FOTO: Další tři body pro Strunkovice, další nula pro Vojtíška


Branky


36. A. Kadlec , 42. P. Beneš , 65. P. Beneš , 71. R. Žurek
29

Vimperk jasně padl na půdě lídra tabulky. Blaník už je velmi blízko jistotě zisku titulu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

     Ve Strunkovicích se hrál dobrý zápas, ve kterém domácí dlouho nemohli najít svůj rytmus hry. Vimperští vědomi si síly domácích hráli od začátku aktivně z obrany a drželi Strunkovické na uzdě. Hosté hráli takticky velmi dobře celoplošně a to domácím nechutnalo. Míč neměli moc pod kontrolou a na obou stranách bylo dost nepřesností. Domácí diváci byli netrpěliví a chtěli gól, ale Roman Žurek, který byl na hrotu tentokrát sám, byl tradičně dobře hlídán. Koloušek se necítil fit a nemohl nastoupit a na domácím výkonu to bylo dost znát.

 

Téměř půlhodina nudy, kdy oba gólmani Vojtíšek s Osvaldem mohli vyhlásit dovolenou. Vimperští hráli dobře po zemi a rychle kombinovali, ale i jejich kombinace ve finále končila nepřesnou přihrávkou, nebo u rychle přistupujících domácích. Přišla 26. minuta, a jak to ve Strunkovicích bývá zvykem, z ničeho nic zahřmělo  a Kadlec poslal z prvního vážného útoku domácí do vedení. Do konce poločasu se podobným způsobem prosadil ve 42. minutě Beneš a Strunkovičtí jdou do kabin v klidu.

 

Druhý poločas

   Druhý poločas již domácí tým kontroloval vývoj utkání. Blaníci začali víc držet míč na kopačkách a snažili se o křídelní výpady s centry do šestnáctky. Vimperští hráli v obranné zóně velmi dobře a jejich stoper hrál solidní utkání. Perfektně dirigoval obranu a domácím útočným hrozbám čelili Vimperští dobře, když k tomu přidáme i nepřesnosti v rozehrávce i přechodové fázi domácích, byl ráz druhého poločasu dán.

 

Hosté zpod Boubína hráli aktivně, nezalezli na svou polovinu, ale jak byla možnost, snažili se zahrozit a svou hrou dělali zápas fotbalovým. V 65. minutě se opět prosazuje Beneš, který zvyšuje domácí vedení a v podstatě bylo hotovo. Jak ubíhal čas, domácí přeci jen získávali větší na míči a též se na obou stranách ubralo na plynu. V 71. minutě se klasickým způsobem připomenul Žurek, který dostal pěknou nahrávku za obranu a jeho známá utažená přízemní střela na zadní tyč zaplula do dolního růžku Osvaldovy branky.

 

Utkání se po této brance dohrávalo a domácí si po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Daniela Petričáka oddechli a jsou opět blíž postupu do krajského přeboru. Utkání se líbilo a domácí diváci jsou spokojeni za předvedenou hru obou celků a hlavně za tři body klidu. Hrálo se slušně a tak trojka rozhodčích Petričák, Hanzlíková, Švarc moc práce neměla, což bylo dáno i poměrem žlutých karet, když na každé straně padla. Určitě po utkání děkovali oběma týmům za slušnou hru.

 

Zápas jara pro domácí celek přijde o stávajícím víkendu, kdy zajíždějí v sobotu do Zlaté Koruny k utkání, které již může rozhodnout o možném postupu. Souboj prvního s druhým slibuje zápas jako hrom a začíná již ve 13.30.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Začátek utkání z naší strany nebyl moc dobrý, bylo zde hodně nepřesností, nedařilo se nám dát finální přihrávku a připravit si vyloženou šanci. Naštěstí se nám ke konci prvního poločasu podařilo skórovat po individuálních akcích Romana Žurka a následných gólech Adama Kadlece a Petra Beneše. Druhý poločas jsme mohli hrát v klidu, naše vedení se nám podařilo ještě navýšit na celkových 4:0, ale výkon měl do optimálu hodně daleko. Soupeř se u nás prezentoval pohlednou kombinační hrou v poli, ale naštěstí jsme ho do žádných větších šancí nepouštěli. Z utkání jsme měli obavy a proto jsem moc rád, že se nám ho podařilo zvládnout.

TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér): “Věděli jsme, že nás ve Strunkovicích čekalo velmi těžké utkání. Naši hráči dodrželi vše co jsme jim řekli a v utkání jsme velmi dobře a zodpovědně bránili. Vytvořili jsme si i několik slibných šancí, ale naše zakončení bylo velmi nepřesné. Zkušený soupeř využil našich několika zaváhání a tak jsme v každém poločase obdrželi dvě branky. I přes prohru musíme ovšem naše kluky pochválit, protože jsme vůbec nehráli špatně. Vím, že to zní divně, když jsme prohráli rozdílem čtyř branek, ale je to tak. Chtěl bych poděkovat klukům z mladšího dorostu - Vondrášek, Pasecký, Havlan - kteří nám přijeli pomoct po svém utkání v Hradišti. Výborný výkon předvedl náš kapitán Honza Čech, který byl dle mého názoru hráčem utkání. Nyní nás v sobotu čeká SK Čkyně, chceme napravit výsledek z Mexika a udělat maximum pro to, aby zůstaly všechny tři body doma ve Vimperku. Bude jistě výborná divácká kulisa a věřím, že uděláme našim fanouškům radost jak předvedenou hrou, tak bodovým ziskem.”



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] (21. M. Honomichl [-] ) , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-] (80. A. Kašpar [-] )

TJ Šumavan Vimperk
M. Osvald [-] - A. Kliment [-] , O. Rod [-] , T. Žofka [-] (65. M. Pasecký [-] ) , J. Čech [-] , P. Benda [-] , L. Vintr [-] , J. Vavřík [-] , S. Schvarz [-] (72. T. Vondrášek [-] ) , P. Kubačka [-] (82. V. Havlan [-] ) , J. Formánek [-]

ŽK: 54. P. Beneš - 30. L. Vintr .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Petričák Daniel - HANZLÍKOVÁ Aneta, ŠVARC Alois.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Jiří Carda
Tip experta: výhra domácích

Derby a asi šlágr kola. Vimperští mladíci se určitě vyhecují k běžeckému výkonu. Přesto domácí potvrdí kvalitu a vyhrají.

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Strunkovičtí v minulém kole prohráli a s hochy s pod Boubína si poradí. Čekám zajímavé a pěkné derbys výhrou domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí to zvládnou. A budou jednou nohou v KP….