Okresní přebor PLZ-JIH: "Utkání v Letinech bude klíčové!" ví Josef Panc, hráč 21. kola

0

Další týden nám přináší další rozhovor s hráčem kola. Tentokrát se jím stal obránce Dvorce Josef Panc. On a jeho spoluhráči před sebou mají náročný program a tuhý boj o udržení se v lize. Jaká je v týmu Dvorce aktuálně nálada? A kteří fanoušci jsou podle Josefa Pance ti nejbouřlívější? Dozvíte se v rozhovoru!

 

 

 

 

 

Za prvé určitě gratuluji k zisku ocenění hráč týdne! Nejprve již klasická otázka, věděl jste o naší anketě? Zapojil jste se do ní také?

Ke gratulaci děkuji, o anketě již z minulých kol vím a do hlasování jsem se zapojoval.

 

Překvapilo vás, že se v anketě tenokrát objevilo vaše jméno? A hlasoval jste sám pro sebe nebo jste dal svůj hlas někomu jinému?

Popravdě překvapilo, nečekal jsem svou nominaci. Hlasoval jsem myslím pro Martina Škyrtu z Kasejovic , sobě hlasy nedávám, to nechávám na ostatních. (úsměv)

 

Čekal jste, že by jste mohl zvítězit? V tomto kole byli tři hráči, kteří vstřelili hattrick nebo třeba záložník Březina, který měl 4 asistence. Konkurence byla tudíž opravdu veliká.

Nečekal, myslel jsem si, že to bude jeden ze zmiňovaných borců.

 

Teď něco málo k odehranému utkání. Vy jste hostili Předenice, o kterých se ví, že jsou dopředu hodně silným týmem. První poločas jste ale dokázali odehrát skvěle, jak by jste ho zhodnotil z vašeho pohledu?

Předenice jsou poslední dobou hodně silné. Byl to náročný zápas, hlavně po fyzické stránce, když se na naši obranu valil jeden útok za druhým. Po prvním bezbrankovém poločase jsem tajně doufal v body, které naše mužstvo nutně potřebuje k udržení mezi elitou.

 

S jakým úkolem jste šli do druhé půle? Snažili jste se zvrátit utkání ve svůj prospěch a dostat tak soupeře pod tlak nebo se stále soustředili hlavně na to nedostat gól?

Do druhé poloviny jsme šli s tím hlavně neinkasovat, což se nám nakonec nepodařilo. Myslím si, že zlomový moment přišel s úspěšně zahraným pokutovým kopem Předenic.

 

Mohl by jste nám popsat tu situaci, kterápředcházela pokutovému kupu? Co se stalo, že vaše obrana nedokázala uhlídat Josefa Majera, kterého poté fauloval váš brankář?

Přesně nevím, bylo to po prohraném hlavičkovém souboji, kdy náš bránící hráč propadl a míč se odrazil k útočníkovi. Ten si balón píchnul mezi mnou a ještě jedním naším hráčem a našemu gólmanovi už nezbývalo nic jiného než faulovat.

 

Jak by jste tedy zhodnotil svůj vlastní výkon a svou obrannou práci v tomto utkání?  

Tak kromě téhle situace, kdy jsem nedokázal útočníkovi zabránit v postupu na branku, tak si myslím, že to bylo z mé strany nejlépe zvládnuté utkání jara.

 

Teď bychom se mohli podívat trochu do blízké budoucnosti. Dvorec je aktuálně v dost složité pozici, pořád se držíte hodně blízko těch dvou sestupových míst a máte před sebou klíčové zápasy. Věříte, že vám čtyřbodový náskok na 13. místo bude do konce jara stačit?

Teď o víkendu jedeme k utkání do Letin, což bude klíčové utkání v tom boji o nesestupové pozice. Nemyslím si, že nám ten hubený náskok na 13. misto bude stačit, proto budeme chtít urvat plný počet tří bodů.

 

Jaká je před takto důležitým utkáním v kabině nálada? Věříte, že na hřišti Letin můžete získat tři body?

V kabině je překvapivě před každým utkáním sranda, snažíme se jít do zápasů dobře naladěni. Věřím, ze v Letinech bodovat můžeme, i když to bude jistě hodně těžké utkání.

 

Teď něco přímo k vám osobně. Jak probíhá vaše předzápasová příprava? Máte nějaká zvláštní zvyky nebo rituály, které praktikujete před každým utkáním?

Moje předzápasová příprava probíhá většinou tak, že si před utkáním dám s jedním spoluhráčem malé pivo na uklidnění a probereme okolnosti zápasu. (úsměv) Já osobně jinak žádný rituál nemám.

 

A co se týče dlouhodobé přípravy, jak probíhá ta během léta a během zimy?

Musím se přiznat, moc té přípravě nedávám, a ze začátku je to vždy znát na fyzičce - jsem trochu líný běhat! (úsměv)

 

Takže se někdy stává, že vám s koncem jara docházejí síly?

Naopak, v průběhu sezóny nějaké ty fyzické síly naberu v zápasech, o čemz ostatní dost pochybují. Já se nejlépe cítím na konci soutěže.

 

Nyní by mě zajímal váš názor na fanoušky v lize. Jak by jste zhodnotil návštěvnost na jednotlivých stadionech? Kde chodí nejvíce lidí a kde jsou fanoušci nejbouřlivější?

Návštěvnost se hodně odvíjí od počasí a atraktivnosti soupeře. Hodně lidí chodí v Nepomuku a Kasejovicích. Nejbouřlivější? Střížovice, bez pochyb, tam to nemá ani s fanděním nic společného.

 

Znamená to tedy, že výjezdy do Střížovic u vás patří k těm nejméně oblíbeným?

Tak určitě! (úsměv)

 

A co vaši fanoušci? Máte někde mezi nimi vlastní motivaci v podobě speciální osoby, která vás v domácích utkáních pohání k lepším výkonům?

Poslední dobou na nás moc lidi nechodí. K lepším výkonům nás popohání pan Prokop, náš dlouholetý fanoušek.

 

Teď mimo fotbal. Jaké máte další záliby a koníčky?

Kromě fotbalu toho moc nemám, ale teď sleduji MS v hokeji a hokej si občas jezdíme i zahrát s klukama ze Dvorce.

 

Byl jste se na letošním MS přímo v Praze nebo Ostravě podívat? Jak tipujete, že se našim povede ve čtvrtfinálovém utkání?

Bohužel nebyl, ale pokud ještě někdy MS budeme hostit, určitě se vypravím. Finové jsou velmi kvalitní tým, ale Češi zabojují a postoupí, vyhrajeme 2:1.

 

A věříte, že se nám na domácím šampionátu povede urvat zlaté medaile?

Zlaté medaile to asi nebudou, i když bych si to přál, myslím si že budeme hrát o bronz.

 

Dobrá, chtěl by jste na závěr našeho rozhovoru něco vzkázat fanouškům, kteří pro vás hlasovali?

Děkuji jim za hlasování, moc mě to potěšilo a budu se jim to snažit vrátit na hřišti!

 

Děkuji za váš čas a přeji hodně štěstí do zbytku sezóny!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou