O výsledku rozhodla branka v sedmé minutě


Branky


0

V minulém kole "chmelaři" zvítězili nad Olympií, tentokrát se jim však v Lišanech nezadařilo. Bez vstřelené branky jednoduše body moc často nepřichází.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté začali náporem, ale přišla 7. minuta a s ní povedená přímočará lišanská akce. Hamouz po narážečce na levé straně s Feherem, který vysprintoval po křídle, našel Šuteru, ten prostrčil míč mezi beky na rozběhnutého Fehera a lišanský levý záložník se z úhlu zjevil sám před gólmanem Aksamitem. Nezazmatkoval  a přesnou ranou našel skulinu u bližší tyče, 1:0 pro domácí.

 

Chmelaře úvodní gól Lišan zaskočil jen na chvíli a brzy znovu přitlačili na pilu. Domácí obranu zlobil zejména hbitý Staněk, jehož průniky zastavovala jen za cenu maximálního úsilí. Hosté z Mutějovic byli po celou první půli lepším a aktivnějším mužstvem. Dostali lišanské pod místy až drtivý tlak, navíc umocněný řadou standardních situací. Tlak hostů pokračoval i po nuceném střídání Kapouna, který opustil hřiště ve 24. minutě pro zranění po souboji s domácím Minaříkem.

 

 

Lišanským se dopředu nedařilo, avšak tyto nedostatky nahrazovali bojovností a houževnatostí v obraně, podpořenou standardně výborným výkonem brankáře Řepky. Samozřejmě měli i štěstí, neboť hosté díky tragické koncovce zahodili čtyři opravdu vyložené příležitosti a na tabuli tak po 45 minutách stále svítilo skóre 1:0.

 

 

Také ve druhé půli měli hosté častěji míč na kopačkách, avšak v lišanském vápně již tak nebezpeční nebyli. Výjimkou byl po hodině hry povedený individuální průnik Staňka přes tři lišanské hráče, jenže místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče, zakončený z ostrého úhlu do boční sítě. Řepka si potom ještě mimo centrovaných míčů musel poradit s těžkou střelou ze střední vzdálenosti a to se ještě několik dalších mezi tyče jen těsně nevešlo.

 

 

Domácím se na rozdíl od první půle začalo dařit i dopředu, kde útočné duo Jelínek - Šutera doplňoval ze středu Paseka. Sekundoval jim zdatně po levé straně hodně aktivní Feher. Do slibných příležitostí se postupně dostali Feher, Jelínek a Bagi. Rozhodnout mohl na začátku poslední desetiminutovky znovu Feher, který se po diagonále od Bagiho ocitl zase sám před Aksamitem. Gólman hostí si však s jeho zakončením poradil.

 

 

 

Drama tak pokračovalo do samotného závěru utkání. V 89. minutě chmelaři sice dosáhli gólu, ten však hlavní rozhodčí po poradě s pomezním neuznal pro předchozí zpracování míče rukou. Výsledek 1:0 tak zůstal na ukazateli skóre i po závěrečném hvizdu rozhodčího Fejfara.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch: "Podařilo se nám zvládnout hodně těžké utkání se soupeřem, jehož domácí výhra v minulém kole nad Olympií nebyla náhoda, u nás však zcela propadl v koncovce. Naše hra, zejména v první půli, až na malé výjimky, jako byla přímočará kombinační akce po které padl vítězný gól J. Fehera, postrádala více kreativity v útočné činnosti, nicméně disciplinou bojovností a obětavostí a v činnosti obranné, o které svědčí i pět udělených žlutých karet, jsme tento nedostatek dokázali vynahradit a dovést utkání k vítězství. Objektivně k vítězství šťastnému, leč poctivě vybojovanému v průběhu 90 minut na hřišti."

TJ FK Chmel Mutějovice
Jan Křikava: "Těžko se mi takový zápas hodnotí. Pravidlo, když nedáš gól, nemůžeš vyhrát platilo do puntíku. Měli jsme několik šancí ke vstřelení branky, ale kdybychom hráli ještě hodinu, tak stejně gól nedáme. Byl to tzv. Zápas blbec. U některých hráčů mi chybí větší vůle po vítězství. Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Velkou kaňkou zápasu je zlomená noha M. Kapouna, jeden z bojovníků týmu bude chybět. Tímto mu přeji brzké uzdravení."



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Hamouz [-] , L. Krůta [-] , J. Feher [-] , L. Řepka [-] - H. Minařík [-] (77. P. Ledvinka [-] ) , V. Hamouz [-] , M. Bagi [-] , J. Paseka [-] (90. M. Chládek [-] ) - J. Jelínek [-] , M. Šutera [-]

TJ FK Chmel Mutějovice
P. Aksamit [-] - M. Kapoun [-] (24. T. Čuda [-] ) , R. Sattler [-] (60. V. Beránek [-] ) , M. Staněk [-] , T. Roubík [-] , M. Rosa [-] (77. J. Borský [-] ) , J. Křikava [-] , L. Kapoun [-] , J. Jůna [-] , P. Bradáč [-] , M. Bradáč [-]

ŽK: 29. J. Paseka , 68. V. Hamouz , 70. J. Feher , 84. J. Jelínek , 85. J. Hamouz .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Fejfar Jakub - ŠMÍD Rudolf, ŠVÁCHA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.