Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.06.2024 17:00

30.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po čtyřech remízách oslabený Slovan odváží z Dolního Bousova prohru


Branky


6

V předposledním kole krajské 1.A třídy skupiny B fotbalisté Slovanu Poděbrady nestačili na domácí Dolnobousovský SK. Vysokou výhru připomínající tenisový výsledek domácí fotbalisté věnovali trenéru Holubovi, který po této sezoně v klubu končí. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle nabídla krásné fotbalové okamžiky

Přestože zápas začal lépe pro hosty, kteří v 7. minutě dokázali zužitkovat rohový kop a míč do brány po několika odrazech dopravil kapitán Jan Borovička, nedokázali na hřišti Dolního Bousova udržet tempo, v němž nastoupili a toho domácí neváhali využít. Hned z prvního rohu v 11. minutě trefil bránu hostů po centru Zdeňka Bělíka obránce Miroslav Horák. Tento nahrávající záložník přišel ke slovu opět ve 27. minutě utkání, kdy se svou individuální akcí zasloužil o gól na 2:1. O pět minut později přišel faul domácího brankáře Miroslava Bíma na Lukáše Jiráně a Slovan měl příležitost z penalty skóre zpátky srovnat. K pokutovému kopu se postavil Vratislav Kořínek, který přestoupil z SK Kosmonosy, ale brankáře domácího týmu nepřekonal a ten tím napravil svoji chybu, ze které tato příležitost vzešla. Do konce poločasu už se toho příliš stát nestihlo a tak za neměnného stavu 2:1 šli fotbalisté obou týmů do kabin.

Přes snahu hostů si domácí šli jasně pro vítězství

Dolnobousovští hned od začátku chtěli ukázat svou převahu, což se jim povedlo ve 48. minutě po úžasném slalomu Jana Bočka, který obešel tři hráče a k zakončení se následně dostal střelec druhého gólu Zdeněk Bělík, který se opět nemýlil. O tři minuty později se brankáři Slovanu Danielu Bínovi vymstilo vyběhnutí z brány, které potrestal Jan Boček, když dopravil míč do prázdné brány. Následně měl v rukou další navýšení domácí záložník Jan Keszeg, který dokonce dvakrát zblízka branku nevstřelil. Fotbalisté Slovanu Poděbrady chtěli těchto zaváhání využít, což se jim hned z první šance povedlo. Vyboxovaný dlouhý aut zasáhl rovnou z voleje František Kafka, a tak se v 57. minutě mohli hosté radovat ze své druhé branky. Svůj nápor chtěli podtrhnout dalšími využitými šancemi, když Jiráň šikovně obral o míč Keszega a jeho střelu dorážel hlavou Vratislav Kořínek, který však trefil pouze břevno. Následně se do příležitosti dostal Jiráň a i když se mu povedlo překonat brankáře Miroslava Bíma, jeho střelu však vyrazil vysoký obránce Petr Ježek. Tento poděbradský nápor do konce utkání nevydržel a toho využil třicetiletý útočník Jan Boček, který se v 84. minutě ze zhruba 25 metrů nádhernou střelou trefil k tyči a přidal tím svůj druhý gól v zápase. O tři minuty později se ke střelcům zápasu přidal také Jakub Šolc, když vstřelil branku z neskutečných čtyřiceti metrů. Povedenou sezonu mohou zakončit na hřišti Pšovky, kde v posledním kole zabojují o čtvrté místo. 

Doporučuji prohlédnout galerii fotografií ze zápasu, o než se postaral Karel Jedlička. 



Ohlasy k zápasu


Dolnobousovský SK
Luděk Holub, trenér: "V klubu jsem začínal u přípravky, odskočil jsem si do Mladé Boleslavi a do Jičína, pak jsem čtyři roky vedl bousovský dorost a osm let jsem strávil na lavičce áčka. Za chvíli mi to asi bude chybět, mám fotbal rád, ale na změnu už je čas. Cítím i v hráčské kabině, že po těch letech potřebuje nový náboj, a já si potřebuji nějaký čas odpočinout."

SK Slovan Poděbrady
Jan Sekera, manažer: "Vstup do utkání se nám celkem povedl, kdy po dobře zahraném rohu Říhou míč natřikrát dostal do sítě kapitán Honza Borovička. Poté nám stejnou mincí oplatil soupeř a bylo to 1:1. Po naší špatné rozehrávce postupoval domácí útočník z boku a povedlo se mu krásně trefit na zadní tyč. Hrál se fotbal nahoru – dolů. Druhou půli jsme si něco řekli, ale po minutě dostaneme gól a za dalších deset dostaneme na 4:1. Paradoxně bylo utkání stále otevřené a věřil jsem, že ještě gól dáme. Hrálo se ofenzivně na obou stranách. Byl to uvolněný zápas bez bránění z obou stran."



Sestavy


Dolnobousovský SK
M. Bím [-] - T. Šolc [-] , P. Ježek [-] , M. Horák [-] , M. Karela [-] (73. O. Svoboda [-] ) - J. Kasal [-] , Z. Bělík [-] (88. O. Klíma [-] ) , M. Merva [-] , D. Rejzek [-] (78. L. Zvěřina [-] ) - J. Boček [-] , J. Keszeg [-] (64. J. Šolc [-] )

SK Slovan Poděbrady
D. Bína [-] - F. Kafka [-] , P. Koutský [-] , L. Jiráň [-] , V. Kořínek [-] , P. Štěpánek [-] , F. Říha [-] , S. Bulíř [-] , J. Borovička [-] , L. Zeman [-] , J. Havrda [-]

ŽK: 32. M. Horák , 51. M. Merva .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Fejfar Jakub - BROŽEK Tomáš, KUČERA Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích