0:2
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 14:30

11.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník po prohře s Obrataní padl na dno Poutník ligy


Branky


0

Loňský černý kůň Poutník ligy v tomto ročníku soutěže stále hledá svou tvář. Hořepničtí ji nenašli ani s favorizovanou Obrataní. Přestože v poli Hořepník odehrál stejně jako před týdnem v Jiřicích solidní partii, na body to ani tentokrát nestačilo. Pro hořepnické znamená další prohra v řadě jediné, pád na samotné dno tabulky. Ústrašín, který se dlouhou dobu držel na chvostu, totiž vyhrál s Jiřicemi a přepustil tak poslední příčku právě Hořepníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorita poslal do vedení Lukáš Vlach

Hořepník měl tradiční problémy se sestavou, a tak příležitost museli opět dostat mladíci, kteří se fotbalovému řemeslu učí teprve pár týdnů. Hořepnické však mohla těšit alespoň účast Radka Popelky, který si v této sezóně nazul kopačky teprve podruhé. Ve druhém kole na Maratonu byl zkušený hořepnický matador téměř neviditelný, nyní to však byla zcela jiná písnička. 

 

Zápas začal očekávaným tlakem Obrataně, přes skonsolidovanou obranu Hořepníka, na stoperu vystuženou o Pavla Moravce, si ale hosté vážnější šanci prvních patnáct minut nevytvořili. Až v 18. minutě bylo v hořepnické šestnáctce poprvé dusno. Po sporně nařízeném trestném kopu přišel centr před domácí branku, hořepnický král vzduchu Pavel Dlouhý neuhlídal dvoumetrového čahouna Lukáše Vlacha, který si u zadní tyče počíhal na tečovaný centr a hlavou usměrnil míč do sítě - 0:1.

 

Teprve po úvodní brance začalo být na hřišti řádně živo. Oba týmy si do konce první půle vytvořily několik příležitostí, které volaly po gólu. Z hořepnické strany lze vyjmenovat dvě příležitosti přeškoleného útočníka Radka Popelky, který se individuálními akcemi dostal do dobrých příležitostí, na brankáře Kalinu však vyzrát nedokázal. Nepovedlo se to ani domácímu Ondrovi Petrů, jenž po rychlém brejku mířil taktéž pouze do Kaliny. I hosté měli své velké možnosti. Střelu Buchara z bezprostřední blízkosti však vyrazil reflexivně T. Dlouhý na tyč, naujala se ani šance L. Vlacha, i v tomto případě si hořepnický gólman připsal pohotový zákrok.

 

První půle patřila především gólmanům. Jak z domácího T. Dlouhého, tak z hostujícího J. Kaliny, čišela jistota a sebevědomí. I když hosté měli v úvodním dějství daleko více ze hry, přes obranný val Hořepníka se prosazovali ztuha. Několikrát sice hostům vyšla přímočará akce s kolmou přihrávkou za obranu na rozběhnutého útočníka, tyto akce však likvidoval hořepnický Neuer mezi třemi tyčemi T. Dlouhý, který výborným čtením hry a včasnými výběhy za hranici šestnáctky všechny pokusy o brejk neutralizoval.

Tři body do Obrataně, gólovou pojistku přidal v poslední minutě Tábora

První velkou příležitost druhého poločasu si připsali domácí, konkrétné Radek Popelka, kterého ale opět vychytal výborný Kalina. Výměna stran nevedla ke změně dění na hřišti. Odehrávala se totiž navlast stejná partie jako do přestávky. Hosté kontrolovali hru, domácí si hlavně směrem dopředu počínali nepřesně, a tak se vše podstatné odehrávalo převážně před hořepnickou brankou. Největší hrozbu pro hořepnické zadáky jednoznačně znamenal rychlonožka Daniel Kudrnáč, který se po své pravé straně několikrát dostal do úniku, skórem však ani jednou nepohnul.

 

Ideální příležitost kterak navýšit hubené vedení měli hosté v 75. minutě zápasu. Hořepnického brankáře Tomáše Dlouhého popadly útočné choutky, po jeho sólu přes půl hřiště však hořepničtí záhy přišli o míč a než se jejich gólman stačil vrátit zpět do brány, zývala na soupeře zcela odkrytá hořepnická svatyně. Hosté se však díky dobré práci domácí defenzívy k rychlému zakončení nakonec neodhodlali.

 

S blížícím se koncem zápasu vsadili domácí vše na jednu útočnou kartu. Na závěrečné minuty se vysunul na hrot brankář T. Dlouhý a právě on měl v 89. minutě na kopačce vyrovnání. Po přiťuknutí Radka Popelky se ocitl sám za hostující obranou, jeho zakončení z malého vápna však doslova za minutu dvanáct zblokoval obětavým skluzem jeden z obrataňských zadáků. Naděje domácích na bodový zisk definitivně uhasla o pár sekund později, když se k trestnému kopu postavil Rudolf Tábora, jenž využil špatně postavené zdi domácích a přesným obstřelem nedal brankáři Bíbovi šanci k zákroku. Hostující výhra je zasloužená, hořepničtí však favorita trápili nečekaně dlouho.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Musím naše hráče opět pochválit za bojovnost. Výborně chytal Tomáš Dlouhý, o co lépe chytal, o to více však chyběl před bránou soupeře. Překvapil mě dobrým výkonem Radek Popelka, který přesvědčil, že nepatří do starého železa. Opakovaně se nám však potvrdilo - pokud není naše mužstvo kompletní, bude body v této náročné soutěži sbírat velice těžko. Přesto nad naším mužstvem nelámeme hůl a věříme všichni v lepší zítřky.




Sestavy


TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - R. Popelka [-] , P. Moravec [-] , M. Severa [-] (18. M. Jelínek [-] ) , O. Bíba [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-] , L. Havlín [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

SK Obrataň
J. Kalina [-] - R. Flígr [-] (40. P. Šimek [-] ) , M. Pučálek [-] , L. Vlach [-] , R. Tábora [-] , D. Kudrnáč [-] , R. Buchar [-] , M. Vesecký [-] (63. P. Kudrnáč [-] ) , P. Čekal [-] , L. Melichar [-] , L. Menšík [-] (80. F. Vilímek [-] )

Místo: Hořepník. Počet diváků: 50. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - DLOUHÝ Pavel (N), TÁBORA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.