Petrůvka v místním derby vydolovala výhru v Lipové


Branky


0

V Lipové se hrálo derby dvou bývalých obcí spadajících pod Slavičín. Favoritem byl celek z Petrůvky, který má ve svém kádru několik zkušených fotbalistů. Svěřenci Pavla Tomečka se však soupeře nezalekli a dlouho sahali po bodovém zisku. Lipová šla brzy do vedení, hosté ale dokázali zápas ještě otočit. Domácí tým ale doplatil na střeleckou mizérii, neboť v derby určitě nebyl horším týmem. Petrůvka bere tři body, ale sami hráči ví, že tento výkon by jim na silnější soupeře nestačil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lipovou poslal do vedení už v 5. minutě Kurtin

Do Lipové zavítala v nevlídném počasí Petrůvka, která byla před utkáním jasným favoritem. V minulém kole si Petrovjané doma poradili s Jestřabím, zatímco domácí Lipová vyfasovala v Horní Lhotě devítku. Trenéru Pavlu Tomečkovi se ale uzdravilo několik hráčů, Petrůvka přijela zase naopak přijela v nekompletním složení a na jejím výkonu to bylo hned znát. Domácí se do Petrovjanů od začátku obuli a zaměstnávali brankáře Halaxu. Pomohl jim i brzký gól již v 5. minutě, jehož autorem byl Kurtin. Hosté byli vývojem utkání zaskočeni a dlouho trvalo, než se na hřišti srovnali. Na mokrém terénu se jim však nedařila kombinace a domácí tým ve svých útočných výpadech stále zlobil. Vyrovnání přinesla 27. minuta, kdy vyrovnal bývalý hráč Slavičína a Luhačovic Petr Kovařík. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu, což bylo určitě velkým překvapením.

Zápas rozhodl ve 49. minutě Kořínek, hosté hubenou výhru nakonec udrželi

Začátek druhého poločasu vyšel lépe hostím z Petrůvky, kdy se ve 49. minutě trefil Kořínek a poslal Petrůvku do jednobrankového vedení. Pro domácí tým to byl krutý výsledek, neboť dění na hřišti tomu vůbec neodpovídalo. Lipová zvýšila obrátky a tklačila se před branku hostí, ale obrana Petrůvky v čele s brankářem vyrovnání nedopustilo. V závěru už hráli domácí vabank, ale vsítit branku jim tentokrát nebylo souzeno. I tak podali domácí sympatický výkon, který je povzbuzením do dalších bojů. V neděli čeká Lipovjany těžký souboj v Mirošově, kde domácí tým stále aspiruje na postup. Petrůvka má po utkání v Lipové nad čím přemýšlet, výkon týmu nebyl optimální a určitě nebude v příštím kole stačit na výborně hrající rezervu Nedašova.

 


Dáváme každému možnost vyjádřit svůj názor. Hodnotit s komentářem může každý registrovaný Úroveň zápasu, Rozhodčího (!!!), Hráče utkání a další, jako hrací plochu, zázemí stadionu a dokonce třeba klobásu a nápoje. Nakonec může každého hráče oznámkovat 1-10, kde 10 je Top.



Ohlasy k zápasu


TJ Lipová
Pavel Tomeček, trenér: Za bojovnost disciplínu a nasazení v tomto zápase bychom si zasloužili minimálně bod jsem rád, že se nám pomalu vrací uzdravení a vykartovani hráči, což bylo v dnešním zápase určitě znát a jen chybělo štěstí.

TJ Sokol Petrůvka
František Gottfried, funkcionář: Byla to z naší strany opět lekce z produktivity. Soupeř měl po celý zápas převahu a nám se podařilo z minima vytěžit maximum. Nám opět pomohly standardní situace, ze kterých jsme dali obě branky. V tomto ohledu byl výsledek pro kluky z Lipové krutý. Pokud chceme uhrát ještě nějaké solidní výsledky v dalších kolech bude potřeba, aby se zlepšila účast hráčů na zápasy, protože jsme v Lipové hráli ve velmi improvizované sestavě a zbytek jarní části soutěže nám los určil už jen soupeře s ambicemi na postup.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: PTÁČEK František - BLAŽEK Zdeněk (N), KRAJÍČEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.