3:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.05.2018 17:00

33.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Písek si doma posvítil na Králův Dvůr, porazil ho o tři branky


Branky


15

V utkání vloženého 33. kola Fortuna ČFL, které se hrálo ve středu 9. května v podvečer v Písku, se v roli hostujícího celku představil na jaře se trápící Králův Dvůr, jež má problémy se sbíráním bodů i koncovkou, což u Otavy potvrdil.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pinc otevřel skóre

Písečtí hned po úvodním výkopu na soupeře vlétli a vytvořili si několikaminutový tlak, jehož hlavní postavou byl střílející Martin Held. Hráči Králova Dvora však byli v prvním poločase domácím zcela vyrovnaným soupeřem. Hosté drželi míč a především dirigent Jakub Balšánek hledal cesty, jak vyzrát na obranu píseckého FC. Velkým problémem Cábelíků ale byla finální fáze.

 

To na druhé straně neustával v aktivním ostřelování gólmana Krčka Martin Held, což se v 17. minutě žlutomodrým vyplatilo. Hostující gólman třetí střelu domácí čtrnáctky neudržel a Dušan Pinc pohotově uklidil míč do sítě - 1:0.

 

Na útočné polovině Králova Dvora bylo rušno po dvaceti minutách hry. Jakub Balšánek poslal centr na hlavu Michala Procházky, jenže ten míč nasměroval mimo tři tyče. A z další Balšánkovy pobídky z 28. minuty neprofitoval ani Josef Bouček. Ten zakončoval nohou, ale mířil stejně.

 

Zbytek úvodní pětačtyřicetiminutovky velké šance nenabídl a do kabin se tak šlo za stále pro obě strany otevřeného průběžného stavu 1:0.

Hosty neprobrala ani Krčkem chycená penalta

Po návratu z šaten zopakovala domácí sestava nápor ze začátku utkání a ještě přidala na intenzitě. Obrana Cábelíků nevěděla, kam dřív skočit, přesto se jí podařilo zablokovat několik nebezpečných střel Písku. Odolávala však jen chvilku. Pouze do okamžiku, kdy se jeden z odražených balónů dostal na kopačky Tomáše Froňka - 2:0.

 

Nejlepší střelec kádru trenéra Rostislava Grossmanna mohl přidat další zásah o tři minuty později, kdy po špatné rozehrávce hostů a faulu na Filipa Řezáče odpískal rozhodčí Cihlář pokutový kop. Jenže tentokrát se vytáhl gólman Krček a Tomáši Froňkovi musela hlavou prolétnout vzpomínka na utkání v Benátkách nad Jizerou.

 

Jiří Krček pak ještě zlikvidoval pokus Martina Helda k tyči, ale v 57. minutě jen koukal, jak míč putující po ose Froněk - Milec - Froněk - Řezáč končí za jeho zády - 3:0. Třetí trefa žlutomodrých sebrala hráčům Králova Dvora poslední zbytky odhodlání. Od té doby se na hostující bránu valil jeden útok za druhým. Písečtí divákům nabízeli oku lahodící akce a průběh zbytku utkání s přehledem kontrolovali.

 

Autor: Petr Brůha / fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér): „Po takovémto vítězném zápasu a jeho průběhu jsem velmi spokojený. Králův Dvůr v první půli naznačil své možnosti a trápil nás. Mají hráče vysokých postav a jsou fyzicky velmi zdatní. V osobních soubojích jsme potom museli trošičku přidat, ale zvládli jsme to a dali uklidňující první branku, která vždycky dodá mužstvu trochu klidu. Do druhé půle jsme vstoupili s tím, že branku nedostaneme a budeme dobře bránit. Že si počkáme na to, až soupeř víc a víc vytáhne obranu a potrestáme je z brejků. To se potvrdilo. My jsme druhý gól dali velmi brzy a myslím si, že v dalším průběhu jsme velmi dobře kombinovali, drželi balón a dostali jsme se i do dalších šancí, které bychom měli zvládnout lépe v koncovce. Chybělo tam trošku víc koncentrace a klidu, včetně penalty, kterou jsme neproměnili. Ale pokud se dají jiné branky, tak to tolik nevadí a myslím si, že zápas jsme zejména ve druhé půli zvládli velmi dobře."




Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] (76. A. Kočí [-] ) , T. Froněk [-] (67. V. Hrachovec [-] ) , M. Held [-] (82. M. Grobár [-] ) , Š. Holý [-] - T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - D. Pinc [-] (86. T. Skála [-] ) , J. Held [-] , F. Řezáč [-] (78. M. Voráček [-] ) - A. Hanzlík [-]

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - J. Bouček [-] (58. R. Novák [-] ) , M. Šlapák [-] (76. J. Bican [-] ) , T. Bohánek [-] (46. T. Břížďala [-] ) , J. Balšánek [-] (82. M. Růžička [-] ) , T. Šebek [-] , J. Matas [-] , M. Kraus [-] , D. Zelenka [-] , M. Hell [-] , M. Procházka [-]

ŽK: 52. J. Krček , 75. M. Šlapák , 78. J. Balšánek .
Počet diváků: 267. Rozhodčí: Cihlář Jan - SZIKSZAY Ladislav, LANGMAJER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Štěpán Kacafírek
Tip experta: výhra domácích

Všechny body zůstanou v Písku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích