Českobudějovický okresní přebor startuje!

0

Máme tu první jarní víkend a s ním se nám rozběhne i jarní část Okresního přeboru České Budějovice. Po dlouhé zimní přestávce nastal čas zvednout se z gauče, vypnout televizi, najít kopačky a vyrazit zase na trávník.      

Zimní pauza je za námi a opět se naplno rozběhne okresní soutěž fotbalu na českobudějovicku. Týmy mají za sebou neoblíbenou zimní přípravu, která bývá plná běhání, posilovny a futsalu. Nyní však nastal čas, aby se vrátil fotbal na hřiště. Karty jsou rozdány a máme za sebou podzimní část sezóny. Někomu se dařilo více a někomu méně. Nyní je tu však druhá polovina, kde se ukáže kdo v zimě nelenil a dostatečně se připravil nebo dokonce posílil kádr.

Dámy omluvte své muže a partnery - Okresní přebor začíná!  

 

Jak to vypadá v okrese?

Zajímavý bude boj o první místo tabulky. Nejžhavějšími kandidáty na postup jsou po podzimu týmy Dobré Vody a Hluboké B. Oba týmy mají shodný počet bodů a pouze jednu podzimní porážku. Ve vzájemném duelu vykradla Hluboká hřiště Dobré Vody, ale porážku nim nakonec uštědřila Zliv.

 

Právě Zliv je momentálně na třetím místě a rozhodně má kvalitu, aby ještě promluvila do bojů o první místo. V posledním kole padla s Dobrou Vodou, čímž jí oba týmy odskočili. Nyní ztrácí 5 bodů. Ve hře je ještě spousta bodů a vzájemné zápasy.

 

Uvidíme, jestli do bojů promluví ještě někdo další. Na čtvrtém a pátém místě je Včelná a Loko B. Včelná jako nováček podávala skvělé výkony a dlouho se držela na špici. Poslední dva zápasy ovšem prohrála a ztratila kontakt s prvním místem. Loko B se oproti minulému ročníku od začátku drží v horní polovině tabulky a čekají jí spíš pozitivnější starosti.

 

Klidný střed tabulky patří Borovanům, Dřítni, Rudolfovu B a Dolnímu Bukovsku. Těchto týmů se už netýká ani boj o první místo a ani boje o záchranu. Můžou hrát v klidu a to z nich bude dělat nepříjemné soupeře pro všechny ostatní. Po podzimu si tyto týmy rozdají „ve skupině o 6. místo“ v ligové hantýrce bychom je zařadili do skupiny o Evropské poháry.

 

Na desátém místě se drží Srubec. Se třinácti body by neměl mít problém se zachránit, ale to neznamená, že by neměl být na pozoru. Od sestupového místa ho dělí 9 bodů. Herně do bojů o sestup nepatří a taky se jistě bude chtít zařadit do bojů ve středu tabulky. Kvalitu na to má, na podzim byl ve všech utkáních vyrovnaným soupeřem pro všechny týmy a potrápil top trojku. Většinu zápasů prohrál smolně o gól.

 

Do bojů o sestup se namočili dvě komety minulé sezóny. Které dlouho patřili do TOP 5. Letos se nim nedaří a nasbírali jen - Jankov B 7 bodů a Žabovřesky 8 bodů. Žabovřesky přišli především o svoji nedobytnou tvrz v podobě domácích zápasů, kdy na podzim pouze jednou vyhráli a v tabulce tabulky doma jim patří poslední místo. Body z domácího hřiště nim teď výrazně chybí.

 

Přímí boj o poslední místo je mezi Úsilným a Římovem. Oba týmy mají čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Uvidíme, jestli se dokážou vzepřít a začít sbírat body nebo zda si to rozdají spolu o přímý sestup. Může se stát, že se bude rozhodovat až v posledním zápase, kdy hrají proti sobě.

 

Hitparády:

Nejlepší střelec: Dmytro Serbin (30 branek)

Nejlepší střelec loňského ročníku Dmytro Serbin je letos v až neuvěřitelné střelecké formě. Na podzim nastřílel 30 branek ve 13 utkáních. To je 2,3 gólu na zápas. Jen pro srovnání: V minulém ročníku nastřílel 31 branek a stal se nejlepším střelcem. Letos to stihnul už na podzim.

 

Čistá konta: Jan Bublík (5 čisté konto)

Jan Bublík ve dvanácti zápasech, kdy se postavil do brány, obdržel sedmnáct branek a udržel pětkrát čisté konto.

 

 

Novinka pro jaro!

Web fotbalunas.cz získal sponzora Hisense a Vy se tak můžete těšit na hodnotné ceny. A jak můžete vyhrát? Každý měsíc se bude losovat z vítězů sestav kol. Na vylosované pak bude čekat například 4K televize. Je tu tedy další motivace se do sestavy kola nejen dostat, ale také vyhrát hlasovaní. Řekněte fanouškům v klubu, že Hisense a fotbalunas.cz budou rozdělovat ceny v hodnotě 200 tisíc korun a že se tedy vyplatí třeba o takovou televizi v hlasování rozhodně zabojovat. Do klubovny či fotbalové šatny se nová QLED televize nebo pořádné ozvučení vždycky hodí.

 

Chceš pomoct tvořit komunitu Okresního přeboru? Chceš poslat ohlas na zápas za svůj klub? Chceš nominovat hráče do sestavy kola, aby mohl vyhrát? Máš fotky ze zápasu? Tak mi napiš na redaktorský mail jan.tomasek@fotbalunas.cz a pomoc nám tvořit zajímavý obsah pro všechny fotbalové fanoušky. Bez vás by to nebylo možné.

 

V sobotu odstartuje Okresní přebor a my se máme rozhodně na co těšit! Přeji všem fotbalistům, trenérům a funkcionářům hodně úspěchů, klidnou hlavu a především, ať se všem vyhýbají zranění.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou