Hráč 23. kola - Marek Linhart - myslím, že teď z jara přišla trochu větší forma.

0

 Marek Linhart cítí, že ho v jarní části soutěže chytla ideální herní forma. Kromě herně se mu daří i střelecky a to začalo hned v prvním zápase proti Skřivanům. Marek si zahrál třeba i první dorosteneckou ligu v Novém Bydžově. O této části kariéry se nám rozpovídal v rozhovoru. Prozradil i například to, co se o poločase stalo v kabině po té, co první poločas nedopadl úplně podle představ hráčů Myštěvese.

První poločas zápasu skončil bez branek, co jste si o poločasu řekli a tím tak změnili hru? 
Řekli jsme si, že jsme byli takoví ospalí ze začátku. Takže jsme si řekli, že zrychlíme pohyb, budeme se více nabízet. Bylo potřeba dostat soupeře pod tlak kombinační hrou po zemi. Navíc se nám podařilo hned na začátku druhého poločasu dát gól, když jsem rozehrával trestňák a ten našel "Vendu" Bretta a ten krásně hlavičkou zavěsil. A pak už jsme celkem soupeře přehrávali. Řekli jsme si taky, že jim chceme oplatit porážku z podzimu a také, že když tam trénuje pan Dlábáček, který byl minulou sezónu u nás, tak že ho chceme porazit. 

 

Nejste zrovna úplně vyhlášeným střelcem, v posledních dvou zápasech jste se ale dokázal dvakrát prosadit. Přišla nějaká změna, která toto zapříčinila?
Je to zapříčiněno tím, že jsem dostal trochu větší prostor směrem dopředu. Navíc si myslím, že teď z jara přišla trochu větší forma. Ta začala hned v prvním jarním kole, kdy jsem dal dva góly Skvřivanům.

 

Proti kterému celku se vám v soutěži hraje nejlépe a proti kterému naopak nejhůře?
Určitě se nám hraje nejhůř proti týmům, kteří jdou do toho tvrdě. To znamená, že nás dotírají, tlačí na nás a nedávají nám prostor. Naopak se nám hraje dobře proti soupeřům, kteří se snaží hrát fotbal. Takových týmům v Okrese ale moc není. Ale prostě většinou, když proti nám hraje tým pozemi, tak máme tak kvalitní tým, že ho dokážeme kombinační hrou přehrát.

 

Ve své kariéře už jste prošel několik celků, co Vás přivedlo právě do Myštěvese?
Dobrá párta a taky bývalí spoluhráči z Olympie, ze žáků z Hradce a tak. Je nás tam dost Hradečáků. Jednou jsem s nimi byl na turnaji na malé kopané a tam jsem poznal i ostatní kluky. Zjistil jsem, že jsou opravdu dobrý tým, takže pak byla volba jednoduchá.

 

Mohl byste nám v krátkosti představit průběh Vaší kariéry?
Moje dosavadní kariéra začala v Hradci. Pak jsem prošel mládežnické kluby Olympie, Slavie a poslední rok dorostenéckoho věku v  Novém Bydžově. Ve chlapech jsem prošel Týniště, Roudnici, Černilov, Nový Hradec a teď jsem zakotvil v Myštěvesi.

 

Na jaké období vzpomínáte nejraději?
Těch období by bylo více. Ale nejvíce asi na prvním dorosteneckou ligu v Novém Bydžově. Na to vzpomínám rád, protože to je soutěž, která má úroveň a jsem rád, že jsem si ji zahrál. 

 

Můžete porovnat výkonostní podmínky v první dorostenecké lize s ohledem třeba na dosavadní působení? 
Každopádně jsme tam hráli proti nejlepším týmům republiky, to byla třeba Sparta, Slavie, atd... . I přesto, že to byly spíš "béčka", tak ta kvalita týmů byla obrovská. Rychlost v jaké se ta soutěž hraje byla úplně jiná, než se hraje třeba ve chlapech. Takže pak přechod do těch chlapů je úplně o ničem jiným. Takže ve zkratce se tam hraje technický, rychlýa důrazný fotbal.

 

Existuje ve Vaší kariéře nějaký trenér, který Vás zaujal svým přístupem více, než ti ostatní?
Určitě rád vzpomínám na pana Vohralíka, který teď už bohužel netrénuje. Ten mě vlastně vytáhl do Divize do Olympie. A když tu Divizi vlastně vyhrál Bydžov a postoupil do té první ligy, tak tam on dostal nabídku a ten si mě právě pak vytáhl s sebou do toho Bydžova. 

Máte nějaký oblíbený domácí nebo zahraniční klub? Co Vás s tímto klubem pojí? 
Přímo oblíbený klub nemám. Snažím se fandit dobrému fotbalu. Takže mám rád Španělský fotbal, to znamená, že se mi líbí hra Barcelony, ale rozhodně se rád podívám i na fotbal Realu Madrid. Jinak úplně oblíbený klub nemám.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou