Divoké období plné plzeňských podniků mi bylo vyčítáno. Bylo to neudržitelné a stačilo, říká Tomáš Ježek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Tomáš Ježek z Rapidu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Navrátíme se nejdříve k zápasu se Staňkovem. Podle konečného skóre asi jednoznačný zápas, ale čekali jste něco podobného po první půli?
Do zápasu se Staňkovem jsme nevstoupili vůbec dobře. Dvakrát jsme prohrávali, ale naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat. Do druhé půle jsme šli s cílem neinkasovat a přidat nějaké branky, což se povedlo.
S Matějem Fikrlem jsi nastřílel hattrick, tobě v tom pomohla penalta. Bylo jasné, že jí budeš zahrávat ty, nebo sis o ní musel říct?
Tak o penaltu jsem si neříkal, byla mi tak nějak přidělena. Za hattrick jsem samozřejmě rád, protože se mi tuhle sezónu moc střelecky nedařilo.
Kdy naposledy jsi nasázel hattrick?
Tři góly jsem naposledy dal někdy v žácích ještě na Rapidu, ale spíš než hattrick, se mi podařilo dát gól hlavou, který byl určitě první a možná i poslední v životě.
Čeká vás zápas se Zručí, po kterém už může být jistota záchrany, pokud Holýšov ztratí s Vejprnicemi. Kalkulujete v kabině, nebo jste prostě nastavení jen na výhry, bez ohledu na soupeře?
Se Zručí to pro nás bude asi zápas jara, ale věřím, že se nám podaří vyhrát zbylé tři zápasy a někoho v tabulce ještě přeskočíme. V kabině samozřejmě výsledky sledujeme, ale jsme nastavení na naše výkony.
Nedávno jsem zpovídal Jirku Lišku. Jak jste ho v kabině za rozhovor odměnili?
Vzhledem k tomu, že náš pokladník Dan Kořenek si odjel někam tuším že se školou, tak zatím nijak. Doufám, že ten rozhovor vydáš ještě před jeho příjezdem a třeba si toho ani nevšimne. (směje se)
Zároveň jsem pro losování výherce televizoru od Hisense využil vaše prostředí i Dana Kořenka. Dali jste mu sežrat, že nevylosoval někoho z Rapidu?
Tak o soutěži jsem slyšel, ale o tom že se na losování podílel Kořen vůbec nevím. Takže já jsem už mimo možnost výhry? Škoda, televizor bych střelil na burze a výdělek věnoval na naší dokopnou, protože v šatně máme sotva elektriku.
Nejsi mimo možnost výhry, bude se losovat minimálně ještě jednou do konce jara. Ale už tedy víme, co bys s výhrou udělal... Mám tě tedy z losování rovnou vyřadit?
To byl samozřejmě vtip, myslím že pro tu televizi na Rapidu využití najdeme, třeba na předzápasové rozbory soupeře.
Dozvěděl jsem se, že minulou sezónu jsi chodil téměř po každém zápase oslavovat výhru, nebo zapíjet žal do městských podniků. Nyní už tomu tak není. Co se změnilo?
Ano správně, je to tak. Tohle divoké období započalo minulé jaro naší spanilou rapidskou jízdou skrz krajským přeborem, což považuji jako zatím svoje nejlepší období v kariéře. Potom přes léto jsme s mými nejlepšími kamarády Matějem Fikrlem a Martinem Černickým, na dlouhé týdny obsadili, jak říkáš, plzeňské podniky a takhle to pokračovalo až do podzimní části soutěže. Moje výkony šly samozřejmě dolů, několikrát mi to bylo vyčítáno i v kabině a ještě jsem kvůli tomu několik zápasů vynechal, protože z jedné akce jsem onemocněl asi na dva týdny. Teď už tomu tak není, protože toho bylo prostě zkrátka moc a nebylo to udržitelný, jednou za život stačilo. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.