0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

24.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Morenda na svém hřišti nestačila na Boskovice


Branky


4

V poločasové přestávce si domácí fanoušci říkali, že bod by byl v utkání s druhým týmem tabulky dobrý. Po zápase jednoznačně litovali, že se tři body ztratily. Ve 24. kole krajského přeboru Morenda prohrála s Boskovicemi 0:2 a v podstatě se na tomto hodnocení »tribuny« po utkání shodli i oba trenéři.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

I takto zestručněné hodnocení v totiž vystihuje to hlavní, co se na hřišti odehrálo. Nejpádnějším argumentem je fakt, že na začátku druhého poločasu za stavu 0:0 šel David Abdulai dvakrát z půlky sám na brankáře Jindřicha Bednáře. Měl dost času si rozmyslet, jak zakončit, ale v obou případech zvolil špatné řešení. V prvním nájezdu mu Bednář s obráncem stihli nepodařenou dlouhou kličku vypíchnout. Možná proto při druhém brejku volil střelu, jenže trefil boskovického gólmana. Navíc krátce potom zaúřadovalo nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. Boskovice se netají přáním postoupit do divize a v prvním poločase ambice potvrzovaly. Měly mírnou převahu a vytvořily si dvě tři nebezpečím zavánějící situace. Vyloženě gólovou ale ne. Bohužel totéž se dá říct o útočných snahách Morendy. Ta zahrozila až posledních dvou minutách. Nejprve centr Lukáše Grubera v malém nenašel nikdo ze tří nabíhajících hráčů a čtvrtý už z těžkého úhlu dorážel vedle. V poslední minutě pak po závaru zřejmě naše dorážka trefila v pokutovém území Boskovic ruku obránce, ale rozhodčí to penaltově neposoudil.

V nástupu do druhé půle se karta obrátila. Taktovku začala přebírat Morenda. V sedmé a desáté minutě přišly zmíněné tutovky Abdulaie. Hosté byli evidentně zaskočení a navíc našim barvám mělo nahrát možná i trochu přísné vyloučení hostujícího Jan Stary za faul na Adbualie. Jenže na využití přesilovky domácí nedostali potřebný čas, protože sudí červenou kartu po deseti minutách kompenzoval asi ještě přísnějším vykázáním Maxwella Essuona. A paní Štěstěna pak přesunula své sympatie na stranu hostů. Tři minuty po srovnání počtu hráčů domácí odvrátili balón ze svého velkého vápna, bohužel, neškodně vypadající odražený míč napálil z běhu Miloš Pokorný a přízemní střela zapadla přesně za pravou tyč. Boskovice se pak zatáhly na vlastní polovinu, nechali Morendu hrát a čekaly na svou šanci po rychlém kontru. Ta přišla pár minut před koncem a skutečně to byl ukázkový brejk. Z pravé strany přiletěl dlouhý centr, po levé zasprintoval krajní bek Jan Havelka a byť s trochu štěstí, tak přece jen přeloboval vybíhajícího gólmana Jakuba Tišnovského. Morenda sice zůstala v tabulce jedenáctá, ale nebezpečné sestupové vody se jí zase přiblížily, protože týmy pod ní vesměs bodovaly.



Ohlasy k zápasu


SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Předzápasem jsme si říkali, že je máme na to favorita potrápit. U nich jsme první poločas zvládli a tam jsme určitě byli i lepší. Tady sice oni víc drželi balón, ale nedostávali se do ničeho závažného. My jsme dobře bránili, dobře jsme se posouvali. Vypracovali jsme si dvě stoprocentní šance, kdy jsme šli dvakrát sami na branku. Tohle bychom měli dávat. To je teď náš největší problém a pomalu si nepamatuji, kdy jsme naposledy dali gól… Takže potřebujeme dávat góly, bez toho to nepůjde. Dneska kdybychom podle průběhu zápasu brali bod, tak bych řekl, že je to pro nás ztráta. Počítám ty šance, kdybychom je dali, tak jsme to asi dotáhli do vítězného konce. Bohužel nemáme nic a ještě jsme se nechali vykartovat…

FC Boskovice - Letovice
Jiří Fadrný (hráč): Zápas na Morendě byl pro nás hodně těžký, ale bojovností a obětavostí jsme ho zvládli. První poločas nabídl na každé straně jednu šanci, ale ani jedna nebyla využita. Druhý poločas začali lépe domácí. Ještěže máme Jindru Bednáře, který nás dvakrát podržel. Pak jsme šli kolem 60.minuty do 10 a vypadalo to s našimi šancemi ještě složitěji. V 65. minutě se síly na hřišti vyrovnali, když domácí dostali také červenou. V 68. minutě se schovanou střelou prosadil Milda Pokorný. V 82.minutě Jenda Havelka zužitkoval rychlý protiútok chytrým lobem na 0:2. Pak jsme si už výsledek pohlídali a odvezli si 3 body.



Sestavy


SK Moravská Slavia Brno
J. Tišnovský [-] - S. Čus [-] (85. J. Bartkovič [-] ) , O. Kubík [-] , A. Podzámský [-] , L. Gruber [-] - R. Suchomel [-] (67. D. Baránek [-] ) , O. Havelka [-] , R. Adejumobi [-] , L. Roštínský [-] , M. Essuon [-] - D. Abdulai [-]

FC Boskovice - Letovice
J. Bednář [-] - L. Sychra [-] (46. M. Pokorný [-] ) , O. Paděra [-] , J. Fadrný [-] , V. Cichra [-] , M. Stříž [-] (46. J. Minx [-] ) , R. Klepáček [-] (85. J. Odehnal [-] ) , J. Havelka [-] (82. R. Müller [-] ) , M. Černý [-] , M. Niessner [-] (61. A. Preč [-] ) , J. Stara [-]

ŽK: 61. S. Čus - 67. J. Fadrný . ČK: 65. M. Essuon - 55. J. Stara .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: DADÁK David - KUČERA Josef, ŠMÍD Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Florián

Expert: Tomáš Selinger
Tip experta: výhra hostů

Hosté hrají o postup.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů