Miroslavu Sedlákovi včelí bodnutí neublíží

0

    Mužem 21 kolo se stal fotbalista mezi jehož záliby patří včelaření. Určitě je tedy mezi spoluhráči populární, neboť medu není nikdy dost. Je odchovancem lipoveckého fotbalu a přes Blansko, Drnovice,Rousínov se vrátil zpět do Lipovce.  Chystá se do fotbalového důchodu a chtěl by začít trénovat. Prozradil také jakou mají v Lipovci kuriozitu. 

Čtyři branky v zápase se hned tak nevidí. Dal jste někdy v minulosti podobný počet branek či snad více?

Dá se říci, že se mně střelecky vždy dařilo, i když někdy samozřejmě přijde tzv. krize, kdy se nic nedaří, ale buď dříve nebo později se  to zlomí. Nejvíce gólů jsem dal za žáky, bylo jich 7. Za mou kariéru se mně povedlo dát 4 góly několikrát. 

 

V Lipovci hraje poměrně hodně hráčů se stejnými jmény, Zouhar,Horáček, Vágner a i Vy se jménem Sedlák nejste v sestavě jediný? Je mezi těmito jmény nějaký příbuzenský stav? Objasněte nám tuto specialitu.

Ano, máte pravdu. Skutečně je u nás hodně hráčů se stejnými jmény a všichni jsou v příbuzenském vztahu. např. jméno Horáček   se na soupisce objevuje třikrát a všichni jsou bratři.   Já také nejsem v mužstvu sám se jménem Sedlák. Hraje se mnou bratr Honza a Ondřej Sedlák (pouze soused). Ještě bych zmínil jednu raritu. V mužstvu máme dvoje dvojčata, já a bratr+Filip a Lukáš Musilovi.  To se také jen tak nevidí. Mužstvo máme poskládané převážně z hráčů z Lipovce, proto je tolik Sedláků, Zouharů, Horáčků a Vágnerů.

 

Pokud  se ohlédněte za Vaší fotbalovou kariérou je něco, co byste udělal jinak?

Určitě ano, kdybych mohl vrátit čas, určitě bych se více věnoval fotbalu a pokusil se dostat ještě výše.

 

Lipovec poměrně suverénně poustoupil z okresu až do I.A. třídy, čím to, že se nyní  nedaří?

  Neřekl bych, že se úplně nedaří, s jinými mužstvy hrajeme vyrovnané zápasy (mimo Líšeň), kde rozhodují chyby v obraně a proměňování šancí. Hodně zápasů jsme ztratili právě tím, že jsme ke konci zápasu udělali zbytečnou chybu a naopak jsme neproměnili šance.    Máme 8 remíz a 3 výhry, ale mužstvo věří v záchranu a všichni uděláme maximum, aby se nám to povedlo.

 

Představte si, že po Vašem střeleckém výkonu Vám hodí renomovaný manažer laso, co by měl udělat, aby Vás přesvědčil odejít z Lipovce?

Teď už asi nic, pomalu se blížím do fotbalového důchodu.

 

Popište nám, jak to v kabině žije? Kdo je tahoun mužstva, hecíř, bouřlivák a jaké jsou po zápasové vítězné oslavy?

V Lipovci byla vždy výborná parta a je tomu i teď. Děláme si srandu sami ze sebe, občas vymyslíme nějakou tu kulišárnu, ale když je  potřeba máknout, tak bojujeme jeden za druhého. Tahouni mužstva jsou bratr Honza a Vojta Zouhar, já jsem spíše na srandičky.  Po zápasové vítězné oslavy jsou podobné asi jako jinde. Pokřik, pivo, jídlo, zpěv:-)

 

Máte nějaký rituál? Jste pověrčivý?

Žádný předzápasový rituál nemám.

 

Prozraďte nám Vaše životní či fotbalové přání, sen?

Jak už jsem říkal, fotbalové sny pomalu končí, ale chtěl bych se věnovat trenérství. Moje přání je, aby byli všichni zdraví, protože když je  zdraví a člověk chce, jde skoro všechno.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou