Vyrovnaný zápas rozhodly penaltové kopy, které vyhrály Hořice a zvítězily 3:2 nad Železnicí a získaly bod navíc.


Branky


0

První poločas byl vyrovnaný, s více šancemi na straně domácích Hořic. V druhém poločase však Železnice zcela přebrala iniciativu, byla lepší a jen díky Tlustému v brance, měli domácí šanci na případné vyrovnání, které naštěstí přišlo v posledních vteřinách zápasu. Při penaltovém rozstřelu zachytal opět výborně gólman Tlustý, čímž Hořice získali, možná ale trochu nezaslouženě, bodík navíc do tabulky okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Remízový stav po prvním poločase 1:1.

V prvním poločase byla hra vyrovnaná s tím, že se oba týmy snažily o pěkný a útočný fotbal. I přes ne zrovna ideální obrannou fázi Hořice v prvním poločase hosty nepustili do vážnější šance. I tak to ale byla Železnice, která udeřila jako první. Na hranici velkého vápna fauloval Vávra a následný pokutový kop s přehledem proměnil Beránek 0:1. Domácím hráčům se koncovka nedařila, ale v tomto zápase vyšly vždy konce poločasů. V tom první v 42. minutě zužitkoval míč za obranu hořický Minčák, který vyrovnal na poločasových 1:1. V druhém poločase se tak dal očekávat vyrovnaný fotbal se zajímavou koncovkou.

V druhém poločase padly opět dvě branky a zápas byl ukončen za remízového stavu 2:2.

Do druhého poločasu Hořice plánovaně i neplánovaně vystřídali. Železnice se od prvních minut tlačila více do zakončení a Hořicím se moc nedařilo. Z toho vzniklo několik slibných šancí, kdy nás naštěstí podržel výborný brankář Tlustý. V druhé polovině utkání se hra začala trošku vyrovnávat a ještě 15 minut před koncem svítil stav 1:1. Těsně poté ale přišla chyba v obraně domácího týmu, odražený míč si zpracoval Beránek a střelou z dálky nedal Tlustému šanci 1:2. Do poslední fáze zápasu se Hořice pokusily o otevřenější hru, která přinesla šance na obou stranách. Nejprve odmítl vyrovnání V. Machek, který neprotlačil míč do sítě z brankové čáry. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě. Hosté nevyužili šanci, kdy šli sami na Tlustého. Naopak z protiútoku vzešel trestný kop. Po jeho rozehrání se podařilo přehodit míč přes chybně vyběhnutého brankáře Železnice, tam po hlavičce Minčáka zahrál hostující obránce rukou a kopala se jasná penalta. Tu proměnil Rubeš 2:2 a ihned poté se utkání ukončilo. I druhý zápas, kdy Hořice kopaly penalty, skončil vítězně pro domácí tým. Za hostující se trefil pouze Beránek, dalšího exekutora vychytal Tlustý a třetí překopl branku. Na straně Hořic se Rubeš i Nálevka nemýlili a bod navíc brali domácí hráči.

Penalty přisoudily bod navíc Hořicím.

Domácí si nakonec připsali ještě jeden bodík navíc do tabulky okresního přeboru, když na penalty zvítězily 2:1 nad hosty ze Železnice. K penaltám zápas dospěl po vyrovnaném zápase, takže se předpoklady před zápasem potvrdily.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Hořice B
Macák Marek (vedoucí týmu Hořic B): Pro nás rozhodně cenné, ale šťastné "vítězství". Železnice má dobrý tým v čele s Beránkem a osobně si myslím, že prozatím hrála na jaře nejlepší fotbal. V zápase nakonec platilo známé "Nedáš, dostaneš!". Hosté několikrát ztroskotali na výborně chytajícím gólmanovi a tím nám dali šanci na vyrovnání, které přišlo v poslední vteřině z pokutového kopu. Na penaltách jsme byli 100%. Naopak hosty vychytal Tlustý a tím jsme získali o jeden bodík více než soupeř. Z předešlého je jasné, že nejlepším hráčem z naší strany byl rozhodně Tlustý. Poslední domácí utkání máme štěstí v závěrech poločasů, tak se nás to snad bude držet i dál.

TJ Sokol Železnice
Kozák Pavel (jednatel Železnice): Podrobnosti přineseme později.



Místo: Hořice. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Haken Tomáš - STŘÍŽKA Daniel, BANGO Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.