3:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2016 10:15

22.kolo, Divize C, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V šlágru kola si Olympia s Dvorem Králové poradila


Branky


0

První Olympia Hradec Králové hostila třetí Dvůr Králové nad Labem, který na jaře prokazuje velice dobrou formu. Poslední dva zápasy vedoucí celek tabulky remizoval a tak chtěl v tomto utkání naplno bodovat. Jenomže hosté vůbec nepřijeli se zdržovací taktikou a tak 110 přítomných diváků vidělo velice zajímavé utkání.


Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase obrana Dvora pokořena pouze jednou

Domácí Olympia si od začátku utkání vytvořila územní převahu. Již ve čtvrté minutě se dostal k zakončení domácí Jukl, ale jeho rána šla vedle Matulovi brány. Z následného protiútoku se do dobré šance řítil útočník Dvora Králové, ale jeho střelu zablokoval domácí bek. O dvě minutky pálí z voleje domácí hráč, ale jeho ránu bezpečně ukryl ve své náruči gólman Matula. V 13.minutě vznikl ve vápně hostí pořádný závar a na jejich bránu mířily minimálně čtyři zablokované střely. V 15.minutě dostávají domácí výhodu standardky asi z 25 metrů. K míči se postavil domácí Klapka a s jeho výbornou střelou si ještě lépe poradil gólman Matula a poté beci ukopli míč do bezpečí. V dvacáté minutě se vřítil útočník hostí do vápna, ale jeho střela nebyla pro gólmana Kobose žádným problémem. O minutku později je to opět hostující hráč, ale jeho pokus skončil vysoko nad domácí bránou. V 23.minutě rozjel nádhernou akci domácí Klapka. Když se k němu míč vrátil, tak českou uličkou vysunul do gólovky Jukla. Juklovu střelu gólman Matula perfektně vyrazil a dorážka dobíhajícího hráče rozezvučela spojnici břevna a tyče. V 26.minutě skončila Juklova střela rohem. Po rohu si na odražený míč naběhl Strasser a z voleje ho nechytatelnou bombou napálil do sítě. Byl to první gól tohoto mladého obránce Olympie v mužské kategorii. Domácí vedli 1:0 a utkání měli pod kontrolou i nadále. V 33.minutě kopali domácí roh, odražená střela se dostala za vápno a následná rána skončila vysoko nad Matulovou bránou. Krásná kombinace domácích v 36.minutě skončila faulem na domácího hráče, těsně za hranicí velkého vápna. Krásná šance ke skórování! Z trestňáku Jukl ovšem trefil pouze zeď a rána skončila pouze rohem. Rozhodčí už měl dost strkanic hráčů ve vápně a hned po rohu odpískal faul domácího hráče. V 44.minutě se hostující Kruliš na půlce zmocnil míče, narazil si se spoluhráčem a ze strany se vřítil do vápna. Na jeho přízemní centr si naběhl Janouch, ale jeho střela špičkou kopačky skončila těsně vedle tyče Kobosovi brány. Poslední slovo měl domácí Klapka, ale i jeho střela skončila vedle tyče Matulovi brány. První poločas tak domácí vyhráli pouze 1:0 a hosté pořád drželi naději na dobrý výsledek.

V druhém poločase Olympia pohodlně navyšovala náskok

Do první šance se v 52.minutě dostal domácí hráč, když po centru z pravé strany hlavičkoval tvrdě, ale nad. A ještě v téže minutě skončila střela domácího hráče také nad Matulovou bránou. V 56.minutě si Matula poradil s nebezpečnou střelou. Rychle rozehrál a hosté podnikli bleskový protiútok. Jenomže hostující útočník si nepohlídal ofsajdovou pozici a nadějný brejk zhatil. V 62.minutě vyrobili hosté naivní chybu z kategorie žáčků. Hostující bek poslal těžkou malou domů na gólmana Matulu, od kterého se míč odrazil přímo k Očovanovi, který pohotově vrátil míč do brány a Olympie vedle 2:0. Hosté nehrají špatně, docela dobře kombinují, ale když má přijít finální přihrávka, tak míč skončí na kopačkách domácích hráčů. V 66.minutě zkoušel domácí hráč pozornost hostujícího gólmana, když ho z poloviny hřiště chtěl přehodit. Jeho lob by stejně skončil hodně vedle. V 76.minutě mají hosté výhodu trestňáčku z půlky hřiště. Na centrovaný míč si vyskočil hostující hráč, ale jeho hlavička k bráně ani nedoletěla. V 77.minutě hostující hráči naivně ztratili míč na útočné polovině. Přišla rychlá kolmice na nabíhajícího Jukla a ten své sólo s přehledem proměnil a domácí vedou 3:0. V 83.minutě mohl střídající domácí Malínský navýšit skóre, ale ze své obrovské šance byl asi tak překvapený, že míč poslal vedle brány. V poslední šanci zápasu se ocitli hosté z Dvora Králové, kdy se dvě minuty před koncem, dostal jejich hráč až k hranici brankové čáry, dal míč pod sebe na nabíhajícího spoluhráče, ale ten z pěti metrů trefil pouze domácího beka. Olympie tak v poklidu dovedla zápas k vítěznému konci a konečně si připsala tři body.



Ohlasy k zápasu


FC Olympia Hradec Králové
Spolupracovník redakce František Bárta st.: Olympia měla celý zápas pod kontrolou. Hosté vůbec nehráli špatně, ale kromě jedné jejich šance, jsme je do dalších nepouštěli. Musíme pochválit Strassera, který vstřelil svůj první gól v mužské kategorii. V dalším kole nás čeká další derby s Jaroměří, tak zveme naše fanoušky.

TJ Dvůr Králové nad Labem
Trenér Pavel Matějka: Domácí s řadou zkušených ligových hráčů, nás hlavně v prvním poločase přehrávali a vytvářeli si gólové situace. Nám se to s vypětím všech sil celkem dařilo bránit. Bohužel jednu jsme po standardní situaci neubránili a to určilo ráz utkání. Škoda neproměněné šance v 44.minutě, kdy jsme Janouchem mohli zápas zdramatizovat. V druhém poločase oba góly po individuálních chybách. Nezbývá, než pogratulovat soupeři k vítězství.



Sestavy


FC Olympia Hradec Králové
P. Kobos [-] - V. Karal [-] , J. Poděbradský [-] (84. O. Haupt [-] ) , M. Strasser [-] (46. K. Krejčík [-] ) - J. Novotný [-] , M. Kosař [-] , M. Ptáček [-] , F. Klapka [-] (81. M. Malínský [-] ) - R. Jukl [-] , P. Topouzis [-] (63. D. Kuťák [-] ) , P. Očovan [-] (89. D. Ličman [-] )

TJ Dvůr Králové nad Labem
V. Matula [-] - O. Janouch [-] (78. V. Hák [-] ) , J. Rejl [-] , P. Tomeš [-] , J. Podolník [-] (89. D. Machek [-] ) , T. Picha [-] (46. M. Otradovský [-] ) , V. Pavlásek [-] , M. Kruliš [-] , O. Vaníček [-] , D. Vitebský [-] (46. M. Voldán [-] ) , F. Fejk [-] (48. R. Vágner [-] )

ŽK: 7. D. Vitebský , 12. T. Picha , 36. M. Kruliš .
Hráči zápasu: M. Strasser .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Kubec Václav - ŠTRINCL Pavel, CIHLÁŘ František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.