Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2024 17:00

29.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po dvou kolech bez bodu opět důležitá výhra pro Mělník


Branky


6

V posledních dvou zápasech FK Pšovka Mělník neuhrála ani bod a bylo na první pohled jasné, že to v tomhle kole hodlají změnit. To s jakým odhodláním nastoupili do zápasu bylo až hmatatelné pro všech 127 přihlížejících diváků, kteří se těšili na zajímavou podívanou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V hlavní roli rohové kopy ve prospěch domácích

Hra byla od začátku vyrovnaná, ale k první velké šanci zápasu se, i podle papírových předpokladů, dostali fotbalisté hostujícího celku. Střelou z vápna však trefili pouze tyč a štěstí v tu chvíli stálo proti nim, protože ani po odrazu se míč za brankovou čáru nedostal. Domácímu týmu chvíli trvalo, než si dokázali vytvořit gólovou příležitost. Když už se k něčemu dostali, tak jejich koncovka také nebyla přesná a skórovat se jim nepodařilo. Tahle "přetlačovaná" trvala až do 26. minuty, kdy rozhodčí Pavel Žáček nařídil rohový kop, který hrající trenér Jan Studený dokázal hlavou dostat do brány a poslat svůj tým do vedení 1:0. Rohové kopy byly v tomto zápase domácím pravděpodobně souzeny, protože o dvě minuty později z dalšího skóroval osmatřicetiletý obránce Daniel Grabmüller a zvýšil tím vedení na 2:0. Ve 35. minutě se však fotbalisté hostujícího mužstva dotáhly zpět na jednobrankový rozdíl, když Dominik Machů dopravil míč za záda gólmana Patrika Matěky. Hosté sice svou hru zlepšili a začali soupeři dýchat na záda, ale nic dalšího už se v prvním poločase nestalo, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 2:1.

Rychlé navýšení vedení mělnickým fotbalistům pomohlo k vytoužené výhře

Změna skóre na sebe po startu druhého poločasu nenechala dlouho čekat, když se hned z první šance ve 46. minutě zapsal do statistik utkání svým gólem domácí záložník Jiří Chytil. Po takhle rychle inkasované brance byli hosté tak zaskočeni, že nedokázali odpovědět, a tak stav 3:1 přetrvával dalších čtyřiadvacet minut. I když postupem času začali hostující fotbalisté ty domácí značně přehrávat, než si stihli vytvořit vyloženou šanci, přišel ke slovu hráč domácího celku David Svoboda, který v 70. minutě přibyl svou trefou na listině střelců a zajistil tak svému týmu vedení o tři branky. Hráči FC Horky nad Jizerou už si žádnou další akci nedokázali vypracovat a s výsledkem něco udělat, i proto zůstalo skóre neměnné a domácí tým zaslouženě po dvou prohraných zápasech bral na domácím hřišti všechny tři body. Zůstává tak v tabulce nadále o tři body před Slavojem ze Staré Boleslavi, přestože v sezoně vstřelil o neskutečných osmadvacet branek méně než tento zmíněný tým. 



Ohlasy k zápasu


FK Pšovka Mělník
Jan Studený, trenér: Celkem vyrovnaný zápas. První šanci měli hosté, střelou z vápna trefili tyč. Chvíli nám trvalo, než jsme si vytvořili větší šanci. Vždy nám chyběl kousek k přesnému zakončení. To se nám povedlo zhruba po půl hodině. První gól po rohu a dvě minuty na to jsme dobře dohráli odvrácený roh a střelou z vápna jsme přidali druhý gól. Pak jsme trochu vypadli z rytmu a hosté toho využili a do půle snížili. Vstup do druhého poločasu jsme měli dobrý, hned z první šance jsme zvýšili. Hosté přidali a začali nás víc přehrávat. Než se dostali do větší šance, tak se nám podařilo vstřelit čtvrtý gól. Pak měli hosté jedinou větší šanci ve druhé půli, ale mířili nad branku. Závěr jsme si pohlídali a získali důležité body.

FC Horky nad Jizerou
Tibor Mičinec: Měli jsme první šanci. Zhruba z pětadvaceti metrů jsme trefili tyč, míč prošel přes celou branku a ven. Byl to dobrý začátek. Hra byla vyrovnaná, spíše jsme měli my herní převahu, ale pak jsme, jako obvykle, udělali zbytečné chyby po rohových kopech. Neobsadili jsme hráče, ten úplně sám krásně hlavičkoval z deseti metrů přímo pod břevno a prohrávali jsme. Podruhé přišla přihrávka zpět na hranici pokutového území, kde jsme nepohlídali druhou vlnu a volný hráč umístil míč k tyči. Takže 2:0. Pak jsme znovu začali kombinovat, hrát a vytvářet si šance, ale bohužel. Nikdy jsem nic neříkal na rozhodčí, ale to, co předváděl tento pomezní, bylo neskutečné. Měli jsme deset útoků a z toho devět ofsajdů. Nevím, jestli to dělal schválně, nebo co měl na mysli, ale některé ofsajdy absolutně nebyly a pak se hraje těžko. Ale nechci to svádět jenom na rozhodčího. Do druhé půle jsme si něco řekli a hned po minutě jsme dostali gól. Takže 3:1, 4:1. A dá se říct, že jsme asi zaslouženě prohráli, protože jsme udělali spoustu chyb a domácí nás potrestali.



Sestavy


FK Pšovka Mělník
P. Matěka [-] - J. Pokorný [-] (72. P. Šára [-] ) , R. Šmíd [-] , M. Havel [-] (75. R. Eder [-] ) , J. Mihalík [-] , J. Chytil [-] (86. M. Novotný [-] ) , J. Havel [-] (53. D. Svoboda [-] ) , D. Grabmüller [-] , J. Studený [-] , J. Kaiser [-] , R. Beneš [-]

FC Horky nad Jizerou
L. Jíra [-] - O. Brooks [-] , M. Mbah [-] (58. V. Holakovský [-] ) , M. Hlatshwayo [-] , M. Kril [-] , L. Janovský [-] , M. Novotný [-] (65. T. Mbah [-] ) , A. Milner [-] , N. Khornauli [-] (65. M. Nosso [-] ) , D. Machů [-] , O. Šimek [-]

Počet diváků: 127. Rozhodčí: ŽÁČEK Pavel - JAROLÍMEK Roman, STRÁNSKÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: remíza