Trenér nám řekl, ať jdeme do zápasu s čistou hlavou, prozrazuje David Šmejkal

0

Rozhovor s brankářem Mariánských Lázní, který ovládl hlasování o hráče 25. kola divize A...

Davide, gratuluji vám k vítězství. Co na to říkáte?

Je to překvapivé, ale jsem za to rád.

 

Věděl jste o nominaci do sestavy kola?

Slyšel jsem o tom, ale abych se přiznal, po tomhle zápase jsem to nějak nesledoval. Až kamarádi z fotbalu mě upozornili, že jsem v sestavě kola.

 

Jak se vám chytalo v Roudném?

Musím říct, že to byl asi hezký zápas pro diváka. Hrálo se nahoru – dolů, bojovné utkání. Měli jsme i kousek štěstí, ale za bojovnost a předvedený výkon z našich posledních dvou zápasů, si myslím, že si to kluci zasloužili. Pravda je, že jsme do Roudného jeli s tím, že bod by byl zlatý, ale jak se říká, „odvážnému štěstí přeje.“ Na nás se štěstí usmálo a máme tři body.

 

Za poslední dvě kola jste uhráli pět bodů. Co stojí za takovýmto obratem v získávání bodů?

Myslím si, že je to díky trenérovi, který nám v kabině řekl, že v těchto zápasech nemáme co ztratit. Hráli se soupeři, se kterými jsme mohli jen získat, a nečekalo se od nás, že bychom mohli bojovat. Celý týden nás připravoval na to, abychom odehráli zápas v klidu, nezalekli se soupeře a hráli koncentrovaně. Bodů mohlo být samozřejmě šest, ale myslím, že s těmito body nikdo nepočítal, a díky nim jsme se dostali znovu do boje o záchranu.

 

Záchrana je zas o něco blíž, věříte si?

Věříme. Samozřejmě chceme divizi zachránit, ale teď máme o víkendu Tachov, který ještě nemá jasný postup, chybí jim tři body. Ale máme je doma, je to zápas jako každý jiný. Tachov je samozřejmě velký favorit, my chceme předvést minimálně stejný výkon, jaký jsme předvedli v posledních dvou zápasech. A když se prohraje, tak hlavně se vztyčenou hlavou. Do zápasu půjdeme s čistou hlavou, nemáme co ztratit, stát se může cokoliv. Hrajeme doma, je to derby, a kdyby se opakoval výkon z Tachova před půl rokem, kde jsme těsně prohráli, ale podali velmi dobrý výkon, i tak budeme spokojení.

 

Prozradíte nám, jakou práci vykonáváte?

Dělám obchodního zástupce jedné švýcarské společnosti.

 

Jaké další koníčky máte?

Celkově sport, hlavně mám ale dvě děti, které se také věnují sportu, konkrétně fotbalu, takže se věnuji především jim. Pak mám v Mariánkách na starosti celkově přípravu brankářů, počínaje od přípravky až po muže. Veškerý volný čas trávím s rodinou a nebo na hřišti.

 

Kdy jste začal s fotbalem?

Začínal jsem v Mariánkách přibližně ve třinácti, čtrnácti letech.

 

Máte nějaký vzor?

Nebudu zastírat. U nás je nejlepším brankářem určitě Petr Čech, ze zahraničních se mi líbí Gigi Buffon a Manuel Neuer.

 

Sledujete portál Fotbalunás.cz? Co na něj říkáte?

Sleduji, musím říct, že je to super. Většinou se média točila kolem velkého fotbalu a na nižší soutěže se v podstatě zapomínalo. Je to opravdu pěkné, můžete si přečíst, kdo se dostal do sestavy kola a tak. Určitě by se v tom mělo pokračovat, aby se nehledělo jen na první, druhou ligu.

Musím říct, že bych si tohoto portálu nevšiml, kdyby mi o něm neřekl kamarád. Rozklikl jsem si ho, je opravdu velmi zajímavý. Je hezké, když si můžete přečíst i povídání i s hráči z divize, přečíst reportáže, tipy na následující kolo. Opravdu zajímavý projekt.

 

Máte na závěr nějaký vzkaz pro naše čtenáře a fanoušky fotbalu?

Ať chodí na fotbal v hojném počtu i do nižších soutěží, protože kolikrát se i v nich dá koukat na velmi pěkný fotbal. Zkrátka co nejvíce diváků na zápasech, kvůli nim se také hraje.

A pro vás samozřejmě co největší reklamu a aby se dařilo i dál!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou