1:3
(0:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 17:00

26.kolo, Divize C, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olympia v Živanicích slavila postup do ČFL


Branky


52. T. Kakrda - 7. F. Klapka , 15. R. Jukl , 45. R. Korba
0

První Olympia Hradec Králové zavítala, v zápase kola, na hřiště druhých Živanic. Olympia by v případě jakéhokoliv bodového zisku slavila postup do ČFL. Živanice chtěly v tomto zápase dokázat, že mají na to, aby Olympii porazily. Zápas nakonec rozhodly výborně zahrané standardní situace.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase hosté lepší a zbytečná červená Gorola

Úvod zápasu byl od obou týmů hodně důrazný a od začátku se na trávníku jiskřilo. Už v šesté minutě dostala Olympia výhodu standardky. Odražený míč se po centru Klapky dostal zpět k hráčům Olympie a domácí faulovali, těsně před hranicí velkého vápna. K míči se postavil Klapka a s pomocí teče poslal míč za záda bezmocného gólmana Volšíka. Hosté se tak již brzy po začátku ujali vedení 0:1. V 14.minutě mají hosté další přímáček od prostoru domácí střídačky. Na centr od Klapky si naběhl Korba a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Domácí tým si první šanci vytvořil až v 19.minutě, kdy se hráči Živanic povedla nádherná střela, kterou ovšem gólman Kobos skvělým zákrokem vyrazil. Hosté mají nebezpečné standardky a po jedné v 21.minutě odvrací domácí obrana s obtížemi na roh. Po špatně kopnutém rohu se do brejku dostali domácí hráči, ale na půlce hosté takticky faulují i za cenu žluté karty. V 28.minutě došlo na polovině hřiště, k souboji domácího Gorola s Juklem. Rozhodčí odpískal standardku pro domácí a odcházel. Gorol prohodil pár slov směrem k rozhodčímu. Ten nezaváhal, otočil se a udělil Gorolovi druhou žlutou a následně červenou kartu. Tato klukovina stála Živanice oslabení už po necelé odehrané půlhodince. V 35.minutě se hráčům Živanic povedl rychlý brejk. Gólman Kobos už byl překonán, ale z brankové čáry vykopl míč hostující bek. V 37.minutě se útočník Živanic řítil sám na gólmana Kobose. jeho šouráček podél gólmana Kobose zastavila tyč a poté ho beci ukopli na roh. V 39.minutě se zaskvěl domácí gólman Volšík, kdy předvedl tři skvělé zákroky za sebou. V poslední minutě prvního poločasu zahrávala Olympia rohový kop. Po rozehraném rohu a následném centru, se opět zaskvěl gólman Volšík, ale na dorážku Korby už neměl. Olympie se tak ujala vedení 0:3 a rozhodčí po rozehrání odpískal konec prvního poločasu.

Živanice se i o desíti snažily o vyrovnání

Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím, kteří se vrhli do útoku a snažili se snížit nepříznivý stav utkání. V 50.minutě běžel útočník Živanic sám na gólmana Kobose, ale jeho přihrávku na velké vápno nikdo nepochopil. V 52.minutě přichází do vápna hostí centr z levé strany. U míče byl nejrychleji domácí Kakrda a překonal gólmana Kobose v bráně Olympie. Domácí snížili na 1:3 a vykřesali jiskřičku naděje na lepší výsledek. Poté se hra dlouho odehrávala mezi vápny a přibývalo akorát standardních situací. Olympia zodpovědně bránila a její hráči se nikam nehnali. V 65.minutě obehrál hostující Očovan domácího beka a z levé strany poslal míč před domácí bránu, tam si naběhl útočník a s jeho hlavičkou měl domácí gólman Volšík obrovské problémy. V 78.minutě domácí gólman Volšík opět skvěle zasahuje a zabraňuje tak gólu ve své síti. V závěrečných minutách si domácí vytváří optický tlak, ale hosté žádné drama nepřipouští. Byla to naopak Olympie, která v poslední minutě mohla svůj náskok ještě navýšit, ale gólman Volšík dvakrát skočil pod nohy útočníkům a dvakrát zachránil. Zápas tak skončil zcela zaslouženým vítězstvím hostující Olympie, která si už čtyři kola před koncem soutěže zajistila postup do ČFL. Jako nováček prolétla divizí úžasným způsobem, kdy pouze jednou prohrála v základní hrací době.




Ohlasy k zápasu



FC Olympia Hradec Králové
Spolupracovník redakce František Bárta starší: Díky dvěma rychle vstřeleným gólům jsme se dostali do rychlého dvoubrankového vedení. V tomto zápase jsme se spoléhali na standardní situace a nakonec se nám to vyplatilo. Domácím se podařilo pouze snížit a víc jsme jim nedovolili. Zaslouženě jsme tak završili naši vytouženou cestu za postupem.



Sestavy


TJ Sokol Živanice
O. Volšík [-] - P. Motyčka [-] , J. Sůra [-] , M. Ferčák [-] , J. Novák [-] - O. Ujec [-] (69. M. Hundák [-] ) , L. Polák [-] (85. L. Trupl [-] ) , J. Janecký [-] (78. O. Novotný [-] ) , O. Herzán [-] , R. Gorol [-] - T. Kakrda [-] (83. D. Mayer [-] ) -

FC Olympia Hradec Králové
P. Kobos [-] - M. Kosař [-] , J. Novotný [-] , V. Karal [-] - J. Poděbradský [-] , F. Klapka [-] , M. Demeter [-] (65. D. Ličman [-] ) , M. Ptáček [-] - R. Jukl [-] (55. K. Krejčík [-] ) , P. Očovan [-] (88. D. Kuťák [-] ) , R. Korba [-] (73. M. Malínský [-] )

ŽK: 10. R. Gorol , 15. M. Ferčák - 21. J. Poděbradský , 30. V. Karal , 68. F. Klapka , 79. D. Ličman . ČK: 28. R. Gorol .
Počet diváků: 273. Rozhodčí: Duchoň Ivo - ŠTEFAN Michal, ŠEDIVKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.