Jakub Vajai: "Asi bude lepší ptát se, jak často s kocovinou nehraju."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím útočník Chlumčan Jakub Vajai! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co hraješ za post a jak bys popsal svůj herní styl, případně své přednosti a slabiny?
Vždycky jsem hrával střední zálohu, ale teď mě trenér začal stavět na hrotového útočníka, což mi vyhovuje více, protože se nemusím tolik vracet. Já bych přednosti u takové tašky jako jsem já nehledal (smích). Ne, myslím, že na tom nejsem špatně rychlostně a technicky. Slabina je rozhodně fyzická stránka.
O víkendu jste prohráli s přeštickou rezervou na penalty. Jak bys ten zápas zhodnotil?
Myslím, že to pro diváka nebyl vůbec špatný fotbal. I přes náš spíše defensivní fotbal bylo dost šancí na obou stranách, takže jsme mohli vyhrát klidně 3:1, ale zároveň prohrát 1:4. Nakonec mě mrzí, že jsme neurvali na penalty 2 body.
A jak se dařilo tobě?
Asi bych nehodnotil svůj výkon, ale spíš týmový. Před zápasem nám trenér něco řekl a my jsme to jako tým dodrželi, fungovalo to a podle výsledku se to vyplatilo, protože jsme uhráli zaslouženou remízu.
Jak dlouho působíš v Chlumčanech a jak se ti tam líbí?
V Chlumčanech už nějaký rok budu, ale nedokážu říct, jak dlouho tu jsem. S fotbalem jsem tady začínal jako malý smrádě a teď tu jsem po pár letech zase.
Dal sis před sezónou nějaký individuální cíl?
Individuální ne, ale týmový ano. Jak už se tu zmiňoval parťák z týmu Petr Dostálík, tak bych rád viděl Chlumčany v 1.A třídě.
A jak to mají ostatní lidé v klubu?
No myslím, že většina kluků, trenér a vedení by rádo postoupilo, ale zatím jsme to nějak neřešili. Do konce sezóny je dlouhá doba ještě.
Kam jsi to nejvýš ve fotbale dosáhl? Případně na co jsi nejvíc hrdý?
Asi bych tam zařadil 4 roky jako dorostenec ve Viktorii Plzeň. Asi nejvíc jsem hrdý na turnaj All Stars Cup, který se koná každý rok v Praze. Tady jsem si mohl zahrát proti týmům, jako je Sporting, Ajax, Marseille, Fenerbahce, CSKA Moskva, apod.
A setkal ses na tomhle turnaji s někým, z něhož vyrostl úspěšný profesionální fotbalista?
Za Slavii tam proti nám hrál Alex Král.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Vzor asi úplně ne, ale hrozně se mi líbí, jak hraje Leo Messi.
A kterému profi hráči se nejvíce podobáš? Ať už podle sebe nebo podle ostatních.
Ve Viktorce mi říkali, že jsem vzhledově jak dvojče Michala Ďuriše. V tu dobu jsem měl lehčí předkus a uši jak námořníkovo plachty. A stylem pohybu Isco, protože ten taky při běhu šmajdá.
Kdo za to ve vašem týmu umí nejvíc vzít, když se vyhraje? Slyšel jsem, že je v Chlumčanech celkem obávaná dvojka Kastelic – Vajai, je to pravda?
Asi bych nehledal jednotlivce, umí to většina hráčů. Jestli myslíte obávanou dvojku, jako dřív bylo trio Messi, Neymar a Suarez, tak nemám, co bych vytkl (smích). Dělám si srandu, máme celkově kvalitní tým, takže bych obávané duo nehledal, ale vyhovět si s Olim v útoku dokážeme, o tom žádná.
Jak často hraješ s kocovinou?
Asi bude lepší se zeptat, jak často s kocovinou nehraju, protože to bude výrazně menší číslo (smích).
Máš v týmu nějakou přezdívku?
Od malička mi všichni říkají Pišta, takže tak.
Očekáváš, že za tenhle rozhovor budeš muset dát něco do kasy?
No flaška bude stoprocentně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.