Na zápasy budeme jezdit všichni v sukních, říká hráč podzimu a kapitán Malesic Milan Legát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče podzimní části soutěže. Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství v anketě sestava podzimu. Tentokrát se podzim už odehrál celý a kompletní. Poděkoval by si někomu za to, že si se do sestavy vůbec dostal a nakonec ji i vyhrál?
Fotbal je týmový sport, takže v první řadě určitě super týmu, který v Malesicích máme. Pak určitě tomu, kdo mě nominoval a neposlední řadě patří obrovský dík mé ženě, která mi doma vytváří takové zázemí a podmínky, že fotbal můžu vlastně ještě vůbec hrát! Jezdí s syny koukat i na zápasy a jsem za tu podporu hrozně rád.
Jak by si zhodnotil podzim, ty jako kapitán Malesic? Pokud jsem se dobře díval, nechyběl si ani minutu a vstřelil 7 branek.
Měli jsme letos o něco lepší start než v předchozích sezónách, ale jako tradičně nám trvalo 4-5 kol, než jsme začali hrát náš fotbal. Vrcholem bylo 9. kolo, kdy jsme vyhráli 4:0 v Chrástu. To byl asi náš nejpovedenější zápas, ale zároveň trochu i zlom, protože se zranil Jirka Svoboda a nesmyslně se nechal vyloučit Martin Otýs. Pro zbytek podzimu se nám tak rozpadl útok, což se projevilo na počtu vstřelených gólů. Mrzí mě, že na Smíchově hrálo jen naše torzo. Jinak to mohl být fakt pěkný zápas.
Za necelý měsíc startuje druhá část sezóny. Jak vypadají vaše přípravy?
Zatím to vypadá, že budeme muset z kasy nakoupit sukně pro většinu týmu. Padla výzva, že kdo naběhá méně kilometrů než moje žena, bude jezdit na jaře na zápasy v sukni. (smích) Jinak trénujeme 2x týdně, máme za sebou 2 přáteláky s týmy z kraje, kdy ani v jednom jsme nepropadli. Minulý týden se nám podařilo postoupit přes Horní Břízu do druhého kola poháru. Takže je dobrá nálada a za dva týdny jedeme na soustředění. Tam bude určitě taky spousta srandy. Trochu nám to komplikují nemoci, ale to budou mít asi všichni podobné.
Je vidět, že v Malesicích máte super partu. Jsou ve vašem kádru nějaké změny?
Co do počtu hráčů budeme mít podobný kádr jako na podzim. Posilou jak na hřišti, tak do kabiny by měl být Tomáš Gita, který se vrací do Čech z německého Vohenstraussu a předtím působil na Petříně. Jeden hráč naopak jaro nejspíš vynechá z osobních důvodů. Pokud se nám budou na jaře vyhýbat zranění, budeme mít silný tým a určitě se budeme dále prát o nejvyšší příčky.
Chtěl by si ještě na závěr něco dodat, klidně i mimo fotbal?
Mimo fotbal se teď kolem nás děje spousta věcí. K tomu bych se příliš vyjadřovat nechtěl. Přál bych si pouze, aby se dařilo naši společnost opět sjednocovat. Fotbalu a i jiným sportům bych přál, aby si lidé ke sportu opět našli cestu, ať už na stadiony nebo za klandr na pokec se sousedy, klobásu a pivo. Dětem pak, aby je nikdo neomezoval ve vzdělání a sportovních aktivitách.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.