasu se nesl v duchu mírné převahy Admiry, která vyústila v tutovku, kdy Kurek centroval z pravé strany na Zolotuchina. Ten však sám na malém vápně trefil z první gólmana. Jednalo se o nejlepší šanci dosavadního průběhu a i tato akce ukázala, že souhra mladíků Kureka se Zolotuchinem, má do budoucna velký potenciál. Domácí však mají vážné problémy s morálkou kolem svého pokutového území. Zatímco Admira kopala tři přímé kopy, hosté jich měli tucet a většinou po zbytečných houževnatých faulech. I to zapříčinilo, že se domácí nemohli dostat do nějakého soustavnějšího tlaku, který by vyústil v branku. V této částí zápasu se totiž lámal chleba. Kolem 67. minuty začali přebírat otěže hosté z Hradce Králové. Nejdříve se Ptáček dostal pohledným sólem až do vápna. Tentokrát však jeho střelou byly ohroženy spíše lidé z Dolních Chaber. Krátce na to však právě Ptáček vstřelil po pohotových nůžkách mezi vápny branku po sražené střele Očovana. K smůle obou však padla branka z ofsajdu. Jak jsem ale psal v předchozích odstavcích, Ptáček byl nebezpečný svým vedením míče a odehrál svůj part dobře. Jen ta střela. Bylo však jasné, že Olympia se nevzdala. Po dalším ťukesu v 72. minutě se hostující hráči dostali do vápna, nicméně opět zklamala předfinální přihrávka na Očovana. Kdyby vyšla, bylo by zřejmě rozhodnuto, protože mezi Očovanem na malém vápně byl pouze právě přebíhající gólman. Tím však skončila aktivní desetiminutovka hostů. V 77. minutě domácí nevyužili závaru v brankovišti Olympie. A v 82. minutě jim však rozhodčí upřel jasný přímý kop na půlkruhu vápna, kdy se Macek prodíral sám skrz dva obránce hostů, kteří navíc v souboji trefili míč rukou. Rozhodčí však rozpažil. Byla to však jeho jediná kaňka na utkání. Povolil ostřejší hru a karty rozdával pouze za hloupé řeči nebo zdržování. Pokud však nějaká situace přijde hostům skutečně líto, tak právě ta z 88.minuty. První centr ještě gólman Admiry vyboxoval. Nicméně se tím dostal z brány a bylo velké štěstí, že nikdo z hradeckých nenašel skulinu. Ze závaru přišly čtyři střely, které vždy někdo zablokoval. Konkrétně poslední odhlavičkoval sedící stoper na vápně. Následoval protiútok Admiry, který však zcela chybně posoudila asistentka rozhodčího, která neviděla faul na domácího Kureka v rohu hřiště. Tím pohasla i poslední šance vyhnout se nějak penaltám.

V penaltách zářil domácí tým

Penaltový rozstřel vyhráli domácí 4:2, kdy proměnili všechny střely a konkrétně ta druhá z kopačky Turáka lízla břevno. A tak se šlo na oběd s tím, že Admira Praha poobědvá na pátém místě tabulky. Odpoledne se však hrají další zápasy, které ji zřejmě vrátí zpět na 7. místo. Hosté se díky matematické jistotě následujících pár zápasů nemusí o první místo strachovat. Pokud ale plánují všechny odehrát takto, nemusela by sezóna pro nadějný tým z Východních Čech dopadnout vůbec dobře.



Ohlasy k zápasu


FK Admira Praha
Trenér Jindřich Tichai: Oboustranně výborné utkání, ve kterém bohužel nepadla žádná branka. V prvních 25.minutách jsme byli možná lepší, ale poté byla Olympia častěji na balonu. Byl to dobrý zápas, který byl reklamou na fotbal, jen je škoda, že nepadaly góly. Na šance to bylo vyrovnané. Penaltový rozstřel jsme zvládli lépe.

FC Olympia Hradec Králové
Spolupracovník redakce František Bárta st.: Pokud nedáme ani z vyložené šance gól, tak nemůžeme zvítězit. Ale musíme uznat, že to byl docela vyrovnaný zápas a v úvodu byli domácí malinko lepší. Chybí nám hráč, který by lehce vstřelil gól a rozhodl zápas.



Sestavy


FK Admira Praha
P. Víšek [-] - P. Zolotuchin [-] (77. J. Mamurov [-] ) , Š. Zahálka [-] (85. M. Horák [-] ) , P. Mikolanda [-] (73. M. Macek [-] ) , T. Majer [-] (84. T. Stejskal [-] ) , J. Kurek [-] , J. Mošna [-] (65. R. Turák [-] ) , M. Paťha [-] , J. Martinic [-] , S. Komínek [-] , O. Herc [-]

FC Olympia Hradec Králové
P. Kobos [-] - M. Kosař [-] , V. Karal [-] , M. Strasser [-] - M. Demeter [-] , D. Ličman [-] (60. K. Krejčík [-] ) , F. Klapka [-] , M. Ptáček [-] - R. Jukl [-] (78. P. Topouzis [-] ) , D. Kuťák [-] (57. M. Malínský [-] ) , P. Očovan [-]

Hráči zápasu: P. Víšek , P. Zolotuchin - M. Strasser .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: Štefan Michal - HÁDEK Jaroslav, ŠULCOVÁ Lucie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.